Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sîntem 507.399 ! . Locuim în 212.590 de case !

Numãrãtoarea nemtenilor si a caselor lor s-a încheiat cu bine în judetul Neamt. Dupã cel mult 11 zile de umblat pe strãzi, drumuri comunale si ulite, recenzorii au numãrat 507.399 de nemteni. Acestia locuiesc în 212.590 de case. Datele complete se vor cunoaste la anul, cînd se va încheia o primã parte a centralizãrilor. Dupã cum a declarat Corneliu Dãnãilã, director al Directiei Regionale de Statisticã Neamt, recensãmîntul în judetul Neamt s-a desfãsurat fãrã incidente, fiind si cazuri de cetãteni care din dorinta de a nu încurca socotelile recenzorilor care nu i-au gãsit acasã au venit singuri sã fie recenzati, la sediul Statisticii nemtene. Pînã pe data de 9 noiembrie, recenzorii sefi si coordonatorii zonali au sarcina de a primi mapele si de a încheia procesele verbale aferente, pentru ca între 9 si 13 noiembrie documentele completate de cãtre recenzori sã ajungã la Secretariatul Tehnic. Dupã centralizarea acestor date, formularele se vor distruge la o firmã care se ocupã de reciclarea hîrtiei si cartonului. Nu se vor centraliza condurile numerice personale si nici numele recenzatilor.
Conform prevederilor legale, recenzorii pensionari urmeazã sã încaseze în zilele urmãtoare suma de 630 de lei net, fiecare fiind pontat pentru 15 zile. Recenzorii salariati vor primi 750 de lei net, care în urma impozitãrii vor rãmîne 547 de lei. Este vorba despre aceleasi sume care s-au acordat oamenilor cooptati în sectiile de votare cu ocazia alegerilor. Recenzorii sefi sînt pontati cu 18 zile, iar recenzorii coordonatori cu 21 de zile. Plata este aceeasi - 50 de lei pe zi, impozabil. Recensãmîntul populatiei si al locuintelor oferã informatii cu caracter demografic, economic, social la dimensiune nationalã, dar si informatii pertinente si analitice la diferite nivele teritoriale: regiuni, judete, localitãti. România, ca stat membru, are obligatia sã respecte legislatia Uniunii Europene în domeniul statistic, precum si recomandãrile ONU, conform cãrora statele membre au obligativitatea efectuãrii recensãmintelor la începutul fiecãrui deceniu. Primul an de referintã va fi anul 2011.

Articol afisat de 2091 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective