Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sanitarii, referendum pentru ample proteste

• cadrele medicale trebuie sã completeze chestionare în care sã precizeze dacã sînt de acord sau nu cu greva

Sãnãtatea începe sã clocoteascã la foc mic, fiind demarate pregãtiri pentru greve de amploare la nivel national. Zilele acestea, cadrele medicale din Neamt trebuie sã completeze niste chestionare prin care li se cere sã-si spunã pãrerea despre eventualitatea declansãrii unui conflict de muncã. Mai concret, angajatii trebuie sã precizeze dacã sînt sau nu de acord cu greva, eventual cu cea generalã, pentru a obtine anumite drepturi salariale. Federatia Sanitas a anuntat cã organizeazã un referendum la nivel national în rîndul membrilor de sindicat pentru a vedea cîti dintre acestia ar fi de acord cu declansarea unor actiuni de protest. „Federatia Sanitas initiazã un referendum în rîndul membrilor de sindicat, în vederea cuantificãrii gradului de nemultumire al salariatilor din sãnãtate si pentru organizarea unor actiuni de protest la nivel national“, se arãta într-un recent comunicat emis de liderii Sanitas. Aceasta dupã ce la începutul lunii februarie, Consiliul National al Federatiei Sanitas a trimis o adresã la Ministerul Sãnãtãtii si la Guvern cu privire la doleantele cadrelor medicale. Sindicalistii solicitã negocierea contractului colectiv de muncã la nivel sectorial, modificarea articolului de lege privind limitarea cheltuielilor de personal la 70%, deblocarea posturilor vacante din unitãtile sanitare, respectarea normativelor de personal, dar si participarea Sanitas la elaborarea noii legi a sãnãtãtii. ÃŽn cazul în care revendicãrile nu le sînt îndeplinite ar putea declansa protestele.
„Noi am distribuit chestionarele angajatilor, urmînd ca ei sã le completeze si sã ni le returneze. ÃŽn functie de rezultate se va decide la nivel national ce avem de fãcut. Este greu de crezut cã vreun angajat din sistem nu va fi de acord cu acest lucru, deoarece sîntem cu totii nemultumiti de ceea ce se întîmplã. Noi, cei de la Spitalul judetean, cu atît mai mult, pentru cã nici mãcar bonurile de masã nu le primim integral, asa cum se întîmplã la alte spitale. Este revoltãtor ce se întîmplã în Sãnãtate. Nu este posibil ca un asistent medical sã nu aibã nici mãcar salariul minim pe economie, chiar dacã este debutant. De asememea, infirmiere cu vechime au salarii de 5 milioane, fiind cu mult sub pragul de sãrãcie. Sîntem si noi oameni, avem probleme, avem copii, multi dintre noi sînt bolnavi, au nevoie de medicamente, s-a ajuns la limita suportabilitãtii. Sefii nostri, dar si reprezentantii ministerului trebuie sã înteleagã cã nu se poate munci în aceste conditii si cã trebuie sã ne fie ascultate si nouã vocile“, a declarat Angela Tofan , liderul Sanitas Piatra Neamt.

Articol afisat de 1228 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective