Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 13 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nationala de tineret a fost „jumulitã de „cocosi““

 Franta a cîstigat cu 2-0 meciul cu România în preliminariile EURO 2013 al echipelor de tineret  „De nici o altã echipã nu am fost dominati în asa fel“, a recunoscut Emil Sãndoi  pietreanul Alex Maxim a debutat în nationala U-21 la Piatra Neamt 

România a pierdut marti searã, la Piatra Neamt, meciul cu Franta, scor 0-2, în preliminariile Campionatului European din 2013 pentru echipe nationale de tineret. Tricolorii nu numai cã au pierdut, dar au si jucat lamentabil. Franta a fost la cîrma partidei tot timpul, avînd în lot jucãtori de la Real Madrid si FC Porto, iar autorul celor douã goluri, vîrful de atac Emmanuele Riviere, tocmai a fost achizitionat de Toulouse pe 6 milioane de euro de la Saint-Etienne. Adicã de la clubul al cãrui model de dezvoltare este dorit de Ceahlãul si care are un buget pentru centrul de copii si juniori de mãcar 3 milioane de euro pe an. România aproape cã nu a existat în cele 90 de minute. Fundasii au fost apatici si inexacti, mijlocasii fãrã initiativã, fortã si fantezie, iar în atac România nu a contat. Franta a dominat în primul rînd prin fortã. Cu calitãti fizice impresionante, campionii Europei la U-19, au scos din joben si calitãtile tehnice. Franta a dat impresia cã s-ar fi aflat pe propriul teren, nu au cedat o clipã initiativa si a impresionat prin jocul din foarte putine atingeri a mingii. Driblingurile nu-s ale lor, dar cînd au nevoie sigur scot un adversar din joc foarte usor. Ale lor sînt pasele tari si precise, încrederea în fortele proprii si calmul. Meciul de marti a fost o reflectare corectã a faptului cã francezii joacã meci de meci la echipele lor de club, iar românii abia prind cîteva minute. Dupã meci, Emil Sãndoi, a fost realist: „Nici o altã echipã nu ne-a dominat în asa fel de cînd sînt antrenor al nationalei de tineret. Diferenta dintre nationala noastrã si a lor este cã noi propunem jucãtori pentru Liga 1“. ÃŽn plus, Sãndoi a amendat si echipele din Liga 2, care, desi sînt obligate sã promoveze jucãtori de pînã la 21 de ani, nu joacã un fotbal atractiv care sã ducã la promovarea de tineri valorosi.

Urmeazã returul

Franta a început foarte bine jocul, iar Griezmann (12) a sutat din loviturã liberã peste poartã, pentru ca sase minute mai tîrziu sã se producã prima modificare a tabelei. Franta a atacat pe dreapta, iar Cabella a centrat perfect pe jos, prin spatele fundasilor români pentru finalizarea perfectã a lui Riviere. ÃŽn continuare, jocul a curs spre poarta lui Moldovan pentru cã mijlocasii nostri au doar pretentii de jucãtori valorosi. Duelurile unu la unu au fost pierdute, iar „cocosii“ au recuperat multe baloane în zona medianã dupã care au declansat contre periculoase. Mangala (31) a trimis putin pe lîngã poartã în urma unui corner, iar o jumãtate de minut mai tîrziu Tucudean a fost angajat pe culoar de Alexe, dar a iesit bine portarul Ahamada si a prins în fata atacantului lui Dinamo. Nici nu s-a obsnuit bine cu ideea cã poate sã si atace, cã România era sã încaseze golul doi. S-a opus portarul Moldovan în doi timpi la sutul din careu al lui Griezmann (33). Minutul 42 putea aduce egalarea pentru România. Tucudean a sutat în blocaj, iar în urma cornerului rezultat putea înscrie Gugu, dar a trimis afarã. Repriza întîi s-a terminat cu golul de 0-2 al aceluiasi Riviere. Faza a semãnat perfect cu cea de la prima reusitã, numai cã servant a fost acum Nery. Matei (47) si Sunu (47 si 69) au mai dat emotii publicului cum cã vor mai fi vãzute si alte goluri, dar au ratat tintele, asa cum s-a întîmplat pînã la final cu toti cei care si-au încercat norocul.
Minutul 75 al meciului de la Piatra Neamt va rãmîne în amintirea lui Alex Maxim. Originar din orasul de la poalele Pietricicãi, mijlocasul Pandurilor Tîrgu Jiu a debutat în nationalã si a reusit sã arate cã stie fotbal. A pasat bine, a tinut de minge atît cît a trebuit, iar Sãndoi s-a declarat multumit de evolutia sa. Ca si altii, dacã va juca la echipa de club mai mult va continua sã fie chemat sub tricolor în aceastã campanie pentru EURO 2013. ÃŽn urma acestui rezultat România rãmîne pe locul 3 în Grupa 9, dupã Franta si Slovacia, iar luna viitoare va înfrunta iar selectionata din „Hexagon“, la Nantes.

Articol afisat de 956 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective