Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Demisia lui Boc, salutatã de parlamentarii nemteni

• deputatii Tãrîtã si Munteanu spun cã demisia Guvernului Boc este binevenitã, chiar dacã a venit prea tîrziu • senatorul Mocanu este de pãrere cã viitorul premier trebuie sã fie bine vãzut în context european • senatorul Ioan Chelaru afirmã cã demisia guvernului a deschis calea spre alegerile anticipate • sînt sanse ca deputatul Adrian Rãdulescu sã ocupe portofoliul de la Agriculturã •

Guvernul Boc si-a dat în sfîrsit obstescul sfîrsit, spre satisfactia majoritãtii parlamentarilor de Neamt. Traian Bãsescu a ales deja una dintre variantele pe care le avea la îndemînã si a numit un premier interimar în persoana lui Cristian Predoiu, cel care a ocupat fotoliul Justitiei. De altfel, în acest moment, presedintele este cel care stabileste regula, urmînd sã-l desemneze pe cel care va conduce guvernul, cît mai curînd posibil. Constitutia spune cã în termen de 10 zile, cel care a fost desemnat sã formeze guvernul trebuie sã meargã în Parlament pentru a-si prezenta echipa si programul de guvernare pentru a obtine votul de încredere. Pentru ca actuala coalitie sã-si impunã echipa, trebuie sã se bazeze pe voturile a 50% plus unu din parlamentari. La cum aratã configuratia Parlamentului, probleme ar putea sã aparã în cazul în care UDMR ar schimba macazul. Acest lucru nu s-ar întîmpla spun politicienii cu experientã, ei urmînd sã primeascã în viitorul guvern un numãr cel putin egal cu mandatele avute în precedentul executiv.

„Sînt sanse ca Rãdulescu sã fie nominalizat la Agriculturã“

„Demisia Guvernului Boc este binevenitã. Pãcat cã s-a fãcut tîrziu. Sper ca viitorul premier sã vinã din economia realã si sã aibã legãturã cu masele, cu realitãtile economice“, a declarat deputatul Culitã Tãrîtã. ÃŽntrebat dacã Neamtul are vreo sansã sã-si trimitã un reprezentant în noua echipã, acesta l-a indicat pe parlamentarul Adrian Rãdulescu. „Sînt sanse ca Rãdulescu sã fie nominalizat la Agriculturã, iar dacã ajunge ministru va fi foarte bine, pentru cã vine din economia realã, de pe brazdã cum s-ar spune“. Parlamentarul Ioan Munteanu spune cã indiferent de care va fi componenta viitorului guvern este clar cã va fi mai bunã decît cea a lui Emil Boc. Alesul nemtean nu crede cã vom avea un guvern de tehnocrati si nici premier din aceastã zonã. „Demisia Guvernului Boc este de mult timp asteptatã. Chiar dacã este tîrzie, e bine cã a venit si în ceasul al 12-lea. Important este ca cel care va fi numit prim ministru sã fie un om de valoare. Ne-am sãturat de non-valori care nu stiu sã comunice, sã vorbeascã. Cei care vor veni trebuie sã facã sacrificii si sã fie constienti cã oricum vor iesi sifonati din aceastã guvernare. Este clar pentru mine cã orice altã formulã de cabinet este mai bunã decît cea a lui Boc. Pãcat cã demisia nu a fost cu mai mult timp în urmã, pentru cã românii ar fi avut de cîstigat. Nu cred cã vom avea un guvern de tehnocrati, asa cum nu cred cã vom avea premier tehnocrat. Din informatiile care circulã printre parlamentari reiese cã nici unul dintre actualii ministri nu o sã rãmînã în viitorul cabinet. Exceptie ar putea fi Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, care a fost numit în urmã cu cîteva zile. Cît priveste nominalizarea viitorului prim ministru, nimeni nu stie nimic în acest moment, în afarã de Traian Bãsescu. Este singurul care stie. ÃŽn rest sînt numai bîrfe. Viitorii ministri trebuie sã fie niste profesionisti“, a declarat deputatul Ioan Munteanu care a fost exclus din UNPR pe 15 iunie 2010, cînd a votat împotriva Guvernului Boc. Deputatul a mai spus cã, cel mai probabil, viitorul guvern va „ajunge“ în Parlament pe 15 februarie.

Senatorul Mocanu se gîndeste la un premier tehnocrat, iar Ioan Chelaru la alegeri anticipate

ÃŽn opinia senatorului Toader Mocanu, viitorul premier trebuie sã fie un bun tehnocrat: „ÃŽn momentul de fatã nici noi nu stim mai multe despre cum va arãta viitorul guvern. Din cîte am înteles, consultãrile cu partidele politice de la Cotroceni au fost amînate. Vom vedea astãzi, mîine, într-un interval scurt cine va fi desemnat sã formeze noua echipã. Cît îl priveste pe viitorul premier, cred cã trebuie sã fie cineva bine vãzut în context european si în contextul relatiilor cu FMI, un bun economist“. Senatorul Ioan Chelaru spune cã demisia lui Emil Boc a deschis calea spre alegerile anticipate si cã USL îi cere lui Traian Bãsescu sã demareze de urgentã procedurile pentru numirea unui guvern de tehnocrati care sã admninistreze tara pînã la anticipate. „Inevitabilul s-a produs. Extrem de tîrziu, premierul Boc si-a dat demisia la presiunea lui Traian Bãsescu, deschizînd calea catre alegerile anticipate. Actuala putere a devenit disperatã. Constienti de faptul cã revolta popularã este mult mai profundã decît au arãtat-o mitingurile din ultima vreme, brokerii de putere din defuncta coalitie de guvernãmînt încearcã sã mai salveze ce se mai poate. Sperãm, pentru binele acestei tãri, sã nu vedem o întreagã înlãntuire de evenimente politice generate de Traian Bãsescu prin care sã se urmãreascã tragerea de timp în ceea ce priveste numirea unui nou guvern. Nu vrem sã-l mai vedem pe Emil Boc în calitate de premier interimar, iar pe doamna Udrea la «butoanele» Trezoreriei. USL sprijinã tot ceea ce tine de stabilitatea tãrii si îi cere lui Traian Bãsescu sã demareze de urgentã procedurile pentru desemnarea unui guvern de tehnocrati care sã administreze tara pînã la alegerile anticipate. Este singura modalitate prin care România poate iesi din marasmul în care a fost adusã de Traian Bãsescu si acolitii sãi. Tara trebuie sã intre într-o nouã etapã din punct de vedere economic si social, iar USL întelege sã actioneze în acest sens, astfel încît cererile poporului român pentru o viatã demnã sã fie puse în practicã“, se aratã într-un comunicat remis redactiei de senatorul Ioan Chelaru.

Articol afisat de 1905 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective