Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Despre Colegiul National de Informaticã, la superlativ

Despre Colegiul National de Informaticã, la superlativ

• unitatea de învãtãmînt si-a aniversat existenta si a gãzduit Festivalul International de Matematicã si Informaticã • autoritãtile si partenerii educationali si-au dat întîlnire la colegiul pietrean, prilej de a-i felicita pe dascãlii si elevii de la Info • cele douã competitii au trimis pe podiumuri multi elevi nemteni, arãtînd cã în judet se desfãsoarã un învãtãmînt de calitate • cu aceeasi concluzie au plecat spre tãrile lor si elevi si dascãli din Ucraina, Polonia si Rusia •

Colegiul National de Informaticã Piatra Neamt a fost sãptãmîna trecutã în sãrbãtoare si, gratie dascãlilor si elevilor pe care îi are, a stiut sã arate încã o datã cã este o unitate cu prestigiu. A organizat diverse activitãti, în care elevii si-au putut etala talentele, a organizat dezbateri dedicate profesorilor, a organizat competitii internationale în care au intrat cei mai buni elevi din treisprezece judete si patru tãri, la matematicã si informaticã. Si rezultatele aveau sã ateste încã o datã cã Neamtul este unul dintre cele în care copiii stiu carte. Si printre cei mai buni dintre cei buni s-au situat elevi de la Info, au luat premii si trofee ce le vor aminti de aniversarea de sãptãmîna trecutã. Vineri, 24 februarie, conducerea colegiului a organizat un moment special în cancelarie, loc unde s-au adunat sefii învãtãmîntului nemtean, ai institutiilor din judet, directori ai scolilor pietrene, elevi si oaspetii din tarã si din strãinãtate.
Erau oameni de care depinde destinul unitãtii - actuali directori, care prin munca lor fac sã creascã prestigiul unitãtii, actuali elevi, ale cãror rezultate i-au impus pe podiumurile unor importante festivitãti de premiere, autoritãti care sprijinã învãtãmîntul nemtean, parteneri educationali care au rãspuns chemãrilor celor de la Informaticã.

Vorbe de la invitati

A fost ziua în care s-au adus multumiri, s-au dãruit flori si cei mai buni 300 de copii la matematicã si informaticã din patru tãri si-au arãtat forta cunostintelor într-o întrecere pe echipe la cele douã discipline. „Este ziua în care ne arãtãm brand-ul nostru, brand-ul CNI!“”, si-a început discursul directorul colegiului, profesor dr. Daniela Neamtu. Erau de fatã primarul de Piatra Neamt, presedintele CJ, inspectorul scolar general, dascãli si elevi ai scolii si invitatii lor. Conducerea CNI a oferit celor douã oficialitãti si inspectorului general cîte o plachetã, un premiu special. Oaspetilor de peste hotare le-au dãruit cadouri care sã le aducã aminte de Piatra Neamt si, la final, tuturor musafirilor li s-au dat flori. ÃŽntr-o atmosferã deosebitã, profesorii au primit multumiri de la elevii pe care îi îndrumã zi de zi. Primarul Stefan le-a multumit celor aflati la ceas de sãrbãtoare: „Mã simt onorat sã fiu aici, în mijlocul unui colectiv cãruia i-am apartinut cîndva timp de cinci ani. Am amintiri plãcute si vã doresc sã duceti mai departe faima pe care o aveti si de care noi sîntem foarte mîndri“. Presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, a promis cã va rãmîne alãturi de colegiu cînd va fi cazul: „Prin dumneavoastrã, învãtãmîntul nemtean are prestigiul pe care îl are. Vã vom fi alãturi si vrem sã îi sprijinim pe copiii care provin din mediul rural, din familii sãrmane, si sînt scolarizati aici, fiindcã sînt capabili de performantã!“. Sefa Inspectoratului Scolar, Luminita Vîrlan a venit cu flori pentru sãrbãtoriti si le-a adresat un mesaj care a avut menirea de a-i emotiona pe cei de fatã: „Iubesc aceastã scoalã în primul rînd pentru dascãlii ei si elevii pe care îi are. Fãrã copii, scoala ar fi un element abstract, iar copiii au nevoie sã se raporteze la cineva, adicã la dascãlii lor, la modelele lor. Iar scoala nemteanã oferã, prin dascãlii ei, foarte bune modele de oameni, intelectuali de prestigiu, oameni care «Ã®si pierd vremea» în felul lor, citind, recitind, corectînd, adunînd riduri de nesomn. Asa ne apare chipul colegilor nostri, oameni ocupati sau preocupati, dar cu frumusetea aceea a spiritului. Te uiti în ochii unui om si stii cine locuieste acolo. Mã uit în ochii colegilor si... le multumesc pentru asta!“. Analizînd discursurile fiecãrei autoritãti, la final de declaratii, primarul Gheorghe Stefan a declarat cã dupã modul de exprimare se poate vedea specializarea fiecãruia dintre cei trei care luaserã cuvîntul - el fost profesor de discipline tehnice, Vasile Pruteanu - profesor de istorie, iar inspectorul Luminita Vîrlan, profesor de limba si literatura românã.

Sclipitori la mate si la info

Rezultatele elevilor nemteni la Festivalul International de Matematicã si Informaticã 2012, proba informaticã, programare individual, aratã cã în Neamt, catedra de la aceastã specialitate îsi face datoria. Conform rezultatelor finale, elevul Vlad Andrei Tãrniceru, clasa a IX, de la Colegiul National de Informaticã (CNI) a primit mentiune; Andrei Rãzvan Mãzãreanu, clasa a X-a, premiul III, (CNI); Mihai Spatariu, clasa a XI-a, premiul II, (Colegiul National Roman Vodã); Adrian Crãciun, clasa a XI-a, premiul II (CNI); Paul Stolniceanu, clasa a XII-a, premiul III (CNI); Bogdan Timofte, clasa a XII-a, premiul III (CNI).
La proba de informaticã, programare pe echipe, elevul Vlad Andrei Tãrniceru, de la CNI, a luat alãturi de doi concurenti din Vaslui, premiul I.
Proba de informaticã, pagini web, le-a adus elevilor Sergiu Leustean si Alexandru Burlacu, de la CNI, premiul I, pentru Elias Debs, tot de la CNI, a adus premiul III, elevii de la Info, George Costan si Ionel Zãpor au primit mentiune.
La proba de informaticã, soft educational, elevul Dan Constantin, de la CNI, a primit premiul II, Alin Silviu Burnaru, de la Colegiul National Petru Rares, Diana Turnea si Alexandru Moraru de la CNI au luat mentiuni.

Rezultate la Festivalul International de Matematicã si Informaticã - concursul de matematicã

Clasa a VII-a: Cãlin Spiridon, Scoala 2 Piatra Neamt, premiul II si mentiuni pentru Ruxandra Sandovici, Colegiul Petru Rares; Robert Stefan Savin, Scoala 2 Piatra Neamt si Mihail Dadun, Scoala 2 Piatra Neamt.
Clasa a VIII-a: au obtinut mentiuni elevii: Vlad Tanasã, Petru Rares; Ioana Elena Bondar, Colegiul Calistrat Hogas; Ilinca Theodora Ionescu, Scoala 2 Piatra Neamt; Corina Hetea, Liceul Comercial Spiru Haret; Raluca Ioana Neta, Colegiul Hogas si Claudiu Teodor Nohai, Scoala 2 Piatra Neamt.
Clasa a IX-a: Ciprian Stirbu, Roman Vodã, premiul II.
Clasa a X-a: s-au remarcat trei eleve, toate de la Colegiul Petru Rares - Elena Zoita, premiul II si Diana Doditã si Ioana Vasilev, ambele cu mentiuni.
Clasa a XI-a: cel mai bun rezultat a fost al elevului Teodor Rotaru, de la Petru Rares, care a luat premiul I; Victor Teleucã, de la CN Informaticã a primit mentiune.
Clasa a XII-a: doi elevi de la CNI - Paul Stolniceanu si Sergiu Crãciun au primit mentiune, acelasi rezultat fiind obtinut si de Simona Ionitã, de la Colegiul Stefan Tîrgu Neamt.

Proba pe echipe, la informaticã si matematicã

Cel mai bun punctaj a fost scos de echipa Otelu’ din Galati, care a luat locul I, urmatã de echipa Pokemon din Bacãu, locul II, si o echipã formatã dintr-o elevã din Vaslui si doi reprezentanti din Brasov, care a luat locul III. Trei elevi rusi, dintr-un colegiu din Moscova, au luat mentiune, fiind la egalitate cu echipa Blue, formatã din Diana Pãvãluc, Lia Levitchi si Florinela Rotaru, de la CNI. Mentiune a mai primit si o echipã din Ukraina; echipa Phi, formatã din Elena Zoita (Petru Rares), Ana Rotaru (Petru Rares) si Raluca Neta (Calistrat Hogas); echipa Teta, din care au fãcut parte Ioana Vasilev (Petru Rares), Ioana Bondar (Calistrat Hogas) si Cãtãlin Zugravu (Calistrat Hogas). Membrii echipei De.Minut - Lãmâita Traistã, Sebastian Ifrim si Florentina Barbu - au luat mentiuni. La egalitate s-au situat alte douã echipe, formate din elevi de la Informaticã - Infinity, care îi are în componentã pe Codrin Gherasim, Lorena Strechie si Georgiana Horciu Zãnoagã, si Boss, formatã din Maria Gherasim, Matei Bosînceanu si Iulian Botã. Elevii Vlad Scurtu si Ciprian Stirbu, de la Colegiul National Roman Vodã s-au clasat si ei pentru o mentiune.

Articol afisat de 3111 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective