Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul ar putea avea statie de epurare

• CJ-ul promite, din nou, cã va face aceastã investitie, pe care au anuntat-o si în 2010 • de aceastã datã autoritãtile sînt mai optimiste •

Spitalul Judetean Neamt este în ilegalitate de ani buni, neavînd autorizatie sanitarã de functionare si nerespectînd nici conditiile de mediu. Cu toate acestea functioneazã fãrã probleme, iar apele uzate ale unitãtii sanitare, considerate a fi cu risc biologic, ajung în bazinele colectoare ale orasului. Toate aceste neajunsuri se trag de la lipsa unei statii de epurare care sã curete apele reziduale ale unitãtii sanitare înainte de a le deversa în canalizarea municipiului. Anul acesta însã, autoritãtile promit, încã o datã, cã vor rezolva problema definitiv. Astfel, dupã ce a anuntat cã va moderniza Pediatria si va schimba intrarea în spital, Consiliul Judetean a anuntat în urmã cu o sãptãmînã cã în 2012 a venit rîndul si statiei de preepurare. „Aceastã investitie a fost permanent în atentia noastrã, dar, din motive obiective, nu s-a putut realiza pînã acum. Au apãrut tot felul de alte probleme care mai de care mai urgente si astfel s-a tot amînat realizarea acestei statii. De aceastã datã lucrurile au intrat în linie dreaptã si sper sã se finalizeze lucrãrile în cel mai scurt timp. Deja proiectul este finalizat, mai trebuie puse la punct doar niste amãnunte“, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele CJ Neamt.
Si managerul SJU este la fel de optimist, fiind de pãrere cã poate chiar luna viitoare se va organiza o licitatie pentru desemnarea constructorului. „Proiectul acestei statii este aproape finalizat, am cerut deja aviz de mediu si în viitorul foarte apropiat, poate chiar luna viitoare, se va face licitatie pentru alegerea constructorului“, a declarat medicul Lucian Ciobotaru, managerul Spitalului Judetean.
Valoarea acestei investitii nu a putut fi precizatã deocamdatã, dar este cert cã banii vor veni de la CJ. În urmã cu doi ani aceastã statie de preepurare a fost evaluatã de administratia publicã nemteanã la circa 10 miliarde de lei vechi. De mai bine de 10 ani toti managerii si-au propus sã facã o astfel de statie numai cã, pînã acum, nu le-a reusit nici unuia, fie din cauza lipsei banilor, fie din cauza dezinteresului. Potrivit legii, dar si reglementãrilor sanitare, orice spital ar trebui sã aibã o astfel de statie de epurare pentru a preveni deversarea apelor menajere provenite de la acestea în rîurile sau în bazinele publice ale localitãtilor. Apele uzate din spitale sînt considerate ca avînd un risc biologic crescut si tocmai de aceea ar trebui purificate înainte de a ajunge în bazinele de colectare. Epurarea apei era o conditie obligatorie de functionare si mai ales de a obtine avizul sanitar. Spitalul a functionat doar pe baza unor autorizatii provizorii, iar în 2010 cei de la Mediu i-au dat un ultimatum si au cerut ca pînã la sfîrsitul acelui an sã se rezolve problema, dacã nu urma sã fie închis. Iatã însã cã de atunci au trecut aproape doi ani si nici spitalul nu s-a închis, dar nici statia nu s-a fãcut.

Articol afisat de 1219 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective