Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 1 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dan Valentin, un antrenor emerit al handbalului feminin

• tehnicianul a primit titlul de antrenor emerit în Sala Polivalentã, în timpul festivitãtii de premiere a Trofeului Carpati la handbal masculin • „Este un premiu al handbalului feminin pietrean, nu al meu personal“, a spus antrenorul n

Dan Valentin a fost unul dintre invitatii festivitãtii de premiere a Trofeului Carpati la handbal masculin, pentru cã i s-a recunoscut munca în slujba sportului cu mingea micã din tarã. A primit titlul de antrenor emerit în fata publicului care de-a lungul timpului a aplaudat succesele echipelor sale si, implicit, personale. Zîmbitor si cu privirea unui om multumit, Dan Valentin a strîns mîna celor care l-au premiat, adicã Gheorghe Stefan, primarul de Piatra Neamt, si Cristian Gatu, presedintele Federatiei Române de Handbal. Nu a uitat publicul atasat handbalului si l-a salutat cu respect.
„Este un premiu al handbalului feminin pietrean, nu al meu personal. Este un premiu ce recunoaste faptul cã munca în handbalul feminin a avut succes, a avut rezultate si a avut mereu reprezentante de seamã în acest sport în România, care au punctat prin rezultate importante. Este un titlu care recunoaste munca oamenilor ce încep de jos, cu greutãti si care sfîrsesc prin a deveni valori ale handbalului. Mã refer aici la Luminita Hutupan, la Iulia Puscasu, la Camelia Bucur, la Anca Hutupan, la Valentina Cãlian sau Gabi Cãescu. Lista ar trebui sã fie mult mai lungã si mã tem sã nu se supere careva cã nu-i amintesc numele aici“, a declarat tehnicianul.
Antrenorul Dan Valentin a rãzbit prin muncã. Faptul cã HCF Piatra Neamt existã i se datoreazã. Bate mereu la usi si cautã solutii pentru ca echipa sã-si ducã veacul mai departe. Nu poate agreea ideea cã handbalul feminin poate muri, asa cum nu a acceptat în 2001 desfiintarea echipei Relonul Sãvinesti, la cîteva sãptãmîni dupã ce cucerise bronzul campionatului. De fapt, performanta foarte bunã a anilor ‘90 a fost formarea unei echipe puternice, bazatã pe elemente locale si care învingea în Sala Ceahlãul orice fortã a handbalului feminin românesc. Dan Valentin are un temperament vulcanic, este mereu tensionat, iar pe marginea terenului se vede cã pasiunea pentru handbal îi este la fel de mare ca la început. De multe ori este la fel de transpirat ca fetele din teren. Acceptã cu greu ideea cã pierde si le cere mereu mai mult, chiar dacã stie cã dieferenta de valoare fatã de un adversar nu poate fi compensatã de determinare si ambitie. Visul sãu este sã readucã handbalul feminin la nivelul Ligii Nationale. Acum cã s-a deschis Sala Polivalentã, are ambitia de a o umple la un meci de primã divizie din România. „Dacã echipa ar avea sustinere moralã, administrativã si financiarã am promova repede si ne-am mentine fãrã probleme la nivelul Ligii Nationale. Resursele financiare conteazã enorm, mai ales cã sînt multe jucãtoare pietrence care sînt în prima divizie si care ar vrea sã revinã acasã, la Piatra Neamt“, a precizat Dan Valentin.

Articol afisat de 1327 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective