Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dupã ninsori si ger, pericol de prãbusire a acoperisurilor

Dupã ninsori si ger, pericol de prãbusire a acoperisurilor

• primarii trebuie sã identifice clãdirile care „gem“ sub nãmeti • opt drumuri si patru sate erau asearã blocate •

Situatiile înregistrate în tarã, acolo unde acoperisurile unor locuinte au cedat sub greutatea zãpezii, a pus pe jar autoritãtile nemtene. Prefectul a semnat o circularã prin care traseazã primarilor sarcini în plus. Ei trebuie sã identifice locuintele acoperite de un strat gros de zãpadã, care sînt în pericol de a se prãbusi. Mihai Archip le-a cerut alesilor locali sã îi convingã pe oamenii care stau în astfel de clãdiri sã nu le mai foloseascã pînã nu redevin sigure în exploatare. „Prefectul Mihai Archip, în calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã, a dispus transmiterea unei adrese cãtre comitetele locale pentru situatii de urgentã, prin care se solicitã identificarea tuturor imobilelor institutiilor publice, operatorilor economici si locuintelor particulare care au structura de rezistentã intens solicitatã de zãpadã; evacuarea persoanelor aflate în aceste imobile si sprijinirea populatiei la degajarea stratului de zãpadã depus pe acoperisurile imobilelor ce adãpostesc animale“, a declarat Amalia Penu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii.
Dupã ultimele ninsori, în Neamt sînt opt tronsoane de drumuri judetene blocate: DJ 157H Dochia - Bãlusesti - Itrinesti, DJ 158 Hociungi - Silistea, DJ 207 A Bîra - Boghicea, DJ 157 A Talpa - Vãleni - Cîrlig, DJ 207D Icusesti - Bãtrînesti, DJ 155G Bordea - Corni, DJ 155I Prãjesti si DJ 157 Hoisesti - Fãurei. Neputîndu-se circula pe aceste trasee, patru sate erau asearã izolate - Vãleni, Dochia, Icusesti si Secuieni. Pentru deblocarea si mentinerea stãrii de viabilitate a drumurilor judetene se actiona în cursul zilei de ieri pe 24 sectoare de drum judetean cu 13 utilaje si 21 lucrãtori. Pe drumurile nationale se circulã în conditii de iarnã. Miercuri, 15 februarie, au fost închise temporar 11 unitãti de învãtãmînt (zece scoli generale cu 37 de structuri si un liceu cu cinci structuri).
Pe rîul Bistrita zãporul are o lungime de 12,45 km, începînd de la viaductul Poiana Largului pînã aval 0,4 km de podul Vadu Rãu, comuna Farcasa. Din amonte curge zai pe 40% - 50% din suprafata apei. Temperatura aerului la ora 6, ieri dimineatã, la statia hidrometricã de la Frumosu, comuna Farcasa, era de - 20 de grade Celsius. Compania Judeteanã Apa Serv a anuntat cã din cauza scãderii nivelului în puturile de captare pentru alimentarea cu apã a municipiului Roman si a orasului Tîrgu Neamt s-a luat mãsura de restrictionare a programului de livrare a apei între orele 1:00 - 4:00, pentru refacerea nivelurilor de apã din rezervoarele de înmagazinare.

Articol afisat de 1421 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective