Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pruteanu, seful CJ, anchetat penal

Pruteanu, seful CJ, anchetat penal

• ANI a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau cu privire la conflict de interese si de fals in acte in cazul presedintelui CJ Neamt • 5,121 miliarde de lei vechi este suma invirtia intre firma fiicei presedintelui si societatile subordonate de CJ-ul condus de tatal ei •

Cariera presedintelui Consiliului Judetean Neamt in administratia judeteana ar putea ajunge la final cu mult inainte fata de cat si-a calculat cand a castigat alegerile, in 2008. Ieri, a fost sesizata Curtea de Apel Bacau, de catre Agentia Nationala de Integritate, cu privire la doua fapte de care presedintele Pruteanu se face vinovat: conflict de interese si fals in acte. „Agentia Nationala de Integritate a constatat in urma procedurilor de evaluare in cazul presedintelui Vasile Pruteanu, indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal al Romaniei“, a anuntat, ieri, ANI. Conform dispozitiilor art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv. In cazul de fata, deciziile le-a luat in interesul fiicei sale, administrator de farmacie.

Corespondenta completa

ANI l-a anuntat pe seful legislativului judetean, informandu-l prin adrese cu confirmare de primire, in zilele de 20 si 25 octombrie 2011, despre declansarea activitatii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Din ceea ce mai spune ANI aflam ca luna aceasta, pe data de 10, cu o zi inainte de a fi operat la genunchi, presedintele Pruteanu s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care a luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare si a depus argumentele sale. „La data de 10 si 17 noiembrie 2011, domnul Pruteanu Vasile a depus la dosarul de evaluare puncte de vedere“, mai precizeaza ANI in comunicatul de presa.

Ce i se pune in carca

In urma evaluarilor demarate la 6 octombrie 2011 s-au constatat indicii referitoare la posibila savarsire de catre Vasile Pruteanu a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a aprobarii achizitiilor de medicamente si materiale sanitare, in valoare de 512.149 de lei (aproximativ 118.828 euro), de catre Consiliul Judetean Neamt si unitatile subordonate acestuia, de la SC C&C FARM SRL, societate in cadrul careia fiica sa, Iulia Elena Pruteanu detine calitatea de administrator. Iulia Pruteanu, fiica presedintelui CJ, detine, incepand cu anul 2008, functia de administrator in cadrul SC C&C FARM SRL. Consiliul Judetean Neamt si unitatile subordonate acestuia (Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Alexandru Rosca“ Piatra Neamt, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Piatra Neamt, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Pastraveni, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Stefan cel Mare, Centrul de Ingrijire si Asistenta Targu Neamt, Centrul de Ingrijire si Asistenta Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Razboieni si Centrul de Ingrijire si Asistenta Oslobeni), au incheiat, in perioada 2010 - 2011, 27 contracte cu SC C&C FARM SRL, in vederea achizitionarii de medicamente si materiale sanitare, in valoare totala de 512.149 de lei, adica 5,121 miliarde de lei vechi. Conform prevederilor Legii nr. 215/2001, legea administratiei publice locale, republicata, precum si a fisei postului, presedintele Consiliului Judetean exercita functia de ordonator principal de credite, intocmeste proiectul bugetului judetului si contul de incheiere a exercitiului bugetar si le supune spre aprobare Consiliului Judetean, in conditiile si la termenele prevazute de lege; raspunde de buna functionare a aparatului de specialitate al consiliului judetean, a institutiilor si serviciilor de interes judetean si a societatilor comerciale si regiilor autonome de interes judetean. Ieri, incercarile repetate de a lua un punct de vedere de la presedintele Pruteanu s-au soldat cu un esec, oficialul nemtean nefiind de gasit la telefon.

Articol afisat de 2665 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective