Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Septembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unde este sondajul USL Neamt?

• „Nu s-a fãcut nici un sondaj de opinie. Este o mare gogoritã, cu cifre scoase din burtã!“, spune un politician din USL Neamt • „Nimeni nu a vrut sã punã bani pentru realizarea acestui sondaj“, explicã un altul • oficial, liderul PNL Dorinel Ursãrescu a precizat cã sondajul a fost realizat la centru, fãrã a oferi mai multe amãnunte • candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean ar obtine 47% din voturi, iar cel al PDL doar 37% • procentele au fost aruncate pe piatã de conducerea centralã a USL si au stat la baza împãrtirii candidaturilor la Primãria Piatra Neamt si Consiliul Judetean •

La sfîrsitul sãptãmînii trecute, conducerea centralã a USL a împãrtit candidaturile în teritoriu între partidele care formeazã alianta. S-a spus atunci cã deciziile au fost luate ca urmare a rezultatelor sondajelor de opinie realizate în fiecare judet în parte. Respectivul sondaj ar fi arãtat cã la nivelul judetului Neamt, candidatul pentru presedintia consiliului judetean ar obtine 47%, în timp ce contracandidatul de la PDL numai 37%. Ca urmare a acestui scor s-a decis ca PNL sã dea candidatul pentru CJ, iar PC pentru Primãria Piatra Neamt. Problema care se pune în toatã aceastã poveste este aceea cã asupra sondajului de opinie existã un mare semn de întrebare, iar credibilitatea lui este pusã la îndoialã. Nimeni din conducerea USL Neamt nu a putut sã ofere explicatii clare si pertinente vizavi de modul în care a fost realizat acest sondaj. Dorinel Ursãrescu, liderul PNL Neamt, declara la sfîrsitul sãptãmînii trecute cã sondajul a fost realizat la nivel central pentru judetul Neamt, fãrã a oferi alte detalii. Pe Alin Antochi, presedintele PSD Neamt nu am reusit sã-l contactãm, pentru cã nu a rãspuns la telefon. Totusi, cei doi lideri locali ai USL declarau în cursul lunii iulie, cînd majoritatea filialelor din tarã îsi finalizaserã sondajele, cã si la Neamt urma sã se întîmple acelasi lucru. „Am discutat cu colegii liberali si urmeazã sã facem în urmãtoarea perioadã un sondaj de opinie si la Neamt. Acestea se fac pentru fiecare judet în parte“, declara Antochi într-o conferintã de presã din 12 iulie. Au trecut aproape douã luni si nimeni nu a mai pomenit nimic de acest sondaj de opinie, iar subiectul a fost ocolit cu mãiestrie de diriguitorii USL Neamt.

„Este o mare gogoritã, cu cifre scoase din burtã“

Cum oficial nu am reusit sã aflãm de ce sondajul pe Neamt nu a fost realizat, am contactat mai multi politicieni din cele trei formatiuni politice care formezã USL. Sub protectia anonimatului, toti cei care au acceptat sã discute pe marginea acestui subiect, ne-au spus clar cã la Neamt nu a fost realizat nici un sondaj de opinie din cauza neîntelegerilor legate de bani. „ÃŽn mod normal, cînd faci un astfel de sondaj de opinie introduci în schemã si posibilii candidati ca sã stii clar pe cine te poti baza. Ar fi trebuit sã fie un sondaj cu posibilii candidati din partea PSD, PNL si PC la Primãria Piatra Neamt si alti trei pentru Consiliul Judetean. Dacã s-ar fi realizat sondajul am fi stiut clar pe cine ne puteam baza la alegeri. Asa am fi reusit sã facem si o listã a consilierilor judeteni, dar si a consilierilor locali pentru Primãria Piatra Neamt. Or, la Neamt nu s-a fãcut nici un sondaj de opinie de acest fel, din cauza neîntelegerilor legate de bani. Era vorba de cîteva mii de euro si nimeni nu a vrut sã bage acesti bani, asa cã nu s-a mai fãcut nimic. Cît priveste povestea cu sondajul fãcut de la centru, nimeni nu are habar de el, pentru cã nu l-a vãzut. Efectiv sînt niste cifre aruncate aiurea“, ne-a declarat un politician USL. Spusele acestuia au fost confirmate, tot sub protectia anonimatului, de un alt politician înregimentat sub sigla USL. „Este o mare gogoritã, cu cifre scoase din burtã. USL nu a fãcut nici un sondaj de opinie, iar ce s-a prezentat de la Bucuresti este o vrãjealã ieftinã. La Neamt nimeni nu s-a înteles la bani, asa cã nu a avut cine sã plãteascã sondajul de opinie. Nu au vrut sã punã bani. Punct“.

1.000 de euro, taxa pentru fiecare candidat

Sursele noastre spun cã în sondajele de opinie ce ar fi trebuit fãcute, schema era simplã. Fiecare partid din USL, respectiv USL, PNL si PC, trebuia sã propunã cîte un candidat, pentru presedintia CJ si pentru Primãria Piatra Neamt. Pentru CJ ar fi trebuit sã fie presedintele organizatiei judetene a partidului, iar pentru primãrie presedintele organizatiei municipale. Au fost oferte din partea mai multor institute de sondare, cea mai ieftinã variantã fiind aceea de 1.000 de euro/candidat. „Au fost oferte si de 3.500 de euro, însã cea mai bunã a fost aceea de 1.000 de euro. O sumã destul de mare. Unii au vrut sã plãteascã, însã s-au rãzgîndit. Asa cã nu s-a mai fãcut nimic“, a conchis politicianul nostru. Asa stînd lucrurile se naste firesc o întrebare, si anume ce sanse o sã aibã cei doi candidati ai USL la alegerile pentru CJ si Primãria Piatra Neamt din moment ce nu existã un sondaj de opinie? ÃŽn iulie, purtãtorul de cuvînt al PSD, Radu Moldovan, declara pentru un cotidian central cã USL se afla pe ultima sutã de metri cu sondajele pentru stabilirea candidatilor la alegerile locale din 2012, iar modalitatea prin care au fost fãcute a fost una cu variante complexe, fiind trecut si candidatul partidului, dar si candidatul unic din partea Uniunii Social Liberale. Ei bine, la Neamt, se pare cã nu s-a auzit de asa ceva.

Articol afisat de 2044 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective