Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

45 de milioane pentru un recenzor fugãrit

• un pietrean a refuzat sã „colaboreze“ cu persoana stabilitã sã facã recensãmîntul • amenda lui va fi de pînã la 4.500 de lei • „Am înregistrat un caz de refuz de colaborare cu recenzorul, motiv pentru care s-a emis un ordin al prefectului în baza cãruia se va aplica sanctiunea legalã“, a declarat Corneliu Dãnãilã, director al Directiei de Statisticã Neamt.

Dialogul cu recenzorul despre fiecare om si casa lui nu e pe placul tuturor pietrenilor. Drept dovadã este un caz în care un cetãtean l-a pus pe fugã pe recenzor, dupã ce i-a scris pe formularele oficiale cã refuzã sã facã declaratii. Doar cã refuzul pietreanului nu va rãmîne nepedepsit, el riscînd o ditamai amenda pentru gestul sãu. „Am înregistrat un caz de refuz de colaborare cu recenzorul, motiv pentru care s-a emis un ordin al prefectului în baza cãruia persoane ce urmeazã sã fie nominalizate de cãtre primarul de Piatra Neamt vor merge la domiciliul celui care a refuzat sã facã declaratii sã îi aplice sanctiunea legalã care merge pînã la 4.500 de lei. S-a precizat pe chestionarele recenzorului cã refuzã sã facã declaratii. Dacã se va impune asta, pietreanul respectiv va fi bun de platã a unei amenzi de pînã la 4.500 de lei“, a declarat Corneliu Dãnãilã, director al Directiei Regionale de Statisticã Neamt. Din experienta acumulatã în ultimele zile recenzorii mai povestesc cã au întîlnit cetãteni care pe parcursul discutiei s-au supãrat cã dureazã prea mult dialogul pe baza formularelor colorate în roz, mov, verde, albastru, verde deschis, galben sau maro. Altii considerã cã nu se justificã amãnuntele despre cei din familie plecati de multã vreme din tarã sau cele care vizeazã numãrul de metri pãtrati din bucãtãrie. O problemã deloc usoarã o reprezintã recenzarea caselor ilegale, construite fãrã autorizatie de construire, dar lãsate nedemolate chiar dacã sînt în afara legii doar pentru a nu se crea probleme sociale, pentru cã stãpînii lor ar fi rãmas fãrã acoperis deasupra capului. Dificil este si cu casele încuiate, lãsate nelocuite pentru cã proprietarii lor au plecat de ani de zile peste hotare. Pentru un recensãmînt corect, directorul Corneliu Dãnãilã a declarat cã trebuie înregistrate toate persoanele prezente în unitatea administrativ-teritorialã si cele absente temporar. Cetãtenii cu douã sau mai multe locuinte se recenzeazã ca fãcînd parte din populatia stabilã a localitãtii în care îsi au domiciliu si prezenti temporar în zonele unde au case de vacantã. Conform raportãrii Directiei de Statisticã Neamt, în perioada 20 - 24 octombrie 2011 au fost înregistrate 101.902 locuinte (47,33% ) si 247.410 persoane. Cel mai mare procent de recenzare este în comuna Valea Ursului - 63,97%, urmatã de Agapia - 63,72%, Dumbrava Rosie - 62,54% si Hangu - 59,81%. Un ritm mai scãzut s-a înregistrat la Borca - 30,52%, Bicaz-Chei - 33,21%, Vînãtori-Neamt - 34,28% si Rediu - 34,37%.

Articol afisat de 1820 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective