Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gerul face noi victime

• un bãtrîn a ajuns la spital cu hipotermie severã, temperatura corpului fiind de doar 27 de grade • un sãtean din Piatra Soimului, cunoscut cu grave afectiuni pulmonare, a murit în fata casei •

Temperaturile scãzute au cauzat probleme medicale unor nemteni. ÃŽn stare gravã a ajuns la spital un bãtrîn de 77 de ani, din Podoleni, care a fost diagnosticat cu hipotermie, temperatura corpului fiind de doar 27 de grade Celsius. Apelul a fost fãcut luni seara, la 112, anuntîndu-se cã suferã de o infectie urinarã acutã. O autosanitarã a plecat cãtre Podoleni numai cã, ajunse în localitate, cadrele medicale au constatat cã pacientul locuieste la capãtul satului, pe o ulitã ce nu fusese curãtatã de zãpadã si efectiv se confunda cu cîmpul. Ambulanta nu a putut înainta, motiv pentru care a cerut ajutorul primãriei pentru a interveni cu un utilaj de deszãpezire. Acesta a curãtat drumul, dar pe o distantã de vreo 2-300 de metri nu a mai putut intra, motiv pentru care echipajul medical a mers pe jos pînã la casa pacientului si l-au purtat pe brate pînã la masinã, toatã interventia durînd putin peste 3 ore. Din cauzã cã a fost atît de ger, temperatura corpului bãtrînului a scãzut rapid, iar cînd a ajuns la UPU avea doar 27,6 grade. A fost încãlzit si stabilizat dupã care a fost mutat la Terapie Intensivã. Mai putin norocos a fost un sãtean, de 64 de ani, din Piatra Soimului. Cunoscut cu afectiuni pulmonare, bãrbatul a murit în urmã cu douã zile în fata locuintei sale. „A iesit în curte, desi afarã era foarte frig. Cum era bolnav, i s-a fãcut rãu si a cãzut în zãpadã. A fost gãsit de sotia care a iesit sã vadã de ce nu revine în casã. L-a dus în locuintã si a încercat sã-l resusciteze, însã nu s-a mai putut face nimic“, a declarat primarul Neculai Nicorescu.
Un adolescent de 18 ani, din Piatra Neamt, a ajuns la spital cu degerãturi la ambele mîini dupã ce a mers pe bicicletã fãrã mãnusi.
Serviciul de Ambulantã a rãspuns de marti dimineatã si pînã miercuri dimineatã la 177 de solicitãri, cu peste 30% mai multe decît într-o zi obisnuitã. „Am ajuns la toate chemãrile pacientilor, dar a fost o perioadã foarte solicitantã, ce a implicat eforturi uriase din partea noastrã, a tuturor“, a declarat medicul Pusa Cretu, directorul medical al SAJ Neamt. Echipajul SMURD Piatra Neamt a fost alertat si a intervenit la patru cazuri sociale, fiind vorba de bãrbati cu vîrste cuprinse între 20 si 42 de ani. Au fost transportati la spital, ei prezentînd traumatisme provocate prin cãdere si etilism acut.

Articol afisat de 1164 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective