Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
2.000 DE EURO RECOMPENSÃ

2.000 DE EURO RECOMPENSÃ

Vile vandalizate, amenintare cu moartea

• indivizi necunoscuti au mîzgãlit cu vopsea douã vile ce apartin societãtii lui Florin Sarion, presedintele PNL Girov • ferestrele au fost pictate cu cruci de culoare neagrã, iar pe unul din pereti a fost lãsat mesajul „FACI LEGEA“ • Florin Sarion este convins cã totul a pornit de la o disputã în Consiliul Local Girov • „Ofer 2.000 de euro celui care vine si recunoaste cã el a fãcut-o si îmi spune cine l-a trimis“, a declarat pãgubitul •

Apele s-au tulburat iarãsi în comuna Girov dupã ce indivizi necunoscuti au tinut sã-i transmitã un mesaj liderului PNL Girov, Florin Sarion, luînd la ochi douã vile din cartierul pe care liberalul îl construieste cu parteneri italieni. Imobilele, situate în punctul „Frãsineni“, la iesirea din Piatra Neamt spre Turturesti, au fost „pictate“ cu vopsea neagrã în noaptea de luni spre marti. Pe toate ferestrele de la parter au fost desenate cruci, iar pe una dintre vile, infractorii au lãsat mesajul „FACI LEGEA“. Probabil cã autorul a vrut sã lase un mesaj de genul „Tu faci legea?“, însã din grabã sau din alte motive nu a apucat sã-si ducã opera la bun sfîrsit. Ca sã arate cît de hotãrîti sînt, „pictorii“ de ocazie au tinut mortis sã consume toatã vopseaua, drept pentru care dupã ce si-au terminat treaba au aruncat tot continutul gãletii pe unul dintre peretii vilei. Actul poate fi interpretat si ca o amenintare cu moartea dacã ne gîndim la crucile mai degrabã ca o amenintare, infractorii nedorind, cel putin în aceastã fazã, sã provoace pagube mai mari. „Pagubele sînt de aproximativ 6.000-7.000 de euro. Geamurile de la parter au fost toate vopsite, plus douã laturi ale casei. 4.000 de euro ar însemna tîmplãria, plus alte 3.000 celelalte stricãciuni“, a declarat Sarion.
Sãtenii comentau de zor ieri dimineatã actul de vandalism cãruia i-a cãzut victimã Florin Sarion. „Se vorbeste cã a fost ieri (n.r. - luni) o sedintã de consiliu cu scîntei, cei de la PNL au respins proiecte de hotãrîre, iar acest lucru ar fi supãrat“, a încercat sã ne explice un girovean.

„Totul a pornit de la sedinta de Consiliu Local“

Florin Sarion, victima acestui eveniment neplãcut, a confirmat faptul cã sedinta de consiliu a fost una cu scîntei si spune cã tot ce i s-a întîmplat de aici i se trage. ÃŽn Consiliul Local Girov liberalii sînt majoritari, asa cã nici o hotãrîre nu poate sã treacã fãrã acceptul lor. La sedinta de luni, consilierii s-au opus unor proiecte de hotãrîre interesante, la mijloc fiind vorba de concesionarea unui teren, realizarea PUG-ului si anularea unei concesiuni de 3,5 hectare de teren. „Nu stiu sã am dusmani, nu am avut probleme cu muncitorii care au lucrat la aceste vile, de aceea sînt convins cã de la politicã mi se trage. Nu pot sã spun exact cine este persoana care se aflã în spatele acestei actiuni, însã niste bãnuieli am. Cu sigurantã, totul a pornit de la sedinta de consiliu. ÃŽnainte de sedintã am vãzut mai multe proiecte de hotãrîre dubioase si le-am cerut consilierilor sã cearã explicatii initiatorilor pentru cã erau lucruri neclare. Am fost prezent la sedintã ca orice cetãtean, însã nu am luat cuvîntul. Unul dintre proiectele respinse a fost cel privind scoaterea la licitatie a unei suprafete de 2.000 mp, în zona fabricii de in de la Cãciulesti. Proiectul nu a fost aprobat de consilierii PNL, întrucît nu exista nici o explicatie, nici o informatie, o schitã, nimic. Al doilea proiect viza realizarea PUG-ului, pentru asta fiind alocatã o sumã exorbitantã, aproximativ 1 miliard de lei vechi. Eu stiu cã PUG-ul comunei este fãcut, iar initiatorul ar fi trebuit sã spunã cã se face o extindere a acestuia, însã nu a fãcut precizarea asta. Cineva voia sã tragã niste bani de la buget, iar noi ne-am opus. O extindere de PUG ar fi costat mult mult mai putin decît miliardul alocat. PUG (n.r. - Plan Urbanistic General) a fost fãcut si în 2005, dupã care au fost fãcute extinderi în 2007 si 2008. Acum cel mult se putea face o extindere, asa cã nu puteam sã fim de acord cu alocarea unei sume atît de mari. Consilierii PNL au cerut explicatii suplimentare si nimic mai mult si au fost de acord cu realizarea extinderii de PUG, dar nu sã se aloce o sumã atît de mare. Pãi, au venit profesorii si au cerut banii de abonamente, o sumã totalã de 9.100 de lei, iar primarul le-a spus cã nu are de unde sã le dea. ÃŽn schimb, noi avem sã dãm pe PGU-uri miliarde de lei“, a declarat Florin Sarion.

Recompensa si iertarea

Acesta nu exclude ca totul sã i se fi tras si de la anularea unei concesiuni. „A mai fost o anulare de concesiune pentru suprafata de 3,5 hectare de islaz la Cãciulesti. Au venit oamenii sã se plîngã cã cel care a concesionat a schimbat destinatia terenului, desi nu avea voie sã facã acest lucru. A dus pe teren niste excavatoare si s-a apucat sã facã nu stiu ce plantatii acolo. Astfel, cu majoritate de voturi, concesiunea a fost anulatã. Sînt convins cã de la una dintre aceste hotãrîri mi se trage, însã nu pot sã identific acum care a fost proiectul cu probleme“. Liderul liberalilor giroveni a acceptat, fãrã sã dea nume însã, sã spunã si crengãtura de interese din jurul celor trei proiecte. „Luni, pe la ora 12, am fost sunat de o persoanã din primãrie care m-a rugat sã vorbesc cu consilierii sã voteze concesionarea celor 2.000 de metri pãtrati, pentru cã la mijloc ar fi un prieten de-al lui. I-am spus cã nu am cum sã le spun eu consilierilor cu cine si ce sã voteze, fiecare are constiinta lui. Pe urmã, în problema anulãrii concesiunii este interesatã o altã persoanã din primãrie si tot de aici era cineva interesat si de realizarea PUG-ului“, a mai spus liberalul. Cazul a fost adus si în atentia anchetatorilor, o echipã de la Politia Municipiului Piatra Neamt deplasîndu-se ieri la fata locului pentru a face cercetãri. Florin Sarion vrea sã le usureze munca oamenilor legii si este dispus sã ofere o recompensã substantialã. „Ofer 2.000 de euro celui care recunoaste si spune cine l-a trimis. Sînt convins cã nu a primit mai mult de 200 de lei pentru ce mi-a fãcut. Promit cã-i dau si banii si îl iert, numai sã spunã cine l-a trimis“, a conchis Sarion.
Cele douã vile care au fost luate la ochi de dusmanii liberalului sînt primele din cele 30 pe care Florin Sarion urmeazã sã le construiascã în zonã împreunã cu asociati italieni.

Articol afisat de 2257 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective