Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ACASÃ LA UCIGAS

ACASÃ LA UCIGAS

• bunicii adolescentului acuzat de crima de la Luminis, comuna Piatra Soimului, nu pot crede cã cel pe care l-au crescut a luat o viatã de om • acestia vehiculeazã mai multe scenarii: consumul de droguri, alcoolul, dar si implicarea altor tineri • „Nu mi-a spus nimic, mut a fost“, a spus bunica lui Robert Fecioru • vecinii l-au descris ca un tînãr linistit, care-si vedea de treaba lui • mama învinuitului se întoarce astãzi din Italia •

Bunicii lui Robert Fecioru, de 16 ani, adolescentul acuzat cã la finele sãptãmînii trecute a ucis o elevã de 15 ani, sînt socati de nãpasta abãtutã peste ei. Teodora Nicorescu, de 72 de ani, cea care l-a crescut pe adolescent dupã plecarea mamei, Marinica, la muncã în Italia, cautã posibile explicatii pentru teribila întîmplare, pe care pare cã o acceptã pînã la un punct. Simultan neagã cã Robicã, asa cum îi spune ea nepotului, ar fi putut face o asemenea grozãvie, însã la cîteva zile distantã de evenimentul care a socat întreaga comunitate vede lucrurile amestecat si nu poate crede cã cel pe care l-a crescut de mic ar fi fost capabil sã comitã o astfel de faptã. Trãieste cu sotul ei, Vasile, într-o casã modestã, la marginea satului, destul de departe de agitatia cotidianã si se uitã cu îndoialã la cei care-i bat în poartã. Odatã deschisã discutia despre nepot, devine mai relaxatã si vorbeste ca si cum Robert ar fi în camera alãturatã. „Mama lui lucreazã de ani buni de zile în Italia, si cu ea este si sora lui Robert, care are 20 de ani. A sunat o vecinã la ea si i-a spus ce s-a întîmplat. Cînd a auzit a lesinat. Nu-i vine sã creadã cã fiul ei ar putea fi implicat în asa ceva. Vine mîine, (astãzi - n.r) dar singurã. Fata nu poate veni, a rãmas acolo sã o înlocuiascã la muncã, altfel îsi pierde serviciul. Nu stiu ce o sã fie, mare nãpastã s-a abãtut pe capul nostru. Am plîns continuu de cînd am auzit ce s-a întîmplat. A crescut cu noi, aici în casa asta, de mic, este un bãiat linistit si ne ajutã mult, mai ales de cînd bunicã-su a cãzut la pat. Eu mai plec de acasã, cu treburi, si-i spuneam sã stea cu bunicã-su. Stãtea, aveam bazã în el, si eu îmi fãceam treburile fãrã grijã“, a spus Teodora Nicorescu dintr-o suflare, atunci cînd i-am spus cine sîntem si de ce i-am bãtut în poartã.

„La o mansetã am vãzut ceva ce pãrea a fi sînge“

ÃŽn putere încã la cei 72 de ani, bãtrîna s-a ghemuit atunci cînd si-a amintit ce s-a întîmplat în noaptea de 24/25 februarie 2012, cînd Robert Fecioru, nepotul ei, a plecat cu mai multi tineri la un bar. „Asa fãceau la fiecare sfîrsit de sãptãmînã sau cînd era sãrbãtoare. Se adunau cu totii si mergeau la un bar. Nu stiu ce fãceau acolo, poate fumau, poate beau, nu stiu, dar eu nu l-am vãzut nici cu tigara, nici cu sticla în curtea mea. Atunci a plecat de cu searã si pe la 2.30 noaptea s-a întors. Am auzit poarta, si dupã cum cãlca, hotãrît, am zis: «Bine cã nu-i bãut». S-a dus în camera lui si s-a culcat. S-a trezit mai devreme ca de obicei, pe la 9, si chiar l-am întrebat de ce nu mai doarme, cã a venit destul de tîrziu. Nu mi-a rãspuns si si-a vãzut de treburile lui. Putin mai tîrziu am vãzut politistii. Veneau pe prund cu un bãiat care le-a arãtat unde stãm. Nici atunci Robicã nu mi-a spus nimic, da’ eu m-am gîndit cã s-a întîmplat ceva rãu. Nici politistii nu mi-au spus nimic numa’ mi-au cerut sã le arãt camera lui si hainele cu care a fost îmbrãcat de cu searã. Si-au pus ceva albastru si s-au uitat pe ele. Undeva, la o mansetã albã am vãzut si eu ceva, o urmã rosie care pãrea a fi sînge. Apoi au plecat cu totii si nu l-am mai vãzut. El (Robert n.r) nu mi-a zis nimic. Mut a fost“, a povestit femeia. La scurtã vreme o vecinã a sunat-o pe mama adolescentului în Italia si i-a spus ce s-a întîmplat cu feciorul ei. „Mã-sa a rãmas socatã. A zis cã nu stie ce sã facã, cã nu-i vine a crede, si cã dacã Robicã a fãcut asa ceva, ea nu rezistã. Nici mie nu-mi vine a crede cã Robert a fãcut asa ceva. Dacã da, n-a fost singur, nu putea face singur asa ceva“, a mai povestit bãtrîna.

„Cicã si-a adus tigãri, pesemene droguri“

Bãtrîna a mai spus cã de cîte ori avea posibilitate, Marinica Nicorescu îl chema pe Robert la ea. Ultima vizitã a acestuia în Italia a avut loc luna aceasta, cînd a stat peste hotare douã sãptãmîni. S-a întors acasã joi, 23 februarie, iar a doua zi a avut loc tragedia. „Cicã si-a luat tigãri de acolo, pesemene droguri. Eu nu stiu, dar altfel nu se explicã. De cînd avea numai 9 luni pe maicã-sa a chemat-o la muncã, cã a lucrat postãritã, iar el a rãmas cu noi. Apoi ea a plecat în Italia. Bãiatul era la scoalã, asa cã a rãmas aici, a fost ca si copilul nostru. Noi am avut grijã de el. Nu stiu, nu stiu...“, a spus cu voce stinsã bunica învinuitului. Aceasta a spus cã adolescentul avea prieteni în zonã, cu care se întîlnea des, dar cã nu ar fi fost prieten cu Gabriela Irimia, iar aceasta nu le-a trecut pragul niciodatã. Se întoarce înapoi brusc, cu alte posibile explicatii despre Robert. „Tat-su era cam nebun, mai sãrea la mã-sa cu cutitul. Mã tem sã nu-i semene, da pînã acum nu ne-a fãcut necazuri. Acum... nu stiu ce sã zic. A fãcut prostia, a fãcut-o...“, a mai spus femeia plinã de amãrãciune. Despre resursele materiale pe care adolescentul le avea pentru a iesi la distractii cu prietenii, femeia spune cã provin din muncile ocazionale pe care le mai fãcea prin sat, pe la vecini, dar si din banii pe care-i mai trimitea mama. Despre tatãl adolescentului bãtrîna spune cã sînt mai bine de 10-12 ani de cînd nu i-a mai ajutat pe copii. Si acesta ar fi plecat la muncã peste hotare, tot în Italia, unde cicã ar fi dat de necazuri. „Am auzit mai demult cã cicã l-ar fi arestat acolo, dar nu stiu pentru ce. A stat o vreme închis si dupã aia i-au dat drumul, dar are arest la domiciliu, nu poate pleca. Si oricum nu ar fi venit. Numai mamã-sa s-a ocupat de ei. Vai de capul ei, numai Marinica stie cum s-a descurcat sã-si ridice copiii“.

Talentat la desen

Robert Fecioru a urmat numai opt clase si bunicii l-au îndemnat sã-si continue studiile, sã facã mãcar 10 clase, dar bãiatul nu i-a ascultat. „I-a plãcut scoala pînã prin clasa a VII-a, a VIII-a. Avea un talent deosebit la desen. Chiar ne spuneau profesorii cã este cel mai bun din clasã. Fãcea niste desene foarte frumoase. Cînd a trecut în clasa a IX-a a mers la scoalã vreo douã sãptãmîni, dupã care a renuntat. A zis cã nu-i place si nu se mai duce. I-am spus sã nu facã asta pentru cã va veni o zi în viatã în care va regreta amarnic cã a renuntat la scoalã“, a spus bunica în timp ce ne arãta cîteva dintre „realizãrile artistice“ ale nepotului. Acum, dupã nenorocire, tot satul vorbeste cum cã sîmbãtã, 25 februarie, numai patru bãieti, printre care si Robert, au fost dusi la anchetã, la Politie. Ieri, 29 februarie, anchetatorii au venit din nou în sat si i-ar fi chemat la audieri pe toti adolescentii care au fost în grupul victimei si al agresorului. Gura satului mai zice cã Robert Fecioru si-ar fi schimbat declaratia initialã, prin care recunostea fapta. Vecinii l-au descris pe adolescent ca fiind un tînãr linistit, care-si vedea de treaba lui si de la care nu s-ar fi asteptat sã facã „ce a fãcut“. Cu atît mai mult bunica, care a rãmas cu un regret cã poate nu ea ar fi trebuit sã-l creascã pe tînãr, ci mama lui, care este mai tînãrã si mai în putere. „Robicã, dragu’ mamii, de ce n-ai ascultat, sã-i fi lãsat în pace si sã vii acasã?“, asta ar vrea sã-i spunã lui Robert dacã ar mai avea ocazia sã stea fatã în fatã cu el.
Adolescentul se aflã în arestul Politiei Neamt, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav. Cum este minor, el va primi o sentintã cuprinsã între 7 ani si sase luni si 12 ani si 6 luni de închisoare. Asa cum este bine stiut, Robert Fecioru este acuzat cã a ucis-o în bãtaie pe Gabriela Irimia, în vîrstã de 15 ani. Crima a fost comisã în noaptea de 24 spre 25 februarie, în apropierea locuintei fetei. Anchetatorii au stabilit cã cei doi, împreunã cu mai multi prieteni, au sãrbãtorit Dragobetle la un bar din comunã. Putin dupã miezul noptii, Fecioru s-a oferit sã o conducã pe fatã pînã acasã. Cînd au ajuns aproape de destinatie, individul i-a cerut Gabrielei sã întretinã relatii sexuale. Refuzat, adolescentul a luat foc si a început sã o loveascã pe fatã, pînã ce aceasta si-a pierdut constienta si a cãzut în sant. Aici a fost gãsitã, dezbrãcatã si în stare de soc hipotermic, a doua zi dimineatã de un vecin. Desi cadrele medicale au depus toate eforturile pentru a o salva, Gabriela a pierdut lupta cu viata.

Articol afisat de 2400 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective