Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Performantele elevilor au dus „Raresul“ în topul pe tarã

Performantele elevilor au dus „Raresul“ în topul pe tarã

• liceul pietrean este pe locul 28, topul cuprinzînd 1.490 de licee, cele mai bune din tarã • „Ne bucurãm cã avem aceastã evolutie favorabilã, fiind constient cã nu e putin lucru sã ne situãm pe locul 28 pe tarã din punct de vedere al performantei scolare“, a declarat directorul Mihai Obreja • din Neamt se mai regãsesc unitãti precum Colegiul National „Roman Vodã“, pe locul 45, si Colegiul National „Calistrat Hogas“, pe locul 108 •

ÃŽnvãtãmîntul nemtean se situeazã pe coordonate foarte bune la nivel national, dacã avem în vedere faptul cã un colegiu pietrean a intrat în rîndul elitei românesti, situîndu-se pe locul 28. Este vorba despre Colegiul National „Petru Rares“, care dupã rezultatele înregistrate în 2011 a reusit sã intre pe „prima paginã“ a scolilor care ating performanta înaltã. Cu un an înainte, în 2010, aceeasi unitate de învãtãmînt a fost pe locul 65 pe tarã. La realizarea topului, s-a tinut cont în procent de 50% de media de admitere, de 30% de promovabilitatea la examenul de Bacalaueat si în procent de 20% de media rezultatelor obtinute la olimpiadele si concursurile scolare.
ÃŽn acelasi top, realizat de site-ul de specialitate admitereliceu.ro, se regãseste pe pozitia 45, Colegiul National „Roman Vodã“. Si aceastã unitate dovedeste o evolutie frumoasã cãtre performantã, avînd în vedere cã în 2010 s-a clasat pe locul 78, iar în 2009 pe locul 95. Colegiul National „Calistrat Hogas“ este al treilea din judet care a fost prins în top, fiind pe locul 108. Cu un an înainte, în 2010, fusese pe locul 71 pe tarã, putin dupã „Petru Rares“, fãcînd însã un salt semnificativ fatã de 2009, cînd s-a clasat pe locul 309.
Profesorul Mihai Obreja, director al Colegiului „Petru Rares“, a declarat cã desi unitatea pe care o reprezintã are o evolutie de apreciat, este loc de mai bine. „Ne bucurãm cã avem aceastã evolutie favorabilã, fiind constient cã nu e putin lucru sã ne situãm pe locul 28 pe tarã din punct de vedere al performantei scolare. Noi sîntem membri ai Aliantei Colegiilor Centenare, din care fac parte 40 dintre cele mai renumite licee din tarã, ceea ce înseamnã o elitã si în cadrul cãreia ne-am remarcat, reusind sã fim în fata unora! Sper ca în anii urmãtori sã ne situãm si mai bine! Si vom reusi asta dacã vom putea atrage elevi cu medii de admitere si mai mari, desi nu totdeauna o medie foarte mare are acoperire, ea putînd apartine unui elev nu foarte bine pregãtit, dar care a fost notat cu indulgentã. Rezultatele care tin strict de unitatea noastrã sînt cele de la Bacalaureat si de la olimpiade. Este loc si de mai bine. Colegii mei fac deja pregãtire cu elevii, chiar dacã este vacantã. Sperãm sã se califice cît mai multi copii la fazele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare. Noi, cadrele didactice, încercãm sã mobilizãm cît mai multi copii în aceste competitii. Anul trecut, peste douã sute dintre elevii nostri, adicã mai bine de un sfert, au fost la etapele judetene si 37 au ajuns la fazele nationale. Acesti indicatori sînt foarte buni, dar ne-am propus si mai mult de-atît“, a declarat profesorul Mihai Obreja, director al Colegiului „Petru Rares“.

Articol afisat de 2064 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective