Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 28 Noiembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Moda, modiºti, modeºti, modele

Moda, modiºti, modeºti, modele

Despre modã ºi nu numai...
Cînd mi s-a propus aceastã colaborare, respectiv de a scrie periodic cîte un articol, bineinþeles cã mi s-a cerut sã scriu despre modã. Despre ce se poartã, care sînt culorile dominante ale fiecãrui sezon, ce este un must have ºi ce nu, totul gravitînd, evident, în jurul cuvîntului \"fashion\". Am cãzut astfel în propria mea capcanã, deoarece fiind o persoanã pasionatã de ceea ce fac, sînt ºi perceputã în exterior probabil doar din acest punct de vedere. Care poate fi pozitiv sau negativ.
Evident, existã multe persoane care mã cunosc, atît din presã, cît ºi din rîndul clienþilor, însã în faþa acelora pe care nu am apucat încã sã îi întîlnesc sau care nu au intrat în contact cu munca mea, este necesar sã mã prezint în cîteva cuvinte:
Andreea Tincu, 33 de ani, designer vestimentar - www.andreeatincu.com (sunã puþin a publicitate, dar site-ul este cea mai bunã carte de vizitã pentru un designer), semnez atît colecþii proprii de podium, cît ºi colecþii casual pentru brand-ul românesc Sense. Nu fumez, nu beau, nu mã droghez, nu îmi plac femeile decît strict profesional ºi cred cã îi voi dezamãgi pe toþi cei care îºi închipuie cã un designer se ocupã în mod necesar mãcar cu o categorie din cele mai sus enunþate. Acest lucru îmi aminteºte de o întîlnire amuzantã cu douã fetiþe, cred cã de 8/10 ani, care la un moment dat, aflînd cã sînt designer vestimentar, mi-au spus extrem de entuziasmate: „Uau, ce cool este cã sînteþi designer, cred cã staþi toatã ziua prin cluburi ºi pe la petreceri, coafor ºi shopping“.
Nu stiu cum s-a nãscut mitul acesta despre breasla mea, dar realitatea este mult diferitã. Este un domeniu extrem de competitiv, cu reguli ferm trasate ºi efect de bumerang în tot ceea ce faci. Dacã mã refer, de exemplu, la producþia de serie, fiecare desen prinde viaþã în sute de bucãþi, iar un model neinspirat atrage consecinþe financiare destul de grave.
Pe de altã parte, creaþia de podium, lãsînd la o parte bucuria în sine a show-ului, emoþiile evidente, satisfacþia de a vedea transpus ceea ce þi-ai imaginat, te aduce faþã în faþã cu critica de specialitate. Mãrturisesc - ºi nu îmi este jenã sã accept adevãrul - cã am primit ºi eu un perdaf din partea presei, pentru o colecþie neînchegatã, iar acest lucru a durut la momentul cu pricina incredibil de tare.
Am avut fashion shows în cadrul Fashion Week Viena, Atena, Amsterdam, Kiev, Palermo, º.a., dar ºi pe podiumuri naþionale - Romanian Fashion Week sau Avanpremiere. În cadrul ModeFabriek Amsterdam - platforma Next & Cutting Edge - am fost selecþionatã alãturi de alþi 16 designeri avangardiºti din Europa, talente recunoscute sau în devenire.
Dacã nu aº fi fãcut modã, aº fi ales arta plasticã, iar în noiembrie 2009 am avut prima expoziþie personalã de picturã, intitulatã „Tableaux“ - proiecþii video în cadrul L\'Oratoire de Louvre, Paris. Arta nu este un domeniu pe care îl consider încheiat ºi nu de puþine ori, atunci cînd timpul îmi permite, desenez sau pictez. Am în continuare proiecte în derulare, dar prefer sã vorbesc despre fiecare în parte dupã ce le voi finaliza.
Acestea fiind spuse ºi revenind la modã ºi modeºti, modiºti ºi modele, voi scrie periodic o rubricã în care inspiraþia îºi va spune cuvîntul, umorul negru pãrerea ºi arta accentul.

Articol afisat de 1346 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective