Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nu se introduce taxã pentru centralele de apartament

Ministrul Mediului si Pãdurilor, Laszlo Borbely, a dezmintit, marti, informatia potrivit cãreia în România va fi introdusã o taxã pentru centralele de apartament, mentionînd cã este vorba despre o taxã pe combustibilii de încãlzire discutatã în prezent la nivelul UE si fatã de care România s-a declarat neutrã. „Haideti sã clarificãm lucrurile pentru cã au ajuns informatii trunchiate în presã. Se discutã la nivelul UE despre o taxã pe combustibili pentru încãlzire, care va fi mai mare în cazul în care poluarea e mai puternicã, iar în cazul unei poluãri mai mici, taxa sã fie redusã. Trebuie sã fie o unanimitate, deci un vot din partea tuturor. ÃŽn momentul de fatã, România în principiu este de acord ca, în anumite conditii, sã vedem ce taxe noi introduce, dar este foarte dificil pentru cã fiecare tarã are problemele si nivelul de trai specifice. Noi nu ne-am pronuntat pînã acum dacã sîntem pentru sau împotriva acestei taxe suplimentare, sã fie foarte clar. Dupã pãrerea mea, cred cã din 2013 nu se va putea introduce o asemenea taxã. Nu putem vorbi de nici un fel de taxã suplimentarã. Repet, nu se introduce nici un fel de taxã pentru centralele de bloc“, a subliniat Borbely.
Acesta a adãugat cã la discutiile de la nivelul UE, România participã intens, dar îsi va forma un punct de vedere dupã ce vor fi analizate consecintele. „România participã la discutii si ne vom forma punctul de vedere atunci cînd vom vedea foarte clar care sînt si consecintele. Proiectul va fi finalizat într-o Directivã ce va apãrea undeva prin anul 2013, dar pînã cînd nu existã un consens din partea statelor nu existã nici un pericol de a se introduce o taxã suplimentarã. ÃŽn momentul de fatã, România este rezervatã în ceea ce priveste noi taxe. Fiecare bloc are posibilitatea sã decidã ce fel de centralã introduce. De exemplu, cea mai avantajoasã formulã ar fi fost sã se instaleze centralã pe scarã sau pe bloc, care poate fi bazatã pe energie regenerabilã. Fiecare a venit, însã, cu varianta microcentralelor de apartament. Este o decizie a proprietarilor“, a explicat ministrul Mediului si Pãdurilor. Luni, Laszlo Borbely declarase, într-o conferintã de presã, cã forul european analizeazã posibilitatea introducerii unei taxe de poluare pentru centralele termice de apartament, care ar putea intra în vigoare din 2015.

Articol afisat de 1568 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective