Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2011
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TÎRGU, MOSIA LUI ARNÃUTU?

TÎRGU, MOSIA LUI ARNÃUTU?

• viceprimarul Iftime Petrariu a sustinut un discurs politic, în sedinta CL, lansînd acuze la adresa primarului Decebal Arnãutu • „ÃŽi solicit primarului sã nu se mai amestece în competentele pe care le am, sã nu mai ia oameni, utilaje si masini de la primãrie în interes personal. Dacã se mai întîmplã asa ceva, voi cere prefectului suspendarea primarului“, a spus Iftime Petrariu • „ÃŽntîi trebuie sã mã documentez, sã vãd despre ce este vorba si dupã aceea voi da o declaratie“, a spus primarul •

Cutremur la vîrful Primãriei Tîrgu Neamt. Într-o declaratie publicã pe care a numit-o discurs politic, viceprimarul Iftime Petrariu a criticat diverse aspecte din cadrul administratiei locale si a lansat o serie de acuze la adresa lui Decebal Arnãutu, în cadrul sedintei Consiliului Local de joi, 27 octombrie. Primarul nu era de fatã, fiind plecat la Bucuresti, de unde s-a întors ieri.

„Sînt alãturi de presedintele Gheorghe Stefan“

Cã între cei doi oficiali tîrgnemteni nu e tocmai o relatie de strînsã prietenie, se stie. Dar, ambii sînt înregimentati în acelasi partid, iar Arnãutu se pregãteste sã candideze pentru un nou mandat de primar, tot sub sigla PDL, astfel cã putini s-ar fi asteptat la ceea ce avea sã urmeze. „Fac precizarea cã ce vorbesc acum este discurs politic. Vã spun si de ce fac aceastã precizare: pentru a nu mi se interpreta în alt mod si sã fiu dat în judecatã pentru calomnie. Sînt membru PDL, sustin demersurile partidului si sînt alãturi de presedintele Gheorghe Stefan, dar au intervenit niste lucruri în activitatea mea de viceprimar si sînt obligat de respectul pe care vi-l port, sã vi le aduc la cunostintã“, a început viceprimarul. S-a oprit mai întîi asupra zvonurilor privind incompatibilitatea în care s-ar afla, ocupînd o functie publicã si fiind vizat de un dosar penal. „ÃŽncepînd de luni (24 octombrie - n.r.), de la sedinta de partid de la noi, au început niste discutii, într-un cadru dezorganizat, precum cã eu nu mai sînt compatibil cu functia de viceprimar. Si vã spun despre ce este vorba. ÃŽn vara anului trecut, pe 21 iulie, am fost lovit de niste huligani, iar în urma agresiunii douã luni de zile am fost scos pe tusã. Procesul este împãrtit în douã: este trimis în judecatã într-un dosar, Cojocariu si ceilalti, pentru lovire, cauzã aflatã pe rolul Judecãtoriei Tîrgu Neamt. ÃŽn celãlat dosar eu am fost dat în judecatã pentru calomnie de cãtre Stoica (consilier judetean - n.r.), dosar care s-a întors de la Judecãtorie, în urma unei hotãrîri judecãtoresti, înapoi la Parchet, pentru continuarea cercetãrilor. Nu sînt condamnat, sînt cercetat. Asa e justitia din România, victima ajunge inculpat. Deci sînt compatibil cu functia de viceprimar, pînã în momentul în care apare o hotãrîre judecãtoreascã definitivã si irevocabilã, moment în care, dacã eu nu-mi prezint demisia, mã demite prefectul. ÃŽn momentul în care vã vorbesc sînt compatibil, desi am calitatea de invinuit într-un dosar de la Parchetul Tîrgu Neamt“, a sustinut viceprimarul.

Rîpanu, dublu director, fiul primarului, porumb, stîni, zãr, Licã...

A venit si cu exemple despre persoane care, în opinia sa, s-ar afla în situatii de incompatibiliate. „Incompatibil este Ionut Rîpanu, de la Prim Locato, pentru cã este si director la o firmã a feciorului primarului. Incompatibil este Dãnut Arnãutu, director la Clubul Sportiv Scolar, fiindcã tatãl este primar. Are dublã incompatibilitate: este si consilier judetean si ordonator de credite. Este în regulã?“, a întrebat, retoric, viceprimarul. ÃŽn discursul sãu a lansat si o serie de acuze la adresa primarului, spunînd cã acesta intervine în competentele date viceprimarului si, în plus, foloseste oamenii, masinile si utilajele primãriei în interes personal. „Am plecat întîi de la o definitie. Ce este primãria si consiliul local? Sînt douã institutii publice conduse de cãtre mai multi oameni, conform Legii 215/2001 si a altor acte normative care completeazã aceastã lege. Nu este SRL, nu este o afacere de familie. De ce trebuie lãmuritã treaba asta? Pentru cã raporturile dintre mine si primar s-au schimbat foarte mult în ultimul timp. Primarul nu-si mai respectã cuvîntul, nu se comportã civilizat si nu respectã normele dupã care se reglementeazã o administratie localã. Avînd în vedere organigrama pe care am votat-o noi aici, vreau sã vã spun cã este pe hîrtie. ÃŽn realitate, lucrurile stau altfel. ÃŽn administratia publicã si Primãria Tîrgu Neamt este un haos, o bramburealã totalã. Sînt oameni care nu au venit cu lunile la serviciu în primãrie, cu anii“, a arãtat vicele, completînd: „Gînditi-vã la mine, cînd vin dimineata la serviciu si întreb: Unde-i ãsta? La porumb. Unde-i ãla? La stînã. Ce face Licã? Carã zer la porci“.

Risipa banului public

Iftime Petrariu a analizat si activitatea unor firme si servicii ale consiliului, opinînd cã existã o risipã a banului public, care se face si cu concursul consilierilor, fiindcã acestia voteazã prea usor unele proiecte. Si le-a recomandat sã pretindã din start sã vadã caietele de licitatie. Despre firma Consprim a spus cã ar trebui desfiintatã deoarece „este o societate fantomã, nu are venituri, nu are obiectul muncii“, si a întrebat, retoric: „de ce am aprobat eu si voi un miliard de lei vechi majorare de capital?“. A catalogat desfiintarea Serviciului Public Consprim ca fiind o gresealã: „Vine iarna, nu avem utilaje, nu avem oameni, nu avem motorinã, ne-am organizat prost. Nu am fost consultat în executiv în legãturã cu desfiintarea Consprim. S-a introdus în consiliu local, care nu a gîndit cu creierul, a gîndit cu inima. Avem obligatii de partid si votãm ca niste prosti. Nu trebuia desfiintat Consprimul, v-o spun sus si tare. Trebuiau dati afarã cei care nu fac nimic si lãsatã echipa sã functioneze“. A dezaprobat si initiativa de înfiintare sub tutela administratiei locale a unei societãti agricole si a unui depozit de constructii: „Bugetul anului urmãtor va fi cu cel putin 20% mai mic decît anul acesta. Au apãrut niste cheltuieli enorme în plus: spitalul si ratele la dobînzi. Nu este cazul sã mai intrãm în discutii despre investitii din astea fanteziste, fãrã acoperire, cînd nu ai oameni, terenuri, nu ai masini“.

„Nu intentionez sã pãrãsesc Partidul Democrat Liberal“

Si a continuat în aceeasi notã, anuntînd cã ar putea cere suspendarea din functie a primarului, dacã lucrurile nu revin la normal în cadrul administratiei tîrgnemtene: „Luni intru în concediu douã sãptãmîni, sã-mi vãd de sãnãtate. Cînd mã întorc am sã-i cer primarului sã-si revizuiascã atitudinea si sã respecte delegarea competentelor. Vã informez cã în toate cele zece competente care au fost, conform legii, date spre viceprimar, se amestecã si nu mã lasã sã-mi fac treaba. ÃŽi solicit primarului public, în aceastã sedintã, sã nu se mai amestece, deocamdatã, în competentele pe care le am, sã nu mai ia oameni, utilaje si masini de la primãrie în interes personal. Dacã se mai întîmplã asa ceva, la a doua sedintã vã informez cã voi cere prefectului suspendarea primarului pentru încãlcarea legilor privind administratia publicã localã. Fac precizarea cã este un discurs politic. Nu intentionez sã pãrãsesc Partidul Democrat Liberal. Nu sînt incompatibil. Vreau sã fac treabã, dar sã fiu respectat eu si functia pe care o îndeplinesc“, a încheiat viceprimarul, atentionîndu-si colegii de partid cã uneori proiectele se voteazã prea usor, ajungîndu-se la risipirea banului public. „Noi suntem în slujba oamenilor, din bani publici trãim. Deci sã nu schimbãm ideea, cã de acum trebuie sã votãm împotriva primarului. Sã gîndim cu creierul, nu cu inima, sã fim sinceri, sã spunem cã asta e bine, asta nu e bine“, a conchis viceprimarul. Decebal Arnãutu era, ieri, în drum spre Tîrgu Neamt si a declarat cã va da o declaratie de presã dupã ce va asculta înregistrarea sedintei în care si-a sustinut discursul viceprimarul: „ÃŽntîi trebuie sã mã documentez, sã vãd despre ce este vorba, sã ascult înregistrarea si dupã aceea voi da o declaratie. Nu pot sã vorbesc despre ceva ce am auzit doar la telefon, de la altii. Corect este sã mã documentez întîi, apoi voi da detalii“, a spus primarul tîrgnemtean.

Articol afisat de 2982 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective