Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crucea Rosie, ajutoare pentru sinistratii zãpezii

Cantitãtile uriase de sãpadã cãzute în ultima vreme si gerul nãpraznic ce a lovit România a afectat zeci de mii de oameni, mare parte dintre acestia fiind efectiv izolati în locuintele lor, care pentru unii, s-au transformat în morminte. Imposibilitatea de a iesi din case si izolarea localitãtilor a fãcut ca oamenii sã nu mai aibã mîncare, apã sau lemne, situatia fiind disperatã în multe judete din tarã. Dupã ce s-a potolit viscolul si s-a aflat adevãrata dimensiune a dramei, mai multe organizatii au declansat campanii umanitare de ajutorare a sinistratilor, pentru a întinde astfel o mînã de ajutor celor aflati în situatii limitã. Crucea Rosie este una dintre aceste organizatii care a lansat la sfîrsitul sãptãmînii trecute campania „Apel pentru persoanele izolate de zãpadã“. „Ca urmare a cãderilor masive de zãpada si a viscolului puternic din ultima perioadã de timp (27 ianuarie - 11 februarie), Crucea Rosie a venit în sprijinul persoanelor blocate de nãmeti, izolate si fãrã posibilitãti de aprovizionare în judetele Vrancea, Buzãu, Ialomita, Galati, Cãlãrasi, Teleorman, Giurgiu, Dîmbovita, Botosani, Bacãu, Iasi, Arad, Brãila, Neamt, Satu Mare si Ilfov cu apã, alimente de bazã si pãturi. De asemenea, sîmbãtã, 11 februarie, aproximativ 3 tone de alimente si pîine au fost directionate cãtre zonele cel mai greu afectate, Buzãu si Ialomita. 400 de kg de alimente (ulei, mãlai, paste fãinoase, conserve si pîine) au fost directionate cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor în zonele înzãpezite din judetul Ialomita, comunele Mirosesti si Cacova. Un alt transport de 1.450 de kg de alimente va fi distribuit cu sprijinul elicoperului Ministerului Apãrãrii Nationale în judetul Buzãu în localitãtile Boldu si Cochirleanca“, se aratã într-un comunicat al Crucii Rosii România. ÃŽn perioada urmãtoare, toate alimentele existente în depozitele Bãncii de Alimente vor fi donate cãtre zonele izolate de zãpadã. De asemenea, cei care doresc sã doneze alimente neperisabile sinistratilor o pot face prin intermediul marilor lanturi comerciale sau pot face donatii on-line pe site-ul oficial al Crucii Rosii www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Rosie Româna la BRD:
LEI: RO36BRDE410SV51618614100,
EUR: RO71BRDE410SV51618884100, USD:RO29BRDE410SV1879395410. Toti banii adunati în cadrul campaniei vor fi folositi pentru achizitionarea de alimente, apã, pãturi, produse de igienã necesare persoanelor sinistrate. Crucea Rosie pune la dispozitia persoanelor interesate sã ajute cu bani sau alimente numerele de telefon: 021/3171710 sau 0748/238024 unde se pot solicita informatii suplimentare.

Articol afisat de 1121 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective