Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PDL jubileazã, USL în analize

• Adrian Rãdulescu, candidatul PDL pentru Colegiul 6, a cîstigat clar alegerile • a obtinut 17.186 de voturi (54,95%) fatã de doar 14.089 (45,05%) cît a contabilizat Liviu Harbuz, candidatul USL • „Pentru Neamt, alegerea lui Adrian Rãdulescu este un cîstig“, a declarat Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt • liderul PSD, Alin Antochi, nu crede cã este un sfîrsit de tarã cã s-au pierdut aceste alegeri si cã altfel vor sta lucrurile în 2012 •

Dupã o campanie electoralã agitatã, ieri s-a pus punct în alegerile pentru functia de deputat din Colegiul 6. Cîstigãtor detasat a fost Adrian Rãdulescu, candidatul sustinut de PDL, care a obtinut 17.186 de voturi, adicã 54,95%. Contracandidatul sãu, Liviu Harbuz, din partea USL, a adunat doar 14.089 de voturi (45,05%). Conform datelor oferite de Biroul Electoral Judetean, din cei 57.996 de alegãtori înscrisi pe liste s-au prezentat la urne 32.184 de persoane, voturi valabile au fost 31.275, nule 825, iar numãrul voturilor albe 81. Datele oficiale aratã cã Adrian Rãdulescu a cîstigat în majoritatea sectiilor de votare. Surprinzãtor, candidatul PDL a cîstigat în mai multe comune conduse de primari PSD, însã a pierdut în majoritatea localitãtilor cu primari liberali. La Bîrgãoani, primãrie condusã de social democratul Ioan Schiopu, candidatul Liviu Harbuz a cîstigat într-o singurã sectie de votare. Este vorba de sectia din satul Certieni, unde Harbuz a obtinut 43 de voturi, iar Rãdulescu 41. Cea mai mare diferentã s-a înregistrat la sectia de votare din Bãlãnesti, unde candidatul PDL si-a „zdrobit“ contracandidatul cu 258 la 73. Una dintre putinele localitãti, în care candidatul USL a obtinut scor bun este Bodesti, unde a cîstigat în majoritatea sectiilor de votare: 238 la 166 în sectia 180, 192-156 în sectia 181, 131-118 în sectia 182. ÃŽn schimb, Harbuz a pierdut în sectia 183, unde a obtinuit doar 126 de voturi, iar Rãdulescu a adunat 233.

Unii se bucurã, altii se pregãtesc de analize

Cum era de asteptat, o tabãrã sãrbãtoreste victoria, în timp ce cealaltã îsi linge rãnile. Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt si seful de campanie a candidatului Rãdulescu, este de pãrere cã alegerea acestuia reprezintã un real cîstig pentru nemteni. „Pãrerea mea este, si am spus acest lucru mereu, cã Adrian Rãdulescu a fost un candidat foarte bun. Noi am mers si am mizat pe acest vot uninominal si am reusit. Pentru Neamt, alegerea lui Adrian Rãdluescu este un cîstig. Va face multe lucruri bune pentru judet si pentru locuitorii Colegiului 6“, a declarat Gheorghe Stefan, care a tinut sã respingã acuzatiile aduse de contracandidatii politici.
Liderii USL Neamt, Alin Antochi, seful PSD si Dorinel Ursãrescu, liderul liberalilor nemteni, au denuntat modul rivalilor de a atrage voturi. „Ne-am ocupat asa cum trebuie de aceastã campanie si mi s-a pãrut cã trebuia sã cîstigãm noi cu 55% la 45%. ÃŽn ziua votului, mobilizarea PDL cu pachete, foarte multi bani, cu institutii ale statului alãturi de ei au schimbat lucrurile. Am fãcut reclamatii, însã nimeni nu a fost interesat. Cred cã demonstratia de fortã pe care au fãcut-o cei de la PDL, cu ajutor primit de la organizatiile din toatã Moldova, a fost strict fãcutã pentru a demonstra cã PDL conteazã în politica româneascã si sã demonstreze cã poate controla lucrurile.
Dupã pãrerea mea, faptul cã acest efort a dus la o diferentã atît de micã, noi obtinînd peste 14.000, cred cã ne dã sperante ca alegerile din 2012 sã aibã un rezultat diferit. Acum rezultatul a fost viciat, PDL-ul ridicînd mita electoralã la nivel de rang. Asta e politica PDL“, a declarat Alin Antochi. ÃŽntrebat dacã are sã-si reproseze ceva, liderul social democrat a rãspuns: „Fiecare în parte sã îsi reproseze ceva. La ce dezmãt a fost nu cred cã putea nimeni sã tinã piept. Candidatul nostru a fost ok, echipa a functionat bine“.

Comitet Executiv la PSD

Cît priveste zvonurile cã anumiti primari ar fi trãdat în favoarea adversarului, Antochi a fost rezervat. „Vom face o analizã pe fiecare localitate în parte sã vedem cît au contat pachetele sau o usoarã demobilizare a primarilor. Acum, la cald, nu se iau hotãrîri. Am auzit zvonuri cã în anumite comune lucrurile nu au functionat la nivelul asteptãrilor. Este posibil ca primarii de acolo sã fi fost luati prin surprindere de eforturile financiare ale contracandidatului. O sã analizãm, iar acolo unde se va impune si dacã se va impune vom lua mãsuri. O sã luãm istoricul fiecãrei comune ca sã vedem ce se obtinea cîndva si ce s-a obtinut acum. Sãptãmîna viitoare vom avea sedintã de Comitet Executiv, unde vom analiza punctele forte si cele slabe. Sã nu uitãm cã la tarã criza nu este atît de puternicã, însã în zona urbanã lucrurile stau cu totul altfel. Faptul cã am obtinut 14.000 de voturi într-o zonã ruralã ne dã sperante pe viitor“, a conchis Alin Antochi. Liberalul Dorinel Ursãrescu spune cã primarii PNL si-au fãcut datoria, în majoritatea comunelor „galbene“ candidatul USL obtinînd mai multe voturi decît adversarul sãu. „Ce s-a întîmplat în Colegiul 6 nu trebuie sã se mai repete în România. A fost jaful de pe lume, iar legea nu a mai contat. Sînt îngrijorat cã lucrurile au ajuns pînã aici, iar ce s-a întîmplat depãseste orice imaginatie. Am avut de-a face cu nerespectarea legii. Nu au teamã de nimic, iar asta ar trebui sã fie un mare semn de întrebare pentru clasa politicã“, a declarat Ursãrescu.

Dosare penale la legea electoralã

La politie au ajuns destul de putine reclamatii, venite din ambele pãrti. Pe lîngã amenzile acordate s-au întocmit si cîteva dosare penale. În afarã de cazurile prezentate în cotidianul nostru de ieri, au apãrut încã trei. Astfel, din Tupilati a venit o reclamatie conform cãreia un candidat ar oferi pachete alegãtorilor. S-a întomit dosar si se continuã cercetãrile. La sectia de votare 433 din Trifesti s-a prezentat o sãteancã, în vîrstã de 65 de ani, care a vrut sã voteze folosind cartea de identitate a unei vecine. Femeia s-a scuzat spunînd cã ridica pensia acesteia si de aceea avea cartea de deintitate asupra sa. I s-a întocmit dosar penal pentru tentativã de vot fãrã drept. La sectia 256 din Rosiori, Dulcesti, s-a prezentat un tînãr, în vîrstã de 21 de ani, care a vrut sã voteze folosind cartea de identitate a fratelui sãu. Si el va da cu subsemnatul pe la politisti.

Articol afisat de 2080 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective