Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2011
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ciolanele rupte fac ca Ortopedia sã se împrumute cu paturi

• bolnavii nu mai încap în Sectia Ortopedie a Spitalului Judetean si au fost mutati la Chirurgie Infantilã •

Luna august s-a dovedit a fi una de cosmar pentru cadrele medicale de la Sectia Ortopedie care nu au mai avut de mult un astfel de aflux de pacienti. Numãrul foarte mare de accidente rutiere precum si nenumãratele cãderi de prin copaci, stoguri cu fîn ori cãrute au umplut aceasã sectie la refuz si chiar se punea problema ca bolnavii sã stea cîte doi în pat. Pentru a nu se ajunge la astfel de situatii, seful acestei sectii a decis sã se împrumute de paturi de la colegii care sînt mai liberi. Asa se face cã multi dintre nemtenii cu mîini sau picioare rupte au ajuns sã fie internati în saloanele de la Chirurgie Infantilã. Schimbul este de naturã sã-i multumeascã pe bolnavi, conditiile din aceastã sectie fiind mult mai bune decît la Ortopedie, dar si decît în alte sectii din spital. Cu ajutorul sponsorizãrilor fãcute cu ani în urmã, Chirurgia Infantilã are saloane de 5 stele comparativ cu altele, avînd mobilier nou, fiind zugrãvite frumos, ca pentru copii si are chiar si televizoare.
„Sîntem extrem de aglomerati în aceastã perioadã, nici chiar iarna cînd este un sezon plin pentru noi nu am fost atît de solicitati. Explicatia pentru pacientii numerosi constã în prea multele accidente produse în ultima vreme, fie ele rutiere, fie casnice. Pentru cã ajunsesem sã nu mai avem locuri si trebuia sã internãm în continuare, fiind vorba despre urgente, am cãutat solutii. Sectia de Chirurgie Infantilã, care este pe acelasi palier cu noi este acum mai liberã si, cu acordul sefului de sectie, dar si al conducerii spitalului, ne-am extins si pe paturile de acolo, altfel ar fi trebuit sã punem cîte doi bolnavi în pat, ceea ce oricum este interzis, dar este si total inconfortabil pentru pacienti“, a declarat medicul Remus Caranfil, seful de la Ortopedie. Nu doar aceastã sectie este suprasolicitatã, ci si Sectia Chirurgie este plinã, fiind foarte multe cazuri urgente. Din cauza supraaglomerãrii acestor sectii, programãrile pentru bolnavii cronici s-au amînat, deoarece medicii fac fatã cu greu cazurilor urgente ivite acum. De peste douã luni, politica Spitalului Neamt este aceea de a interna doar cazurile urgente si de a programa toti pacientii care suferã de afectiuni cronice. Cum lunile de varã sînt pline de urgente, cei care au nevoie de o protezare de sold, de genunchi, cei care trebuie sã fie operati de fiere ori de hernie trebuie sã astepte toamna ca sã aibã parte de astfel de interventii. Programãrile au fost impuse de bugetul tot mai anemic al spitalului si din cauza cãruia lunar pot fi internati maximum 2.600 de pacienti.

Articol afisat de 1511 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective