Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
14 MORTI - DOLIU SI LA BORLESTI

14 MORTI - DOLIU SI LA BORLESTI

• un tînãr, în vîrstã de 28 de ani, din Borlesti, a decedat în tragedia rutierã petrecutã duminicã searã în Ungaria si soldatã cu 14 morti • Constantin P. lucra de ani buni în Spania si se întorcea acasã • microbuzul în care se afla nemteanul a fost spulberat de un autotren pe o autostradã din apropierea granitei cu România • în urmã cu patru ani, trei nemteni au murit într-un accident rutier care a avut loc în Slovenia •

Un tînãr, în vîrstã de 28 de ani, din satul Puriceni, comuna Borlesti, se numãrã printre victimele cumplitei tragedii rutiere, petrecute duminicã noapte pe o autostradã din Ungaria si soldatã cu moartea a 14 persoane. Constantin P. se întorcea din Spania, unde munceste de mai multi ani. Din nefericire, soarta i-a rezervat un loc în microbuzul mortii. Autoritãtile nemtene au fost anuntate în cursul zilei de ieri, cînd vestea a fost adusã si la cunostinta pãrintilor si rudelor. Primarul Gheorghe Olteanu a aflat cã un consãtean de-al sãu se numãrã printre victimele accidentului din Ungaria de la reporterul cotidianul Monitorul. „Am aflat tîrziu, pentru cã am avut sedintã de Consiliu Local. Este o tragedie care s-a abãtut asupra acestei familii si care ne afecteazã si pe noi în egalã mãsurã. Pe acest tînãr nu-l cunosteam personal, însã îi cunosc pãrintii si fratii. Unul dintre fratii lui a muncit ani buni în Spania, însã s-a întors în tarã. Acum creste animale. Si-a fãcut o gospodãrie frumoasã, fiind un bãiat foarte muncitor. De fapt toti fratii sînt cunoscuti pentru hãrnicia lor. Alte amãnunte nu stiu, însã probabil cã vom afla mai multe urmãtoarele zile“, a declarat primarul Gheorghe Olteanu.
Accidentul s-a înregistrat duminicã, în jurul orei 23.30, între localitãtile Mako si Szeged, cînd un autotren a rupt parapetul si a intrat pe contrasens, lovind în plin microbuzul în care se aflau mai multi români care veneau din Spania. 14 pasageri, printre care trei copii, patru femei si sapte bãrbati, si-au pierdut viata pe loc iar alte douã persoane au fost grav rãnite, fiind spitalizate la Szeged. Din cercetãrile politistilor unguri a reiesit cã autocamionul venea dinspre Arad si se îndrepta cãtre Budapesta, iar microbuzul, înmatriculat în Spania, se deplasa pe ruta Valencia-Bucuresti. La fata locului s-au deplasat si cîtiva lucrãtori rutieri de la Politia Timis care vor da o mînã de ajutor colegilor maghiari. De altfel, autoritãtile ungare au cerut sprijinul colegilor români pentru identificarea victimelor. Din investigatiile preliminare a reiesit faptul cã soferul autotrenului a adormit la volan. Anchetatorii au ridicat tahometrul din autotren, datele acestuia continînd informatii despre vitezã, turatia motoarelor, etc. Probele prelevate de la soferul TIR-ului au indicat cã acesta nu consumase alcool. Tir-ul implicat în accidentul din Ungaria este proprietatea unei firme de transport din Arad, ai cãrei patroni sînt un fost politist de frontierã condamnat pentru ucidere din culpã si mama acestuia. Soferul plecase în cursã duminicã searã, la ora 22, transportînd componente pentru mobilier în Germania.

Tragedie cu 7 morti în Slovenia

În urmã cu 4 ani si jumãtate, cinci români, dintre care trei nemteni, si-au pierdut viata într-un cumplit accident petrecut pe o autostradã din Slovenia. Evenimentul a dus si la decesul a doi cetãteni sloveni care se aflau în autoturismul lovit de masina în care se aflau românii. Acestia se aflau într-un BMW care trebuia sã ajungã în Italia. În apropierea capitalei Ljubljana, masina în care se aflau cinci români a intrat în coliziune cu un Audi condus de un cetãtean sloven. S-a stabilit cã sensul de mers al BMW-ului se afla în reparatii, drept pentru care soferul Ionut Burlacu, din Costisa, a pãtruns pe contrasens, unde benzile de mers nu erau clar delimitate. Anchetatorii au opinat cã soferul român s-a speriat si a întors autoturismul moment în care masina a fost lovitã de un Audi. Sensul pe care se deplasa BMW-ul era blocat, însã semnalizarea nu arãta clar ce bandã de pe contrasens trebuia sã o foloseascã. În autoturismul condus de Ionut Burlacu se mai aflau, pe lîngã sotia sa, si Daniela Bilei, în vîrstã de 42 de ani, din Buhusi, Constantin Bogonos, de 22 de ani, din Costisa si Vasile Asmarandei, de 42 de ani, din Cîndesti.

Articol afisat de 2566 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective