Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SPAGÃ ÎN SUTIEN

SPAGÃ ÎN SUTIEN

• o angajatã a Primãriei Zãnesti a fost prinsã în flagrant primind o mitã de 100 de euro • „taxa“ era pentru eliberarea unei copii de pe un certificat de nastere • cele douã banconte capcanate au fost gãsite ascunse în sutienul fãptuitoarei • acesta mai avea asupra ei 500 de euro si 10 milioane de lei vechi • procurorul a dispus cercetarea în stare de libertate •

O functionarã de la Primãria Zãnesti a dat cinstea pe rusine, fiind prinsã în flagrant în timp ce primea suma de 100 de euro de la o pietreancã. ÃŽn schimbul banilor, angajata trebuia sã-i elibereze denuntãtorului o copie dupã un certificatul de nastere al soacrei care este plecatã la muncã în strãinãtate. De fapt, acesta a si fost motivul pentru care Adina Stroie a cerut spagã. ÃŽn mod normal, ceriticatul de nastere nu poate fi eliberat decît titularului. Cum în cazul de fatã, persoana respectivã era peste hotare, solicitantul ar fi trebuit sã prezinte o procurã. „Certificatul putea fi eliberat doar pe baza unei procuri care putea fi obtinutã de titular prin consulatul sau ambasada României din Italia. Acest lucru însemna costuri spulimentare pentru titular, întrucît acesta era nevoit sã cheltuiascã bani cu deplasarea la ambasadã, sã piardã ziua de muncã si sã achite si taxele pentru procuruã. Acest lucru era bine cunoscut de functioanarã si de aceea a fortat nota“, ne-a declarat unul dintre anchetatori. Totul a început luni, 21 noiembrie, cînd o femeie din Piatra Neamt, s-a deplasat la sediul Primãriei Zãnesti, de unde intentiona sã scoatã un duplicat de pe certificatul de nastere a soacrei. Asa a ajuns în biroul functionarei Adina Stroie. Nu se stie exact ce au discutat cele douã, însã cert este faptul cã în aceeasi zi pietreanca a mers la sediul Serviciul Anticoruptie Neamt unde a reclamat faptul cã un functionar i-a cerut bani pentru a-i elibera documentul solicitat. Ca urmare a acestui denunt, la delegarea procurorului, s-a organizat actiunea de prindere în flagrant a functionarei. A doua zi, în jurul orei 10,30, denuntãtoarea a revenit la Primãria Zãnesti avînd asupra sa douã bancnote de 50 de euro, tratate cu substantã fluorescentã (capcanate). La putin timp dupã ce functionara a primit banii, în primãrie au intrat anchetatorii. Martorii spun cã Adina Stroie a negat cã ar fi primit bani si ar fi fãcut un scandal monstru.

„Fiecare rãspunde pentru ceea ce face“

Astfel, s-a trecut la perchezitia corporalã ocazie cu care anchetatorii au gãsit, ascunsi în sutien, cele douã banconte. De precizat cã în poseta acesteia, politistii au gãsit 500 de euro si 1.000 de lei. „Marti, 22 noiembrie, în jurul orei 10.30, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Neamt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lîngã Tribunalul Neamt si cu sprijinul DGIPI, au prins în flagrant o functionarã din cadrul Primãriei Zãnesti, care a pretins si primit suma de 100 euro de la o persoanã pentru eliberarea unui document. Ulterior flagrantului, la perchezitia corporalã efectuatã asupra lui S.A. s-a gãsit suma de 100 euro în bancnote de cîte 50 euro marcate, în interiorul bluzei, la piept“, se aratã în comunicatul Directiei Generale Anticoruptie Bucuresti. Ca urmare a celor constatate, functionarei i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de luare de mitã, procurorul de caz luînd mãsura interzicerii de a pãrãsi tara. Prefectul de Neamt atentioneazã toate autoritãtile locale cã dacã vor decurge la astfel de fapte rusinoase pentru un functionar public si nu numai, vor plãti aspru. „La Primãria Zãnesti s-a petrecut un eveniment neasteptat, nedorit si mai ales condamnabil. Eu am speranta cã aceastã situatie reprezintã un caz izolat. Institutiile, în general îsi fac datoria în mod onest, dar acolo unde apar astfel de probleme, cei ce vor fi gãsiti vinovati, sigur vor suporta consecintele de rigoare. ÃŽn acelasi timp, trebuie sã tragem învãtãminte din aceastã situatie, pentru cã nimãnui nu îi este permis sã pretindã sau sã accepte orice fel de foloase materiale pentru a-si îndeplini atributiile de serviciu“, a declarat prefectul Mihai Archip.
Cît despre faptul cã la Primãria Zãnesti referent este fiica primarului, nu se poate vorbi despre un caz de incompatibilitate, pentru cã între cei doi nu existã un raport direct de subordonare. Prevederea apare în Legea 161/2003. Adina Stroie lucreazã în Primãria Zãnesti din anul 1985, fiind unul dintre cei mai vechi functionari, iar primarul Ghoerghe Andrei spune cã nu a creat niciodatã probleme. „Pe mine nu m-a înstiintat nimeni oficial de cele întîmplate. Stiu cã a fost un flagrant si cã o angajatã ar fi fost prinsã luînd o sumã de bani de la cineva care solicitase eliberarea unui document. Sînt mirat si surprins în acelasi timp, pentru cã functionara respectivã nu a creat niciodatã probleme si nici nu au existat plîngeri împotriva ei. Din punctul meu de vedere eu îi dau foarte bine si cu plus pentru activitatea desfãsuratã. Acum rãmîne de vãzut ce vor constata anchetatorii. Dacã într-adevãr s-a întîmplat ce spun anchetatorii, nu pot sã spun decît cã fiecare rãspunde pentru ceea ce face“, a declarat Andrei Gheorghe, primarul comunei Zãnesti.

Articol afisat de 3111 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S.TÃRNÃ, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective