Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Dacã nu se aprobã, redeschidem spitalul“

„Dacã nu se aprobã, redeschidem spitalul“

• este declaratia rãzboinicã a lui Valericã Frãtilã, seful CJAS • totusi, se pare cã Ministerul Sãnãtãtii va aviza deschiderea Centrului de Sãnãtate Bicaz •

Centrul de Sãnãtate Bicaz stîrneste orgolii si chiar determinã atitudini rãzboinice, desi, poate cã acestea ar fi trebuit manifestate mai pe la începutul anului, cînd s-a pus problema închiderii spitalelor. Concret, sefii sãnãtãtii nemtene, reveniti de la Bucuresti, unde au discutat despre deschiderea Centrului de Sãnãtate Bicaz, par a fi mai decisi ca niciodatã sã se lupte pentru înfiintarea lui, trecînd chiar la amenintãri directe la adresa Ministerului.
„Nu am primit un rãspuns final de la Ministerul Sãnãtãtii în privinta Bicazului pentru cã ne-a lipsit un aviz suplimentar de la Consiliul Judetean. Semnalele sînt însã foarte bune, si am convingerea cã va fi aprobat centrul fãrã doar si poate. Dacã vom fi refuzati, atunci vom face si noi ca reprezentantii autoritãtilor locale de la Codlea, Brasov, care au obtinut în instantã redeschiderea spitalului. Am auzit cã si cel de la Odobesti, Vrancea s-ar putea redeschide, asa cã si noi am putea cere instantei acelasi lucru pentru unitatea din Bicaz. Reuniti cu colegi din toatã tara la simpozionul international ce a avut loc zilele acestea la Bucuresti, am constatat cã noi sîntem unul dintre judetele cu cel mai mic numãr de spitale din tarã. ÃŽn timp ce noi avem doar 5 unitãti, Argesul are 16, un alt judet are 19 etc. Pãi nu-i posibil asa ceva în conditiile în care sîntem un judet cu o populatie destul de numeroasã. Nu numai cã ne-au închis douã spitale, dar au mai tãiat si din paturi ceea ce automat a atras reducerea finantãrii. Consider cã de bun simt ar fi avizul favorabil pentru centrul Bicaz, altfel chiar sîntem decisi sã nu mai stãm cu mîinile în sîn“, a declarat Valericã Frãtilã, seful CJAS Neamt.
Trecînd peste declaratii, concluzia ar fi cã deocamdatã nu se stie dacã se va putea deschide sau nu centrul din orasul de sub baraj. Acesta, în cazul în care va obtine OK-ul mai marilor de la Capitalã, va functiona ca o sectie externã a SJU Neamt si va asigura asistenta medicalã de urgentã si de specialitate pentru multi dintre pacientii de pe Valea Muntelui. Acolo ar trebui sã existe un compartiment de urgente, cabinete de cardiologie, interne, pediatrie, ginecologie, chirurgie etc. precum si un laborator de analize medicale si unul de radiologie. Dotãrile existã de la fostul spital, personalul ar urma sã vinã de la Piatra Neamt, iar plata angajatiulor si a medicamentelor va fi asiguratã de Spitalul Judetean. Utilitãtile vor fi achitate de cãtre Primãria Bicaz, care s-a angajat bucuroasã la astfel de cheltuieli doar ca sã nu rãmînã cu ditamai clãdirea fostului spital în paraginã.

Articol afisat de 1338 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective