Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
130.000 DE EURO A CERUT SORIC

130.000 DE EURO A CERUT SORIC

• Ioan Dascãlu, ministru secretar de stat în MAI a spus cã fostul sef al Politiei Neamt a cerut daune morale de 130.000 de euro dupã destituirea din functie • fostul comandant al Politiei Neamt are pe rolul Curtii de Apel Bacãu patru procese •

Fostul sef al Politiei Neamt, Aurelian Vasea Soric, este hotãrît sã se lupte pînã în pînzele albe cu institutia la care a lucrat pînã acum un an si cu fostii sãi sefi. Mai mult, potrivit chestorului principal Ioan Dascãlu, ministru secretar de stat în Ministerul Administratiei si Internelor, comisarul sef Soric s-a considerat profund nedreptãtit de scoaterea sa pe usa din dos a Politiei, motiv pentru care a solicitat daune morale de 130.000 de euro într-una din plîngerile fãcute.
Oficialul din MAI, aflat miercuri, 24 august, la Piatra Neamt, a fost întrebat în cadrul conferintei de presã despre sansele pe care le-ar mai avea fostul inspector sef de a reveni în sistem. „Nu vreau sã comentez în nici un fel aceastã posibilitate pentru cã nu conteazã pãrerea noastrã, ultimul cuvînt urmînd sã-l aibã Justitia. Stiu sigur cã i-a fost respinsã de cãtre Curtea de Apel Bacãu actiunea prin care contesta destituirea sa, dar si ordinul ministrului de încetare a activitãtii. De asemenea, domnul Soric a cerut si daune morale de 130.000 de euro pentru cã s-a considerat nedreptãtit în momentul în care a fost demis. Mai existã alte douã actiuni ale sale mai recente îndreptate împotriva Ministerului si a IGPR. Astfel, el a contestat schimbarea din functia de inspector sef, iar în cealaltã actiune a contestat calificativul acordat în 2010, pe vremea cînd era inspector sef. Aceste douã actiuni se aflã pe rol si urmeazã ca magistratii sã decidã“, a declarat ministrul secretar de stat, chestorul principal Ioan Dascãlu.

Procese fãrã numãr

Fostul comandant al Politiei Neamt are pe rolul Curtii de Apel Bacãu nu mai putin de patru procese, în trei din cauze luptîndu-se cu fostii sefi din Ministerul Administratiei si Internelor si cei din Inspectoratul General al Politei Române. Numai unul din dosare a fost solutionat de prima instantã, cel în care Aurelian Soric a contestat demiterea din functie. Instanta s-a pronuntat în aceastã cauzã pe 11 august 2011, cînd judecãtorii au stabilit cã nu va fi reîncadrat în sistem. Verdictul a fost dat în lipsa petentului, care nu s-a aflat în sala de sedintã. „Respinge exceptia legatã de lipsa calitãtii procesulae a IJP Neamt. Respinge ca nefondatã actiunea, astfel cum a fost formulatã cu toate capetele de cerere“, se arãta în sentintã. Pãrtile aveau la dispozitie 15 zile de la comunicare pentru a declara recurs, dar pînã în acest moment fostul politist nu a uzat de cãile de atac. El se poate adresa ÃŽnaltei Curti de Casatie si Justitie, instantã care poate decide dacã-l acceptã în sistem, ori poate pãstra sentinta judecãtorilor din Bacãu. La începutul lunii august 2011 Soric a chemat din nou în judecatã MAI si IGPR, în alte douã dosare, tot la Curtea de Apel Bacãu. Ambele sînt la Sectia contencios administrativ si fiscal si au ca obiect anulare act administrativ. Actiunile au intrat pe rol una dupã alta, pe 4 august 2011. ÃŽn fine, cel de-al patrulea rãzboi în justitiei Soric îl poartã cu reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate. La începutul lunii iunie 2011 ANI a fãcut public un raport în care se arãta cã fostul comandant nu poate justifica circa 3,6 miliarde de lei din avere, diferenta între salariul dobîndit si bunurile pe care le-a detinut. Din verificãrile efectuate s-a constatat cã în perioada 1996-2010, familia Soric a detinut mai multe terenuri atît în Piatra Neamt cît si în Iasi, precum si autovehicule care mai de care. Inspectorii ANI au mai identificat cinci conturi la diferite bãnci. Ca urmare a celor constatate ANI au dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, în vederea initierii procedurilor de confiscare a sumelor de bani cu caracter nejustificat. Nici Soric nu a stat cu mîinile în sîn si a contestat raportul inspectorilor de integritate, cauza fiind în derulare pe rolul Curtii de Apel Bacãu.

Dat afarã pe 11 ianuarie

Reamintim cã Aurelian Vasea Soric a iesit din rîndurile Ministerului Administratiei si Internelor în data de 11 ianuarie 2011, anuntul fiind fãcut chiar de cãtre seful Politiei Române, chestorul Liviu Popa. Ofiterul a plãtit cu vîrf si îndesat iesirile sale în public dupã asasinatul lui Gheorghitã Mararu, dar si pentru problemele din activitatea sa ce au fost identificate în urma unui control efectuat de Corpul de Control al ministrului Igas. Soric a reusit sã-si enerveze la culme sefii dupã ce lãsat sã se înteleagã cã în nici un caz calitatea de cãmãtar nu s-ar ridica la „gradul“ de infractor. Nici declaratiile fãcute în limba englezã la un post national de televiziune nu au fost gustate de mai marii de la Bucuresti. Acest comportament i-a atras o cercetare prealabilã. Ofiterul a mai fost cercetat pentru cã i-ar fi instigat pe sefii de post sã sarã în apãrarea sa, dar si pentru rezultatele profesionale.

Articol afisat de 2563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective