Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 7 Ianuarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„DEOCAMDATà NU Mà INTERESEAZÓ

„DEOCAMDATà NU Mà INTERESEAZÓ

Declara Ion Rotaru despre candidatura la Primãria Piatra Neamt,

• „acasã“, Ion Rotaru ar cîstiga fãrã probleme alegerile, dupã cum reiese din sondajul comandat chiar de el • alegerile pentru Primãria Piatra Neamt, în formula cu Rotaru candidat i-ar aduce lui Gheorghe Stefan 48% din voturi, în timp ce actualul primar de la Alexandru cel Bun ar obtine 17,8% din voturile pietrenilor • „Deocamdatã nu mã intereseazã Primãria Piatra Neamt, însã niciodatã sã nu spui niciodatã“, a declarat Rotaru •

Sondajul de opinie realizat de institutul iesean Infomass la comanda primarului de Alexandru cel Bun, contine douã capitole care nu au fost date încã publicitãtii. Ion Rotaru spune cã a preferat sã nu le comenteze, considerînd cã datele îl privesc în exclusivitate. „Asa este, mai existã niste date din acest sondaj pe care nu le-am dat publicitãtii, întrucît am considerat cã sînt niste informatii care mã privesc. ÃŽnsã acum, pentru cã s-au fãcut tot felul de speculatii sînt de acord sã spun cum stau lucrurile. Este vorba de douã aspecte. Unul cu privire la o eventualã candidaturã a mea la Primãria Piatra Neamt, în competitie cu primarul Gheorghe Stefan si un alt sondaj realizat în comuna Alexandru cel Bun“, a declarat primarul comunei de lîngã Piatra. Conform sondajului, dacã Rotaru ar intra în competitie împotriva lui Gheorghe Stefan, cel din urmã ar pierde procente pretioase. ÃŽn varianta fãrã Ion Rotaru, Gheorghe Stefan ar obtine 77,6% din voturile pietrenilor care s-ar prezenta la vot. Lucrurile se schimbã radical dacã ar candida Ion Rotaru. ÃŽn aceste conditii, Gheorghe Stefan ar obtine 48%, iar Rotaru 17,8%, ceea ce înseamnã cã actualul primar de Piatra Neamt ar pierde aproape 30 de procente, iar Rotaru ar deveni principalul sãu contracandidat. „Deocamdatã nu mã intereseazã Primãria Piatra Neamt, însã niciodatã sã nu spui niciodatã. Diferenta din sondaje dintre primarul Gheorghe Stefan si mine nu este mare si poate fi recuperatã de la indecisi. Sã nu uitãm cã în 2004, înainte de alegeri, sondajele îl creditau pe Gheorghe Stefan cu 11%, iar pe mine cu 78% si, asa cum se stie, am pierdut. Dacã ar fi fost legea actualã nu s-ar fi întîmplat acest lucru. ÃŽnsã, dupã cum am mai spus, nu doresc sã candidez la Primãria Piatra Neamt pentru cã mai am multe de fãcut la Alexandru cel Bun“, a declarat Rotaru. Primarul de la Alexandru cel Bun spune cã este multumit de modul în care este vãzut de electoratul nemtean si este convins cã dacã ar dori le-ar încurca multora socotelile. „Am fãcut acest sondaj ca sã vãd cum sînt perceput de electorat. Rezultatul nu poate decît sã mã bucure, pentru cã am constatat cã multi pietreni nu m-au uitat în cei 8 ani de cînd nu mai conduc Primãria Piatra Neamt si nu numai cã nu m-au uitat, dar m-ar si alege. La fel stau lucrurile si în ceea ce priveste o eventualã candidaturã a mea la Consiliul Judetean, Camera Deputatilor sau Senat. Dacã as candida pentru oricare din functiile amintite sînt convins cã le-as strica multora cãrtile“, a declarat Rotaru. Spre bucuria multora, primarul de la Alexandru cel Bun spune cã nu este interesat nici de deputãtie, însã ar candida la Consiliul Judetean într-o anumitã conjuncturã. „Nu mã intereseazã decît Primãria Alexandru cel Bun sau Consiliul Judetean unde voi candida doar dacã domnii Vasile Pruteanu si Vasile Tãrîtã nu vor intra în luptã. Nu mã interseazã nici o functie de deputat sau de senator, asta este clar“.

Ion Rotaru ar obtine în Alexandru cel Bun 80% din voturi

Dacã în Piatra Neamt ar fi avut mult de muncã pentru a-l învinge pe Gheorghe Stefan, Ion Rotaru nu prea are de ce sã-si facã griji pentru un viitor mandat la Primãria Alexandru cel Bun. 68,2% din cei intervievati au declarat cã apreciazã activitatea primarului Rotaru bunã si foarte bunã. Cetãtenii din Alexandru cel Bun ar vota PSD-ul (45,8%), PDL-ul (28%) si PNL (13,1%). La întrebarea „Dacã duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru Primãria Alexandru cel Bun, d-strã cu cine ati vota“? au rãspuns 98 de persoane. 79 dintre acestea, respectiv 80,6% l-au preferat pe Ion Rotaru, 6(6,1%) pe Nicolai Ouatu, 5(5,1%) pe Valeriu Lazarov. Locuitorii din Alexandru cel Bun l-ar prefera pe Ion Rotaru si la sefia Consiliului Judetean. Astfel, Rotaru ar obtine 37,5% din voturi, Vasile Pruteanu 27,9%, Culitã Tãrîtã 17,3% si Ion Munteanu 8,7%. Dacã ar candida pentru o functie de deputat, Ion Rotaru ar fi ales de 27% dintre locuitorii din Alexandru cel Bun, CulitãTãrîtã de 25%, Vasile Pruteanu de 20%, Marius Rogin de 8%. Lucrurile ar sta altfel la Senat, acolo unde cei din Alexandru cel Bun l-ar prefera pe Gheorghe Stefan (36,9%), Vasile Pruteanu (16,4%) si Ion Rotaru (14,8%.)

„ÃŽncã nu sînt interesat de nici o ofertã politicã“

Ion Rotaru a recunoscut cã în ultima perioadã a fost contactat de reprezentantii mai multor partide politice care i-au cerut sã-si depunã adeziunea. Ba, mai mult decît atît, un partid cunoscut i-ar fi propus sã candideze la Primãria Piatra Neamt, însã a zis pas. „Deocamdatã nu sînt interesat de nici o ofertã politicã. Mai tîrziu este posibil, însã acum nu. Oricum, voi fi deschis oricãrei colaborãri politice din partea celor care mã vor ajuta sã duc la bun sfîrsit proiectele pe care le am în derulare în comuna Alexandru cel Bun. Am foarte multe proiecte aprobate, însã mai trebuie ca ele sã se afle si pe lista de prioritãti a organizatiei judetene a partidului de guvernãmînt din judet, adicã a PDL-ului. Deja mi-au fost aprobate trei proiecte, însã mai astept un semnal pozitiv pentru alte nouã“, a declarat Ion Rotaru care în aceste conditii nu a exclus o colaborare pe viitor cu PDL sau UNPR.

Articol afisat de 2193 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective