Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 3 Septembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un conservator la primãrie, un liberal la CJ

• USL si-a împãrtit candidaturile la alegerile locale • presedintia CJ va fi atacatã de un liberal, iar Primãria Piatra Neamt de un conservator • „Cred cã în maxim o lunã vom sti cine va intra în luptã pentru Primãria Piatra Neamt“, a declarat Florin Tofan, presedintele interimar al PC Neamt • liberalul Dorinel Ursãrescu spune cã se vor face sondaje si analize pentru candidatul la CJ

USL a dat startul în bãtãlia electoralã din 2012, stabilind candidaturile pentru alegerile locale. Liderii celor trei formatiuni politice s-au asezat la masa negocierilor, au discutat, au analizat si au decis candidaturile. Astfel, PSD va avea candidati la 22 de Consilii Judetene si 21 de primãrii de resedintã de judet, iar Alianta de Centru Dreapta (PNL-PC) va avea candidati la 19 Consilii Judetene si 19 primãrii de resedintã de judet. În luarea acestor decizii au fost luate în calcul rezultatele sondajelor de opinie organizate de USL la nivelul întregii tãri. Aceste sondaje aratã cã un candidat USL la presedintia CJ Neamt ar obtine 47%, în timp ce candidatul PDL este creditat cu 37%. Liderii de la centru au decis ca Primãria Piatra Neamt sã fie atacatã de un conservator, iar Consiliul Judetean de un liberal. Deocamdatã, numele celor doi candidati nu sînt cunoscute, liderii locali ai celor douã partide declarînd cã nominalizãrile vor fi fãcute cît mai curînd posibil.
Dorinel Ursãrescu, liderul PNL Neamt si copresedinte al USL, a declarat cã pentru candidatura la CJ va fi aleasã varianta cea mai bunã. „Vom vedea care este situatia, vom analiza cele mai bune variante si vom decide. Vor fi si sondaje interne si discutii, pentru cã si candidatura PC-ului la Primãria Piatra Neamt va trebui sã fie agreatã de toate formatiunile politice din USL“, a declarat Ursãrescu.
Florin Tofan (foto), presedintele interimar al Partidului Conservator, Filiala Neamt, a sustinut cã persoana care va candida la Primãria Piatra Neamt va fi desemnatã de Biroul Organizatiei Judetene.
Reporter: Cum comentati decizia de la centru privind împãrtirea candidaturilor pentru alegerile locale în Neamt?
Florin Tofan: Noi sîntem multumiti de rezultatul negocierilor, iar faptul cã s-a stabilit ca pentru Primãria Piatra Neamt sã candideze un conservator ne onoreazã. Cu sigurantã cã în aceastã alegere a contat foarte mult activitatea organizatiei din ultima perioadã, aspect confirmat si de presedintele Daniel Constantin care a venit de patru ori în judet. Liderii USL au constatat cã PC are o echipã bunã la Neamt care poate obtine rezultate excelente la alegerile din 2012.
Rep.: Ce ne puteti spune în acest moment despre candidat? Se stie cine va fi?
F.T.: Este prematur sã spunem cine va intra în bãtãlia pentru primãrie. Candidatul urmeazã sã fie stabilit în cel mai scurt timp de Biroul Organizatiei Judetene a PC. Vom astepta candidaturi din partea celor 23 de membri ai Biroului Judetean, dupã care se va trece la analizarea si votarea lor în interiorul partidului. Un lucru este clar - se va pune accent si se va tine cont de competentele fiecãrui potential candidat. Cred cã în maxim o lunã vom sti cine va intra în lupta pentru primãrie.
Rep.: Indiferent de candidatul pe care îl veti avea este clar cã bãtãlia va fi foarte grea...
F.T.: Nu contestã nimeni cã lupta va fi grea. Am fost anuntati cã avem toatã sustinerea din partea conducerii centrale a PC. Ni s-a comunicat cã dupã stabilirea candidatului, membrii marcanti ai partidului se vor muta efectiv la Piatra Neamt pentru a-l ajuta si sustine pe candidat. În plus sîntem foarte mult ajutati de domnul Constantin Avram, vicepresedinte la nivel national si presedinte la PC Bacãu. Domnul Avram vine în fiecare sãptãmînã la Piatra si va face acest lucru si în viitor. Sprijinul dînsului ne este de mare ajutor.
Rep.: Necunoscînd în acest moment candidatul, probabil cã este prematur sã vorbim de o strategie electoralã...
F.T.: Indiferent de candidat, un lucru este sigur. Se va face o campanie decentã, fãrã atacuri la persoanã. Candidatul PC se va bate în proiecte. Sîntem constienti cã va fi destul de dificil, pentru cã în ultimii ani au fost realizate foarte multe investitii benefice pentru locuitorii orasului Piatra Neamt. Noi credem cã aceste investitii trebuie eficientizate.
Rep.: Pentru Consiliul Judetean va candida un liberal...
F.T.: Atîta timp cît au acceptat ca ei sã dea candidatul este clar cã mizeazã pe o persoanã cu potential. Noi asteptãm sã facem o adevãratã echipã cu cei de la PSD si PNL si sã colaborãm pentru a obtine rezultate deosebite în ceea ce ne-am propus.

Articol afisat de 1756 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective