Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bebelusul de 900 de grame va pleca acasã sãnãtos

• dupã douã luni si jumãtate, neonatologii nemteni l-au adus la o greutate de douã kilograme •

Bebelusul nãscut la începutul lunii august cu o greutate de doar 900 de grame si refuzat la tratament de medicii din Iasi pe motiv de supraaglomerare, va pleca acasã sãnãtos si mult mai împlinit. Practic, neonatologii nemteni, vãzînd cã a ajuns deja la o greutate de peste douã kilograme si cã îi merge foarte bine au decis sã-l transfere la Maternitatea Tîrgu Neamt, (mama fiind de acolo) unde va mai rãmîne o perioadã scurtã pînã va ajunge la cele 2,4 kilograme regulamentare.
„Bogdãnel al nostru este un bãietel foarte bun si a reusit sã recupereze foarte bine în greutate. Zilele acestea îl vom transfera la Tîrgu Neamt pentru a mai fi îngrijit acolo o perioadã scurtã pînã va ajunge la minimum 2.400 de grame. A fost un efort pentru noi, dar si familia micutului s-a implicat foarte mult si împreunã am reusit sã-l aducem pe linia de plutire. Sperãm totusi sã nu mai avem prea des pacienti de genul acesta“, a declarat medicul Sorana Iftimia, sefa sectiei de Neonatologie Neamt. Timp de douã luni si jumãtate micutul de doar 900 de grame a fost în centrul atentiei doctorilor nemteni care au fãcut eforturi uriase, si umane si materiale, pentru a-l salva. Eforturile au fost cu atît mai mari cu cît la Spitalul Neamt s-au impus mãsuri dure de austeritate, iar cheltuieliule fãcute cu un astfel de caz sînt semnificative. Bãietelul prematur, a fost adus pe lume la începutul lui august de o tînãrã din Tîrgu Neamt, cu o greutate de doar 900 de grame. ÃŽn mod normal, acesta ar fi trebuit trimis imediat dupã nastere la Maternitatea Iasi, care este competentã sã se ocupe de astfel de cazuri, fiind de rang superior unitãtii pietrene, cel putin din punct de vedere al compartimentului de terapie intensivã. Din cauza supraaglomeratiei, doctorii ieseni au refuzat sã-l primeascã si pe bãietelul din Neamt, astfel cã a rãmas la Piatra, iar medicii au luptat din rãsputeri pentru a-i salva viata. Este pentru a doua oarã în mai putin de un an cînd medicii de la Piatra Neamt au în grijã astfel de copii prematuri, desi oficial, nu este de competenta lor sã se ocupe de aceste cazuri, maternitatea noastrã fiind de un nivel inferior comparativ cu cele din Iasi, aceastã ierarhie fãcîndu-se în special pe criterii de dotare tehnicã. Cadrele medicale de la noi au dovedit cã fac fatã cu brio acestor provocãri, cu costuri uriase ce-i drept, dar cine mai stã sã le cuantifice.

Articol afisat de 1294 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective