Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zile nenorocite

• doi bãrbati, care locuiau sub acelasi acoperis, si-au gãsit sfîrsitul fiind ucisi de frig si, cel mai probabil, intoxicati cu insecticid njoi, trei persoane au încercat sã se sinucidã • în douã cazuri a fost vorba de adolescente în vîrstã de 15 ani • un bãrbat din Grumãzesti a rãmas fãrã un picior dupã ce a cãzut sub rotile trenului • omul a avut suficient sînge rece ca sã sune singur la 112 •

Joi si vineri au fost zile negre pentru cîtiva nemteni. Doi bãrbati au decedat în conditii suspecte, joi, 8 decembrie, într-un imobil de pe strada Smirodava, din Roman. Dacã pe Radu P., de 56 de ani, echipajul de la Ambulantã l-a gãsit decedat, Constantin G., de 55 de ani, a fost adus la spital în comã, unde a murit la scurt timp, manevrele de resuscitare fiind sortite esecului. „Bãrbatul în vîrstã de 55 de ani este un om al strãzii, fapt dovedit de gradul avansat de mizerie fiziologicã în care era. Era în soc hipotermic, avînd temperatura corpului de 34 de grade. Era plin de pãduchi si din cîte am înteles, avea un picior amputat. I-au fost recoltate probe toxicologice, deoarece s-a suspectat si o intoxicatie. Nu ne putem pronunta deocamdatã asupra cauzelor care au dus la decesul bãrbatului“, a declarat medicul Mircea Coadã, managerul Spitalului Roman. Trupul neînsufletit al bãrbatului a fost dus la Morga Spitalului Roman, în vederea efectuãrii necropsiei care va stabili cauza exactã a mortii. Nici împrejurãrile în care cei doi bãrbati au murit nu sînt clare pentru politistii romascani care au demarat o anchetã. „Politia Roman a fost sesizatã de administratorul unei asociatii de proprietari despre faptul cã Radu P., de 56 de ani, a fost gãsit decedat în locuinta sa. La fata locului s-a deplasat un echipaj de ambulantã, care a mai gãsit o victimã. ÃŽn cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã pentru moarte suspectã, concluziile anchetei depinzînd si de ceea ce va stabili medicul legist“, a precizat inspector principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtor de cuvînt al Politiei Neamt.

Vene tãiate, medicamente, insecticid

Apropierea Sãrbãtorilor, anotimpul de iarnã dar si problemele de zi cu zi îi fac pe nemteni tot mai depresivi si tot mai nemultumiti de viata lor motiv pentru care unii considerã cã unica solutie este moartea. Medicii de la Ambulantã si de la unitãtile de primiri urgente ale spitalelor nemtene au constatat cã, de ceva vreme, a crescut numãrul tentativelor de sinucidere. Unele persoane încearcã doar sã-si impresioneze rudele si familiile, altele chiar sînt decise sã moarã. Cert este cã se înregistreazã aproape zi de zi astfel de situatii. Joi, 8 decembrie, a fost o zi dificilã si plinã din acest punct de vedere, medicii de la Ambulantã fiind chemati sã intervinã în neasteptat de multe cazuri de acest gen. La ora 12.00, medicii au fost chemati sã ajute o adolescentã de 15 ani, din comuna Ion Creangã, care a vrut sã-si punã capãt zilelor. Fata, supãratã pe pãrintii ei, s-a dus în beciul casei si si-a tãiat venele de la ambele mîini. Pãrintii au avut un soc atunci cînd au gãsit-o plinã de sînge si au sunat disperati dupã ajutor. Din fericire, medicii au constatat cã plãgile nu erau foarte profunde dar, cu toate acestea, au transportat victima la spital unde va mai rãmîne o vreme pentru a fi supravegheatã de medici. Jumãtate de orã mai tîrziu, la Salvare se fãcea o nouã solicitare pentru o altã tentativã de sinucidere. Un bãrbat de 56 de ani, din Piatra Neamt, a înghitit un pumn de pastile. Atunci cînd a fost descoperit, era deja inconstient. A fost transportat la spital si internat în Sectia ATI. Cadrele medicale sperã sã-si revinã dar deocamdatã sînt destul de rezervati în privinta sanselor sale de supravietuire. Aceeasi zi de joi a fost cu ghinion si pentru o altã adolesecentã, tot de 15 ani, dar din Piatra Neamt. ÃŽn jurul orei 15.00, ea a fost gãsitã inconstientã, în casã. Medicii de la Ambulantã au diagnosticat-o cu ingestie voluntarã de insecticid si au dus-o la spital. Si-a revenit dar va rãmîne o vreme în spital pînã cînd doctorii vor fi siguri cã este în afara pericolului. „De vreo douã sãptãmîni, numãrul tentativelor de suicid a crescut si, din punctul nostru de vedere, explicatia constã în apropierea sãrbãtorilor si depresia aferentã acestei perioade. Ne asteptãm ca si în zilele urmãtoare sã ne confruntãm cu astfel de cazuri, an de an situatia repetîndu-se“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului de Ambulantã Neamt.

O clipã de neatentie aproape fatalã

Un accident socant, mai ales datoritã felului în care a reactionat
victima, a reusit sã-i impresioneze pe medicii de la Ambulantã care,
prin numãrul mare de grozãvii vãzute, nu prea pot fi usor de uimit.
Vineri dimineatã, la ora 4.54, un bãrbat de 49 de ani, din
Grumãzesti, a sunat pe numãrul unic de urgentã 112 si a cerut
ajutor, spunînd cã l-a cãlcat trenul. Cadrelor medicale aproape nu
le-a venit sã creadã cînd au auzit cã apelul era fãcut chiar de victimã
dar, în momentul în care au ajuns în garã au vãzut scene de
cosmar. Sãteanul avea un picior amputat de tren mai jos de
genunchi dar, cu toate acestea, era constient si cooperant.
Octav C.., de 49 de ani, plecase de acasã dis-de-dimineatã urmînd sã meargã la Bicaz cu un tren personal. El ar fi trebuit sã se întîlneascã cu un prieten cu care urma sã cãlãtoreascã spre orasul de zub baraj. Acesta din urmã luase biletele dar a întîrziat. Bãrbatul de 49 de ani a decis sã urce în tren în speranta cã va apãrea si tovarãsul de drum. Din pãcate, acesta nu a mai ajuns si, în momentul în care vagoanele s-au pus în miscare, viitoarea victimã s-a hotãrît brusc sã coboare, mai ales cã nici nu avea bilet. Din grabã si pentru cã plouase, omul a alunecat pe scãri si a cãzut sub roti. Din nefericire, i-a fost amputat unul dintre picioare, mai jos de genunchi. „A fost un eveniment foarte grav si ne-a impresionat faptul cã victima a sunat chiar ea la 112. A avut foarte mult sînge rece si a dat dovadã de stãpînire de sine incredibilã dacã a fost capabil sã cheme ajutoare în conditiile în care suferise o amputatie cu hemoragie masivã. Membrul tãiat nu a putut fi reimplantat deoarece fusese zdrobit iar terminatiile nervoase erau fãcute zob.
Din cauza unei clipe de neatentie a rãmas mutilat pentru toatã viata“, ne-a mai spus medicul Letitia Damoc.

Articol afisat de 1843 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective