Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O ucigasã resemnatã

• tînãra din Bîra care si-a ucis sotul va ajunge dupã gratii • Maria Magdalena Rosu nu a contestat sentinta de 7 ani de închisoare si sanctiunea a devenit definitivã • într-o clipã de furie femeia a pierdut tot: sotul, patru copii si libertatea • în plus trebuie sã achite fostilor socri o sumã enormã pentru conditia ei •

În secolul vitezei si în era informatiei, într-o lume în care poti uza de posibilitãti nemãrginite, se poate întîmpla ca unii sã nu fi auzit de aceste posibilitãti. În cazul în care au stiintã despre asa ceva singura explicatie pentru atitudinea pasivã în ce priveste propria viatã nu poate fi decît resemnarea nefireascã, mioriticã, în fata unor situatii care ar fi avut o sansã cît de micã de remediere. Asa ar putea fi explicatã atitudinea unei tinere de 26 de ani, care într-o clipã de furie a pierdut tot ce poate cîstiga cineva într-o viatã de om: familia, sot si patru copii, si libertatea. Maria Magdalena Rosu (foto), în vîrstã de 26 de ani, din Bîra, a fost condamnatã la 7 ani de închisoare pentru uciderea sotului. Desi este în libertate, timp de o lunã nu a atacat decizia magistratilor, astfel încît pe 25 octombrie 2011 sentinta a devenit definitivã. Asta înseamnã cã în cel mai scurt timp va fi emis mandatul de executare, iar tînãra va ajunge în penitenciar. Prin sentinta din 21 septembrie 2011 Rosu a mai fost obligatã la plata sumei de 80.000 de lei (800 milioane de lei vechi) cãtre socrii ei. Dacã vreodatã Rosu va reusi sã strîngã bani, îi va da socrilor pentru pierderea fiului, dar si pentru cã bãtrînii cresc cei patru copii ai familiei destrãmate. Trebuie mentionat faptul cã în momentul în care femeia si-a ucis sotul era însãrcinatã. A fost încarceratã, dar ulterior eliberatã pentru cã era gravidã. Nu s-a prezentat la propriul proces si a ajuns din nou dupã gratii. Înainte sã nascã cel de-al patrulea copil, în februarie 2011, Rosu a beneficiat din nou de clementã si a fost eliberatã.

Crimã stupidã

Tragedia a avut loc în zorii zilei de 31 august 2010, cînd l-a înjunghiat pe Valentin Emilian, de 39 de ani. Dupã o ceartã violentã, în care acuzata a sustinut cã sotul a fost cel care a sãrit la ea cu cutitul, l-a dezarmat, a luat arma albã si l-a înjunghiat o singurã datã, în piept. În cîteva ore victima a murit pe patul de spital. La anchetã, femeia a declarat cã în mod repetat era agresatã de victimã, la fel si copiii. Într-un moment de neatentie a bãrbatului, a reusit sã-l dezarmeze, iar Valentin Rosu i-ar fi aplicat un pumn în figurã. Aflati fatã în fatã, femeia nu a mai rãbdat si si-a înjunghiat partenerul de viatã. La momentul mortii bãrbatul avea o alcoolemie de 1,40 la mie. Chiar dacã victima era destul de bine fãcutã, iar ucigasa e o mînã de om, anchetatorii nu au retinul legitima apãrare, motivat de faptul cã a reusit sã dezarmeze victima.

„Este pãcat cã ni s-au distrus vietile asa, dintr-o prostie“

Eliberatã în octombrie 2010 din penitenciar acuzata si-a povestit necazul. Avînd alãturi pãrintii si putinele rude din Rediu care o mai sustin si un prunc de patru luni în pîntece, Maria nu stia încotro o va apuca viata sa, dupã grozãvia pe care a fãcut-o. „A venit spre dimineatã acasã, bãut. Eu dormeam cu copiii, m-a trezit, spunîndu-mi sã îi fac o cafea. (...). A pus mîna pe cutit si a zis cã mã omoarã. ÃŽn dimineata aceea m-a bãtut, m-a acuzat de multe lucruri necurate si m-am temut pentru viata mea. Am dat sã fug, dar a venit dupã mine cu cutitul, pe care i l-am smuls. N-am vrut sã-l omor, dar nici nu m-am uitat în urmã dupã ce l-am lovit. Aveam asa o spaimã, sã fug, cã se ridicã si vine dupã mine. Eram bãtutã toatã si aveam tãieturi pe mîini, s-a constatat asta si cînd m-au dus la arest. Multã vreme nu am realizat ce s-a întîmplat, de fapt nici acum nu îmi vine sã cred cã este mort, parcã as avea senzatia cã este plecat pe undeva“, spunea Maria Magdalena Rosu. Mai spunea cã-i este dor de cei trei copii ai sãi, care au ajuns, urmare a deciziei instantei, în ocrotirea bunicii paterne. „Cred cã pentru copii este mai bine sã stea cu fosta mea soacrã, deoarece ai mei nu prea au putere sã mi-i tinã, iar de fosta mea locuintã s-a ales praful. Am fost pînã acolo si simteam cã nu mã mai tin picioarele sã vin acasã. Ce sã fac acum? Lumea mã vede o criminalã, însã eu am fost în legitimã apãrare. Este pãcat cã ni s-au distrus vietile asa, dintr-o prostie. Primii trei ani din cei sapte pe care i-am stat cu el au fost buni, apoi au început numai necazuri“, a mai spus Rosu.

Articol afisat de 1798 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective