Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Decembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ACCIDENT SAU RÃZBUNARE?

ACCIDENT SAU RÃZBUNARE?

Renault Kangoo distrus de flãcãri în pãdure

• doi pãdurari sînt suspectati cã ar fi pus la cale incendierea masinii presedintelui Asociatiei Loposorog Dosul Cãienilor • Neculai Tepes spune cã detine informatii care aratã cã actul criminal este o rãzbunare • „Am constatat cã din pãdurea proprietarilor au dispãrut, fiind tãiate la ras, peste 30 de hectare si am cerut sã se facã verificãri. Acest lucru nu a convenit“, spune Tepes • acuzatii sustin cã nu au nici o treabã în aceastã poveste •

17 noiembrie 2011 este ziua cînd autoturismul lui Neculai Tepes, din comuna Bicazu Ardelean, a ars aproape în totalitate în conditii dubioase într-o pãdure situatã pe raza satului Tosorog. Masina, un Renault Kangoo, an de fabricatie 2003, a ars în numai cîteva minute, iar martorii spun cã au vãzut cum incendiul a izbucnit de undeva din zona uneia dintre rotile din spate. Tepes este presedintele Asociatiei Loposorog Dosul Cãienilor, care administreazã 371 de hectare de pãdure aflate în proprietatea a 624 de persoane. Aflat în relatii nu tocmai amicale cu doi pãdurari, pe care îi acuzã cã nu sînt strãini de tãierile la ras a zeci de hectare de pãdure ce se aflã în proprietatea asociatiei, Neculai Tepes a respins varianta ca autoturismul sãu sã fi fost „victima“ unei defectiuni. ÃŽn acelasi timp, bãrbatul spune cã de toatã povestea nu ar fi strãini cei doi pãdurari, Vasile Voaides si Dan, fiul acestuia. Desi de la producerea incidentului a trecut aproape o lunã, cercetãrile în dosar stagneazã, motivul oficial fiind acela cã pompierii nu s-au pronuntat încã cu privire la cauza probabilã a incendiului. Cu toate acestea, ieri am aflat cã s-a ajuns la o concluzie. „Eu sînt în conflict cu membrii unui grup infractional care se ocupã cu sustragerea materialului lemnos în zonã de foarte mult timp. ÃŽn urmã cu doi ani am fost ales presedinte al asociatiei proprietarilor de pãdure din zonã, iar cu acea ocazie am fãcut o inspectie la cele 371 de hectare. Cu aceastã ocazie am constatat cã s-a furat lemnul de pe 31-32 de hectare. Si nu cã s-au exploatat cîtiva arbori, ci s-a dat cu «rasul». A fost momentul în care am fãcut mai multe plîngeri la institutiile statului. Cum pãdurea era pãzitã de pãdurari, pe bazã de contract, normal ar fi fost ca acestia sã rãspundã. Asa am intrat în conflict cu doi dintre ei. Normal cã nu le-a convenit cã am fãcut plîngeri si au trecut la amenintãri. Nu am crezut cã se va ajunge pînã aici, dar iatã cã s-a întîmplat. Masina mi-a ars si se pare cã nici politia, dar nici pompierii nu au de gînd sã facã luminã în acest caz“, a declarat Neculai Tepes.

„ÃŽn nici un caz nu s-a întîmplat cum spun pompierii“

ÃŽn ziua cînd i-a luat foc masina, Tepes a fost la marcat arbori, împreunã cu patru persoane, printre care si pãdurarul Vasile Voaides, într-o pãdure situatã pe raza satului Tosorog. „Masina era foarte bunã si nu avea nici o defectiune. Am dat 7.650 de euro pe ea si avea la bord 136.000 de kilometri. Cred cã cei care mi-au fãcut bucuria asta nu au vrut decît sã mã sperie. S-a întîmplat dupã amiazã, dupã ce noi am terminat treaba. Cînd ne apropiam de masinã si eram la o distantã de 200 de metri am observat foc sub roata din spate a masinii. Flacãra era de un metru si jumãtate. Am fugit cît am putut de repede si am deschis usa de la sofer, reusind sã-mi iau actele din torpedou si stingãtorul. Am stins caucicucul, însã s-a reaprins imediat. Cînd am deschis usa, focul a izbucnit si în interior. Airbag-urile au explodat, iar în cîteva minute focul a ajuns la motor. Au venit la fata locului si pompierii si politistii criminalisti care au cãutat urme. Verbal, dupã ce au analizat ce s-a întîmplat, mi-au spus cã varianta incendierii pare cea mai plauzibilã. Si asa si este, pentru cã nu avea cum sã izbucneascã un incendiu dintr-un cauciuc, la o masinã care era opritã de mai bine de o orã. Le-am si spus cã bãnuiesc cine mi-a fãcut-o si a rãmas sã fie continuate cercetãrile. Dupã cîteva zile, pompierii m-au contactat si mi-au spus cã este exclus ca incendiul sã fi fost provocat de cineva, precizînd cã s-a încãlzit teava de esapament si a curs combustibil si cã de aici s-a aprins. Le-am zis cã nu-s de acord, iar ei mi-au spus cã nu am de cît sã cer efectuarea unei expertize. Asta o sã si fac“, a declarat Tepes. Dosarul a rãmas în lucru la Politia Bicazu Ardelean, agentul Adrian Hutanu, seful de post, asteptînd si acum un rezultat de la pompieri, chiar dacã acesta existã. „A venit la Bicazu Ardelean un superior de-al sefului de post si i-a pus în vedere acestuia cã trebuie sã mai facã audieri în dosar, respectiv sã stea de vorbã cu paznicul de la Apemin, dar si cu alte persoane. Ei bine, pînã acum nu a fost audiat nimeni. L-am rugat pe seful de post sã se grãbeascã, însã degeaba. Acum nu-mi mai rãspunde la telefon. Nimeni nu vrea sã mã asculte si nici sã facã ceva. Sînt trei suspecti si am probe cã am fost amenintat de ei de-a lungul timpului“, a conchis Tepes.

Pompierii s-au pronuntat, ancheta treneazã, suspectii se apãrã

Pompierii militari au stabilit o cauzã probabilã a incendiului. ÃŽn opinia lor la mijloc ar fi fost vorba de un efect termic si scurgeri de lichide combustibile pe galeria de evacuare a autoturismului. Culmea este cã raportul pompierilor nu a ajuns si la seful de post din Bicazu Ardelean, cel care se ocupã de dosar. Inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt a confirmat faptul cã existã în lucru un dosar penal pentru distrugere, dar cã politistul asteaptã concluzia pompierilor. Acuzatii neagã varianta lui Neculai Tepes si afirmã cã nu existã nici o probã împotriva lor. „Nimic nu este adevãrat din ce spune. Politistii si pompierii au stabilit de la ce a luat masina foc si cã nu a fost nici o persoanã care s-o incendieze. Eu în ziua respectivã am fost plecat la Piatra Neamt, am avut treabã la Inspectoratul Silvic, am luat bani de la CAR. Tatãl meu a fost cu el în pãdure, asa cã nu are cum sã spunã cã el i-a dat foc masinii. Sînt niste neadevãruri. Nu-i are si nu i-a avut nimeni grija. El tot a fãcut tot felul de reclamatii peste tot, însã nimic din ce a spus nu s-a confirmat. Este dreptul lui sã facã plîngeri, asa cã nu avem treabã cu el. Toate reclamatiile lui au fost verificate. Nu l-am amenintat niciodatã si nu am avut nimic cu el. Poate sã facã în continuare reclamatii, pentru cã nu s-a întîmplat ce spune el. Nu se taie si nu s-a tãiat în pãdurea asociatiei“, a declarat Dan Voaides, unul dintre cei acuzati de Tepes.

Articol afisat de 4177 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective