Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 21 Decembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Meciul cheie al turului a fost cu Vointa Sibiu“

• interviu cu antrenorul Ceahlãului, Costel Enache

Antrenorul Costel Enache a schimbat fata Ceahlãului. A fãcut dintr-o echipã ce nu dãdea semne cã poate rezista în Liga 1 o trupã serioasã, muncitoare si care joacã un fotbal apreciat si atractiv. Acum, Ceahlãul seamãnã sperante în inimile suporterilor pietreni, dar si teamã în gîndurile adversarilor, indiferent de numele acestora si a antrenorilor si jucãtorilor din loturile respective. Cu el la timonã, Ceahlãul a adunat 22 de puncte într-un tur de campionat, cea mai bunã performantã a galben-negrilor în Liga 1 din sezonul 1999-2000 încoace.

Reporter: S-a încheiat fericit anul 2011 pentru Ceahlãul. Ce a fost mai greu de rezolvat în lunile scurse de la instalarea în functia de antrenor principal?
Costel Enache: Am vrut ca Ceahlãul sã aibã un spirit propriu. Am vrut sã aibã identitate si am vrut ca jucãtorii sã înteleagã viziunea mea despre fotbal. Le-am cerut sã aplice asta în teren, iar pentru a face asta am avut parte de o relatie bunã, bazatã pe multã comunicare. Am gãsit aici jucãtori de un anumit tip, care au muncit, care au vrut si care s-au acomodat la noi posturi. Au tras de ei, au fost dispusi la muncã, s-au sacrificat si este meritul jucãtorilor pentru rezultate. Trebuie sã spun însã cã am avut o bazã bunã, pentru cã echipa era pe locul 1.

Reporter: Care a fost momentul cheie al acestui tur de campionat?
Costel Enache: Meciul cu Vointa Sibiu. Mã refer aici la pauza acelei partide, cînd eram condusi la pauzã. Mîhnirea mea era atît de mare, încît nu am mai auzit ce se scanda prin tribune. Îmi doream si ne doream sã cîstigãm jocul si eram foarte supãrat pentru cã oaspetii conduceau la pauzã cu 1-0. Nu doresc nimãnui sã treacã prin starea sufleteascã prin care am trecut eu atunci. De aceea atunci cînd intri în lumea fotbalului, rãmîi legat pe viatã de ea. Fotbalul este un sport al extremelor. Am trecut de la agonie la extaz. Jucãtorii s-au automotivat si au depãsit momentul greu.

Reporter: Ai avut parte de presiune din partea conducerii clubului?
Costel Enache: Nu. Niciodatã nu s-a pus problema asta. Am avut si am o colaborare foarte bunã cu membrii conducerii clubului, cu toti cei de pe lîngã echipã, si sper ca si suporterii sã vinã din ce în ce mai multi la stadion, pentru cã avem nevoie de ei.

Reporter: Venind vorba despre suporteri, revenirea lor în tribune face parte din acea ideea de a reînvia spiritul Ceahlãului din anii ‘90.
Costel Enache: Ne dorim mult asta. Noi vrem sã le oferim fotbal si rezultate, iar ei sã vinã sã ne fie alãturi indiferent cã jucãm cu echipe mari ale României sau cu echipe cotate mai slab. Jucãtorii se simt mult mai bine cînd sînt încurajati, cînd stiu cã au suporterii alãturi si cã joacã pentru oameni.

Reporter: Cîte puncte trebuie obtinute în retur pentru a avea liniste?
Costel Enache: Obiectivul este o clasare între locurile 8 si 12. De ce sã nu ne gîndim cîte puncte trebuie sã cîstigãm pentru a fi mai aproape de locul 8? Vreau o gîndire pozitivã a tuturor celor din preajma echipei. Nu vreau sã ne gîndim cîte puncte facem pentru a termina pe locul 12. Calcule se pot face multe, dar important este sã jucãm bine si sã reusim sã cîstigãm meciuri si puncte. Fotbalul îti rãsplãteste pînã la urmã munca si încrederea în ideile pe care le aplici.

Reporter: Ne asteaptã o iarnã cu schimbãri importante în lot?
Costel Enache: Nu fac niciodatã analizã în public. Lotul acesta a înregistrat rezultate foarte bune. Jucãtorii au muncit si meritã felicitati. Vom cãuta sã fie concurentã pe posturi.

Articol afisat de 1171 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective