Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
3 MORTI SI 14 RÃNITI

3 MORTI SI 14 RÃNITI

• trei persoane au murit într-un teribil accident rutier petrecut la iesirea din Horia • s-au izbit cu un VW Golf într-un microbuz plin cu oameni • cauza coliziunii - evitarea unui cîine • sase alte persoane au fost rãnite grav, iar opt mai usor • este cel mai grav accident din Neamt din ultimii ani •

3 morti, 6 rãniti grav si 8 usor reprezintã bilantul celui mai grav accident de circulatie petrecut în ultimii ani în judetul Neamt, pe „Soseaua mortii“, DN 2 - E 85, la iesirea din comuna Horia cãtre Bacãu. Sîmbãtã, 8 octombrie, o manevrã de evitare a unui cîine, efectuatã cu un Volkswagen Golf 5, de cãtre o tînãrã soferitã din Fãlticeni, urmatã de redresarea esuatã pe o sosea udã au creat o imagine de cosmar. Masina scãpatã de sub control s-a izbit frontal de un microbuz plin cu oameni care se întorceau de la muncã, marea lor majoritate fiind din Dagîta. Situatia s-a trasformat în „cod rosu pentru situatie de urgentã“, la fata locului fiind trimise cîteva ambulante, masini de descarcerare, autosanitare SMURD de la Detasamentul de Pompieri Roman etc. Impactul fusese atît de puternic, încît toti cei trei pasageri din Golf nu au avut nici o sansã de supravietuire. Cãlãtorii din microbuz au fost proiectati unii peste altii, alegîndu-se cu rãni teribile. Politistii au întocmit un raport cît se poate de sumbru dupã acest accident. Din cauza unui cîine... „în jurul orei 16, în afara localitãtii Horia, s-a produs un accident rutier din care a rezultat decesul a trei persoane, rãnirea gravã a altor sase si rãnirea usoarã a altor opt. S-a stabilit cã, în timp ce Oana S., de 34 de ani, din Fãlticeni, care conducea un autoturism, avînd directia de deplasare spre Bacãu, a încercat sã evite coliziunea cu un cîine, efectuînd o manevrã spre partea dreaptã a drumului. La revenire, spre stînga, a pãtruns pe contrasens si a intrat în coliziune frontalã cu un microbuz, condus regulamentar de cãtre Aurel B., de 44 de ani, din Podu Turcului, judetul Bacãu. Firma care detine microbuzul detine licentã pentru efectuarea transportului de persoane si transporta salariatii unei societãti, de la douã puncte de lucru din Bacãu si Vrancea, cãtre domiciliile acestora“, a precizat inspector principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtor de cuvînt al Politiei Neamt.

Rîuri de sînge

Impactul, produs din cîte se pare la o vitezã de peste 100 km/h, s-a soldat cu decesul celor trei ocupanti ai autoturismului Volkswagen. Soferita, alãturi de Genoveva I., în vîrstã de 51 de ani si Gelu I., de 55 de ani, tot din Fãlticeni, au fost zdrobiti în urma coliziunii. Cadrele medicale sosite la fata locului au fãcut un triaj rapid al rãnitilor, transportîndu-i la spital în functie de gravitatea leziunilor. Soferul microbuzului a suferit o fracturã de stern, în timp ce Eugen I., de 42 de ani, din Dagîta, pasager în partea din fatã a masinii, s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, comã gradul III, crizã generalizatã, fiind transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Consãteanul sãu, Nicusor D., de 32 de ani, a suferit o fracturã de femur, aflîndu-se internat în Spitalul Roman, în timp ce Dobrin C., de 21 de ani, a fost diagnosticat cu fracturã la glezna stîngã, un traumatism genunchi drept si o plagã contuzã genunchi drept. Rãniti grav au fost si Constantin P., de 22 de ani, care s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut deschis si fracturã de falangã deget patru la piciorul drept, alãturi de Vasile C., de 49 de ani, din municipiul Roman, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, fracturã metacarp drept. Cu rãni ceva mai usoare s-au ales Ionel D., de 20 de ani (traumatism cranio-cerebral si traumatism gamba stîngã), Neculai P., de 20 de ani (traumatism facial acut deschis, traumatism mandibular stînga si traumatism umãr stîng). Lista victimelor din comuna Dagîta este continuatã de Costicã L., de 44 de ani, cu traumatism la glezne, traumatism cranio-cerebral, Cristinel B., de 40 de ani, internat pentru un traumatism cranio-cerebral deschis si traumatisme de membre inferioare, Liviu I., de 40 de ani (traumatism cranio-cerebral, traumatism toracico - abdominal si plagã contuzã gamba dreaptã). Printre victime s-au mai aflat Sergiu B., de 30 de ani (traumatisme craniane, toracice si hematom frontal), Petronel T., de 21 de ani (traumatisme picior drept si coloanã cervicalã), precum si Constantin B., de 53 de ani (leziuni la membre, coloanã cervicalã si gambe).

Ore grele la CPU

Cadrele medicale de la Centrul de Primiri Urgente al Spitalului Roman au trebuit sã facã fatã celui mai mare numãr de persoane rãnite într-un singur eveniment. Plus cã, la Ambulanta Roman era un singur medic de gardã, dar era plecat la o altã solicitare, la Solca, la o pacientã dializatã. „Este primul accident colectiv cu atît de multe victime din toatã cariera mea. Numãrul maxim de persoane accidentate în situatii asemãnãtoare a fost cam de zece. Un bãrbat a decedat în sala de operatii, din cauza leziunilor interne grave, iar alte douã persoane au sucombat la locul producerii tragicului eveniment. Cu un alt rãnit medicii chirurgi au intrat în sala de operatii, deoarece suferise o rupturã de splinã. Dintre victimele aduse la CPU, una a decedat, douã au pãrãsit spitalul, una a fost transportatã la Clinica de Neurochirurgie Iasi, iar 12 au rãmas internate în sectiile chirurgie si ortopedie, cu multiple traumatisme. De la ora 16, cînd au fost adusi primii rãniti, pînã la ora 23 au fot acordate îngrijiri medicale fãrã oprire. La un moment dat, nici aparatele de la Radiologie n-au mai fãcut fatã, iar filmele erau pe sfîrsite. Personalul de la CPU a fost completat cu medici si asistenti medicali din alte sectii. Dincolo de toate, cel mai tragic a fost momentul pierderii a trei vieti“, a declarat doctor Claudia Dumitrasc, medic de gardã în cadrul CPU. Aceasta a mai precizat cã foarte dificilã a fost si înregistrarea accidentatilor, deoarece cu multi nu se putea discuta din cauza leziunilor. Aici au intervenit politistii care au ajutat la completarea foilor de observatie cu datele de identitate ale fiecãrui pacient. Au fost momente de tensiune create si de panica inutilã a unor alti suferinzi care voiau pe loc îngrijiri în urma unor accidente minore.

Articol afisat de 3514 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective