Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Înjunghiatã de director

• în urma unui conflict, femeia de 49 de ani a fost înjunghiatã de trei ori de directorul societãtii Cometex • victimei i-a fost perforat un plãmîn • medicii au operat-o de urgentã si sînt optimisti în privinta sanselor de supravietuire • cercetãrile sînt efectuate sub aspectul comiterii infractiunii de vãtãmare corporalã •

Un eveniment socant s-a produs miercuri dimineatã în buricul tîrgului, în complexul comercial Pietricica din Piatra Neamt. Contabila societãtii Cometex din Piatra Neamt, Doinita Pavãl, a fost înjunghiatã de trei ori de cãtre seful ei direct, Dumitru Lesovschi, în vîrstã de 71 de ani, directorul general al societãtii si presedintele Consiliului de Administratie, chiar în biroul acestuia. Femeia s-a prãbusit la pãmînt într-o baltã de sînge si a fost salvatã de un coleg dintr-un birou vecin care a auzit zgomote. Omul si-a oprit seful s-o mai loveascã si a sunat alertat la Ambulantã. În scurt timp, sediul firmei a fost împînzit de medici, politisti, inspectori de muncã etc.
Agresiunea s-a petrecut dimineatã, în jurul orei 10.00, ca urmare a unui conflict apãrut între cei doi. Politistii spun cã directorul a acuzat-o pe contabila sefã cã ar fi uneltit ca el sã nu mai conducã societatea. „Lucrurile par a fi destul de încurcate, cei doi avînd niste discutii legate de repartizarea actiunilor. Se pare cã de curînd au fost scoase la vînzare mai multe actiuni ale firmei, iar cine a avut bani a investit, inclusiv directorul. Acesta ar fi acuzat-o pe contabila sefã cã ar fi fãcut manevre pentru a-l înlãtura de la conducere. Acest lucru urma sã se întîmple într-o sedintã a Adunãrii Generale a Actionarilor. Se pare cã acest a fost principalul mobil al atacului însã investigatiile continuã pentru stabilirea cu exactitate a circumstantelor în care a avut loc aceatã infractiune“, ne-a declarat un ofiter care a participat la anchetã. Cadrele medicale ajunse la fata locului au constatat cã victima avea o hemoragie masivã si era în stare de soc. Au transportat-o rapid la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Neamt de unde, dupã ce i-au fost stabilizate semnele vitale, a fost trimisã în sala de operatie.
„Pacienta prezenta trei plãgi înjunghiate profunde, douã în zona toracicã si una în abdomen. Una dintre plãgile din torace a fost mai gravã deoarece i-a perforat un plãmîn, mai exact pleura si a fost nevoie de o pleurotomie ca sã-i salvãm viata pacientei. Si plaga din abdomen a fost profundã, dar nu a intersectat organele vitale, ceea ce i-a salvat viata, poate. Dupã evolutia intra-operatorie, cred cã pacienta îsi va reveni complet, asta cu conditia sã nu aparã anumite complicatii post-operatorii, greu de prevãzut în acest moment“, a declarat chirurgul Iosif Koszeghi, unul dintre membrii echipei medicale ce a operat-o pe contabila ghinionistã. Evenimentul nefericit este cercetat si de cãtre inspectorii de muncã nemteni care îl cerceteazã ca pe un accident de muncã, deoarece a avut loc în timpul programului normal de lucru. „ÃŽn cauzã au început cercetãrile pentru a se stabili împrejurãrile în care s-a produs evenimentul. Din primele cercetãri a reiesit cã angajata a fost agresatã de seful ei din cauza unui conflict spontan. Este clar însã cã vorbim despre un accident de muncã si urmeazã sã vedem cum va fi încadrat din punct de vedere al legislatiei muncii“, a precizat Nicolae Hîrlea, purtãtorul de cuvînt al ITM Neamt. Conform celor precizate de inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, pe numele agresorului a fost întocmit un dosar penal, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunii de vãtãmare corporalã. ÃŽn functie de constatãrile medicilor legisti, încadrarea faptei poate fi schimbatã. Pînã una alta, directorul va fi cercetat în stare de libertate. Societatea Cometex SA a rezultat din divizarea fostei ÃŽntreprinderi Comerciale de Stat pentru Mãrfuri Industriale (ICSMI), de la care a preluat depozite, printre care cele de carburanti si de mobilã.

Articol afisat de 3152 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE; D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective