Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
APA SI NESIMTIREA DE LA CJ APA SERV

APA SI NESIMTIREA DE LA CJ APA SERV

• un proprietar de la Asociatia 56, fãrã restante la întretinere, vrea sã dea în judecatã conducerea asociatiei si Apa Serv, care l-a lãsat fãrã utilitate • compania se apãrã arãtînd contractul de prestãri servicii • ieri, s-a oprit apa la Asociatia 56, la altele cîteva din Roznov si Sãvinesti •

Sute de familii de pietreni sînt cu nervii întinsi la maximum dupã ce au ajuns în situatia de a nu avea apã rece, desi sînt cu plata la zi. De circa o sãptãmînã, Compania Judeteanã Apa Serv a reluat campania de oprire a apei reci la asociatiile care au datorii de mãcar 45 de zile. Situatia este extrem de neplãcutã pentru oamenii care lunar îsi achitã datoriile, dar au ghinionul de a avea vecini care din diverse motive nu îsi plãtesc facturile lunare. Si mai grav este acolo unde în asociatie existã apartamente nelocuite, care lunar adunã restante si pe care nu le achitã nimeni cu anii. Marti, 15 noiembrie, s-a oprit furnizarea apei reci cãtre Asociatia de proprietari nr. 56 de pe strada Mãrãtei. Decizia celor de la Apa Serv a fãcut ca oamenii care nu se vãd cu datorii pe lista de întretinere sã sarã ca arsi cînd s-au trezit cã au secat robinetele din casã. „Pe 15 noiembrie am avut neplãcuta surprizã sã constat cã am rãmas fãrã apã rece. ÃŽmi pun întrebarea de ce sînt asa de rãu pedepsit? Si în cazul meu mai sînt multe familii bun-platnice. Trãim mai rãu ca pe vremea comunismului. Eu sînt bolnav si am nevoie de îngrijire, de conditii normale de trai, în caz contrar riscînd sã mã îmbolnãvesc si mai rãu. Am sã fac plîngere penalã împotriva celor care conduc asociatia si a celor care au decis oprirea apei. Cei din conducerea asociatiei sînt plãtiti de cãtre noi, sînt salariati cu venituri consituite din banii oamenilor. De ce nu au convocat adunare generalã, sã stie lumea la ce sã se astepte? Nu s-a întîmplat asa ceva în ultimii cinci ani, desi ar trebui sã ne întîlnim toti locatarii, în sedintã, anual“, a spus, printre altele, pietreanul Pamfil Tepes, din blocul B4 de pe strada Mãrãtei.

Conducerea asociatiei se plînge de exigenta Companiei Apa Serv

Conform datelor prezentate de cãtre conducerea Asociatiei 56 Mãrãtei, de platã în contul apei reci este suma de 54.109 lei. ÃŽn acesti bani sînt prinsi si cei de pe factura curentã. „Avem de platã patru facturi, dintre care una curentã. Datoria totalã este de 54.109 lei. Nu sîntem singura asociatie din Piatra Neamt care a rãmas fãrã apã rece. Situatia nu e deloc plãcutã, dar nu o putem rezolva decît fãcînd plãti. Am atacat în instantã datornicii din asociatie si executorul judecãtoresc trebuie sã punã în aplicare cinci dosare de evaluare silitã. Alte dosare sînt în fazã de judecatã si vor ajunge în acelasi stadiu. Sînt 320 de apartamente în asociatie si primim facturi la apa rece de 150-160 de milioane de lei vechi pe lunã. Nu e putin! Nici mãcar nu avem datorii vechi cãtre Apa Serv. Vorbim de patru facturi, dintre care una este curentã. Avem în asociatie un caz de restantier cu trei sute de milioane de lei vechi la întretinere. Avem apartamente abandonate de ani de zile. Au stat în ele niste chiriasi care au dispãrut fãrã a da vreun leu, iar despre proprietari nu stim nimic. O astfel de locuintã a fost scoasã de douã, trei ori la licitatie. Cum putem rezolva astfel de probleme, cã noi n-am gãsit solutia?!“, a spus o reprezentantã a conducerii Asociatiei de proprietari nr. 56 Mãrãtei. Pentru reluarea furnizãrii apei reci, asociatia trebuie sã facã o platã în valoare de peste 150 milioane de lei vechi. Ieri, în cîteva ore, dupã sistarea serviciului, în casieria asociatiei se strînsese de la locatari o mie de lei, destul de mult în comparatie cu alte zile si acelasi interval.

Apa Serv se apãrã cu contractul

Conform contractului de prestãri servicii încheiat între Compania Judeteanã Apa Serv si asociatiile de proprietari, în cazul înregistrãrii unor facturi mai vechi de 45 de zile, se trece la sistarea furnizãrii apei cãtre beneficiari. Contractul prevede cã beneficiar este asociatia, care are personalitate juridicã, si nu proprietarii de apartamente în parte. „Noi avem contracte cu asociatiile de proprietari si dacã se înregistreazã întîrzieri mai mari de 45 de zile, conform contractului putem trece la sistarea apei. Actionãm conform contractelor în vigoare. Urmãrim care este starea încasãrilor de la asociatii si actionãm ca atare“, a declarat Bianca Gâdioi, purtãtor de cuvînt al Companiei Judetene Apa Serv. Ieri au revenit la vechile experiente, de a sta fãrã apã rece asociatiile de locatari si proprietari din Roznov si Sãvinesti. A fost rebransatã Asociatia nr. 104 si a scãpat ca prin urechile acului de la debransare Asociatia 75 de pe bulevardul Decebal, care ieri ar fi trebuit sã fie debransatã, dar s-a salvat cu o platã partialã. Reluarea furnizãrii apei se face dupã ce asociatiile debransate achitã un procent de 40% din valoarea datoriei.

Articol afisat de 1962 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective