Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Începe maratonul pentru ajutoarele la cãldurã

• s-a dat startul pentru completarea dosarelor care aduc ceva bani la plata cãldurii • în functie de situatie, proprietarii cu venituri mici beneficiazã de un sprijin financiar dacã se folosesc de gaz, lemne sau primesc cãldurã de la Locato •

Începe maratonul pentru realizarea dosarului în baza cãruia pietrenii cu venituri mici pot beneficia de ajutor la plata cãldurii, fie cã si-o asigurã cu lemne, cu gaz metan sau primesc agent termic de la Locato. Douã drumuri la asociatia de proprietari, douã la Directia de Taxe, unul la Administratia Financiarã sau la bancã, pe putin, plus un drum, douã la copiator, fac parte din itinerariul obligatoriu al beneficiarului de ajutoare Si la final primeste o decizie în baza cãreia scapã de niste cheltuieli lunare aferente perioadei reci, calculatã pentru cinci luni. Ajutoarele se acordã începînd cu noiembrie, dacã cererea este depusã pînã pe 25 octombrie. Se pãstreazã intervalul 10-25 pentru fiecare lunã ca sã se aloce fonduri pentru urmãtoarea, în cazul celor care nu depun dosarele de la începutul perioadei. Regula se aplicã pe toatã perioada rece, de pe 1 noiembrie pe 31 martie, cu o lunã mai putin ca în anii trecuti, cînd se dãdea între 15 octombrie si 15 aprilie. Dacã apar modificãri în veniturile solicitantilor, se impune efectuarea corecturilor de rigoare.

Demersuri obligatorii

Ajutoarele pentru încãlzire cu energie termicã furnizatã în sistem centralizat se acordã pe bazã de cerere tipizatã, la care se ataseazã copii ale actelor de identitate pentru toti membrii familiei, dovada veniturilor declarate si certificat fiscal eliberat de Directia de Taxe si Impozite. Beneficiarii ajutoarelor la energia termicã furnizatã în sistem centralizat trebuie sã îndeplineascã, cumulativ, urmãtoarele conditii: venitul net lunar pe membru de familie sã fie în valoare maximã de 1.300 de lei, sã nu detinã bunuri imobile, mobile, terenuri si animale, respectiv pãsãri peste limitele prevãzute în declaratia pe propria rãspundere. De ajutoare beneficiazã si unii pietreni care îsi încãlzesc locuinta cu gaz sau lemne. În cazul lor, ajutoarele se acordã pe bazã de cerere tipizatã, la care se ataseazã copii ale actelor de identitate pentru toti membrii familiei; dovada pentru toate veniturile declarate în cerere; certificat de atestare fiscalã pentru toti membrii majori ai familiei. Beneficiarii ajutoarelor pentru încãlzirea locuintelor cu gaz sau lemne trebuie sã aibã un venit net lunar pe membru de familie în valoare maximã de 615 lei, restul cerintelor fiind ca si la cei care beneficiazã de cãldurã în regim centralizat. Beneficiarii care utilizeazã gaze naturale trebuie sã prezinte în mod obligatoriu factura, în copie, eliberatã de E.ON Gaz, din care sã rezulte codul clientului.

Drujba te taie de pe listã

Analizînd conditiile impuse pentru a beneficia de aceste ajutoare, pietrenii care au adunat 3.000 de lei pentru zilele negre sau pentru înmormîntare au de ales între a dona banii neamurilor si a renunta la ajutor. Dacã cei care se considerã sãrmani au aceastã sumã în vreun cont, nu mai prind ajutor. Si lista conditiilor impuse pentru a beneficia de bani de la buget pentru încãlzirea casei cu gaz sau lemne de la buget continuã. Solicitantii acestui tip de ajutoare nu trebuie sã detinã clãdiri sau alte spatii locative în afara locuintei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu exceptia locuintei de domiciliu. La capitolul „mijloace de transport“ nu trebuie sã detinã autoturism care depãseste 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, utilaje agricole, mori de cereale; utilaje de prelucrat lemnul: gater. La capitolul terenuri, limita este la 1.000 de metri pãtrati intravilan în zona urbanã si 2.000 în rural. ÃŽn cazul terenurilor din zona colinarã si de ses, se acceptã cel mult douã hectare de teren arabil si fîneatã în cazul familiilor cu unul-trei membri si trei hectare pentru cele cu cel putin patru membri. Aceleasi limite se impun si în cazul pãdurilor si se reduce la jumãtate suprafata cînd este vorba de vii, livezi, grãdini de legume si flori. Nu pupã ajutor la plata gazului sau a lemnelor de foc cei care au peste trei vaci, cinci porci, peste 20 de oi sau capre, peste 15 familii de albine.

Articol afisat de 1295 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective