Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 4 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
STEFAN: „USL NU VA GUVERNA“

STEFAN: „USL NU VA GUVERNA“

• vizita liderilor USL la Bruxelles a fost criticatã dur de liderii PDL Neamt • nici greva parlamentarã nu este vãzutã cu ochi buni • „Nu este o grevã parlamentarã. Grevã este atunci cînd îti asumi responsabilitãti si nu esti plãtit“, a declarat Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt • „Sã-i judece românii pentru gestul lor“, a spus si senatorul Toader Mocanu • democrat liberalii sînt de pãrere cã Opozitia nu doreste decît sã ajungã la putere si sã devalizeze România asa cum a fãcut-o •

Liderii Partidului Democrat Liberal, filiala Neamt au lansat un atac fãrã precedent la adresa Opozitiei din România. ÃŽn cadrul unei conferinte de presã sustinutã ieri si la care au participat Gheorghe Stefan, Vasile Pruteanu, Toader Mocanu, Marius Rogin si Dan Laurentiu Leoreanu, Opozitia si liderii ei a fost criticatã în termeni duri. Gheorghe Stefan a spus despre declaratiile fãcute de cãtre cei doi lideri ai USL la Bruxelles cã au fãcut foarte mult rãu României. „Ce au spus cei doi, cã România nu este un stat democrat, nu este adevãrat. Cred cã în România nu a fost niciodatã democratie asa cum a fost sub mandatul presedintelui Traian Bãsescu. Sã nu uitãm cã un post de televizune central a fost închis pe vremea PSD-ului, cã Mugur Ciuvicã a fost arestat cã a lansat un Armaghedon împotriva lui Adrian Nãstase. Astfel de lucruri nu au avut loc în mandatul lui Traian Bãsescu. Democratie ca acum nu a fost în România sub mandatul nici unui alt presedinte“, a declarat Gheorghe Stefan. ÃŽn opinia lui Vasile Pruteanu, demersul celor doi lideri ai USL la Bruxelles nu a reusit sã convingã: „Românii stiu sã aprecizeze ce este bun si au vãzut cã acest demers al liderilor opozitiei nu le-a fãcut cinste. Mai bine s-ar fi asezat la masa negocierilor“. La fel de critic la adresa lui Crin Antonescu si Victor Ponta a fost si deputatul Marius Rogin: „Au avut în cei aproape patru ani de mandat doar patru prezente în plenul Parlamentului. Asta spune tot. Acum au intrat în grevã. Existã riscul sã transformãm lupta de idei în lupte de stradã, pentru cã USL nu întelege rolul ONG-urilor si al sindicatelor. PDL nu si-a propus sã cîstige voturi în detrimentul bunãstãrii cetãtenilor. Toate mãsurile luate pînã acum au fost pentru binele României, nu pentru binele PDL.

„Renunti la toate drepturile, beneficiile si bonusurile pe care le ai în calitate de parlamentar. Asa ar fi corect“

Gheorghe Stefan i-a criticat si pe parlamentarii Opozitiei care au decis sã facã grevã. „Nu este o grevã parlamentarã. Grevã este atunci cînd îti asumi responsabilitãti si nu esti plãtit. Asta vor: sã nu lucreze, sã nu munceascã, sã lipseascã din Parlament, dar sã primeascã bani. Nu este normal! Sînt politiceni în aceastã tarã care au demonstrat cã au valoare. Traian Bãsescu a demonstrat acest lucru cînd a demisionat si s-a pus la dispozitia Justitiei. A fost si Mitrea care a fãcut acelasi gest. Doctorul Cintezã a participat la alegerile pentru Colegiul Medicilor din România si si-a dat demisia, desi putea sã facã acest lucru dupã. A pierdut alegerile si a rãmas demisionar din Parlament. Dacã ar avea onoare, parlamentarii grevisti ar demisiona. Renunti la toate drepturile, beneficiile si bonusurile pe care le ai în calitate de parlamentar. Asa ar fi corect“, a declarat Stefan. Cît despre protestele din ultima perioadã, liderul PDL Neamt a spus cã românii trebuie sã înteleagã cã toate mãsurile luate au fost spre binele tãrii: „Sînt de acord cã oamenii sînt nemultumiti, cã Guvernul Boc a fãcut si erori, însã majoritatea decizilor luate au fost în favoarea românilor. Vedem cu totii situatia pe care o traversãm si problemele cu care se confruntã foarte multe tãri din UE, însã nu am vãzut proteste la nemti cînd a crescut vîrsta de pensionare. Fãrã mãsurile luate, România intra în faliment si am fi ajuns în situatia sã vindem din teritorii sau sã devenim «pasalîc». Mãsurile luate au fost pentru ca România sã rãmînã a românilor, iar Traian Bãsescu si Guvernul Boc vor rãmîne în istoria tãrii cã i-au salvat pe români. Opozitia vrea sã-i motiveze pe oameni prin mijloace incorecte. ÃŽi vedem pe cei de la Opozitie cum se prezintã în fata nemultumitilor cã ar fi oameni suferinzi. Dacã ne uitãm la ce oameni politici protesteazã, ne dãm seama cã nu sînt suferinzi si cã au viatã bunã. Intentia lor este sã ajungã la putere si sã devalizeze România cum au mai fãcut-o. Guvernul Boc si Traian Bãsescu vor sã tinã România pe picioare. Trebuie gãsite solutii economice si am dori ca si Opozitia sã vinã cu solutii si sã le punã pe masã. Dar au declarat si ei cã nu vãd solutii pentru cresteri salariale si pensii“.

PDL va cîstiga alegerile

La rîndul sãu, senatorul Toader Mocanu spune cã parlamentarii Opozitiei au ales varianta lasului, a fugii de rãspundere: „Este un fapt nemaiîntîlnit, un joc de imagine al USL, început cu un gest de demisie. Cînd au vãzut cã nu se poate, pentru cã s-ar fi declansat imediat alegeri partiale, au zis cã sînt în grevã. Dacã sînt în grevã, de ce nu renuntã la tot, la masini, la hotel, la staff? Au venit în actuala sesiune numai la împãrtirea functiilor, le-au preluat dupã care au intrat în grevã. Ca parlamentar esti plãtit sã participi la sedintele de plen, sã-ti faci treaba cum trebuie. Au majoritate în cîteva comisii, iar din cauza deciziilor lor, acestea nu vor fi functionale. Sînt peste 800 de proiecte de lege care asteaptã sã fie dezbãtute. Costurile pentru acesti parlamentari sînt de 55 de miliarde de lei vechi, adicã 1,2 milioane de euro. Sã-i judece românii pentru gestul lor. Au ales varianta lasului, a fugii de rãspundere“. Gheorghe Stefan este convins cã PDL va fi la guvernare si dupã alegerile din acest an. „ÃŽn iunie vor fi alegeri locale, iar în noiembrie sau decembrie alegeri parlamentare. PDL va cîstiga aceste alegeri si va fi vîrf de lance al coalitiei si în 2012. Constitutia spune cã premierul poate fi impus de un partid dacã acesta a obtinut 50% din numãrul de parlamentari. Dacã nu existã un partid cu 50%, atunci presedintele nominalizeazã premierul. ÃŽn momentul de fatã nu existã si nici nu va exista un partid cu peste 50%. USL manipuleazã si promite oamenilor naivi. Viitorul guvern va fi fãcut tot de Traian Bãsescu. Le dãm o veste proastã celor de la USL: nu vor guverna din 2012, pentru cã presedintele vrea sã guverneze pentru România nu pentru a duce tara în faliment“, a mai sustinut Stefan. Cît priveste o eventualã remaniere a guvernului, acesta a mai declarat cã nu are cunostintã ce ministri ar putea fi vizati: „Poate fi vizat oricine. Poate toti, sau partial. Adrian Rãdulescu poate fi o variantã la Agriculturã pentru cã este bun specialist“.

Articol afisat de 2495 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective