Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Start la înscriere în clasa I si pregãtitoare

• dupã patru etape de înscriere, pe 21 mai, la scoli se vor afisa listele definitive cu boboceii din toamnã

Înscrierea în clasa pregãtitoare si în clasa I pentru anul scolar 2012-2013 va începe azi, 5 martie, si va avea patru etape, astfel încît sã fie cuprinsi toti copiii. În judetul Neamt, pãrintii a 7.106 copii vor avea de trecut prin experienta înscrierii. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, prima etapã de înscriere în clasa pregãtitoare si în clasa I se va desfãsura în intervalul 5-16 martie. În tot acest timp se vor depune cererile de înscriere de pãrintii care solicitã înscrierea copiilor la scoala de circumscriptie, se vor depune cererile de înscriere de cãtre pãrintii care solicitã înscrierea copiilor la scoala specialã; se creazã baza de date la nivelul fiecãrei unitãti de învãtãmînt si a bazei de date judetene, cuprinzînd informatiile privind copiii ai cãror pãrinti solicitã înscrierea în prima etapã de înscriere si se vor transmite cãtre unitãtile de învãtãmînt criteriile specifice de departajare, aprobate de comisia judeteanã.
Pe 19 martie se vor afisa în unitãtile de învãtãmînt listele copiilor înmatriculati în prima etapã. Aici ar trebui sã se regãseascã foarte multi dintre cei putin peste sapte mii de copii din judet, pe care îi vizeazã aceastã miscare de personal. ÃŽn aceeasi zi va demara a doua etapã de înscriere în cele douã clase, prin afisare în scoli si la ISJ Neamt a locurilor rãmase libere, a programului de completare a cererilor de cãtre pãrinti si afisarea în unitãti a criteriilor specifice scolii pentru realizarea departajãrii, dacã vor fi mai multe cereri din afara circumscriptiei decît locurile libere. Toate aceste demersuri se vor realiza, practic, în sãptãmîna 20-27 martie. Pe 2 aprilie se vor anunta elevii admisi în a doua etapã si elevii respinsi, si la nivel de inspectorat se va face o centralizare a copiilor prinsi în cele douã clase si a celor care nu au încãput. A treia etapã de înscriere a fost fixatã pentru 23, 24 si 25 aprilie. Este intervalul în care vor fi prinsi copiii care au vrut sã meargã la scoli de care nu apartin si au fost refuzati si se întorc „la vatrã“ si a celor care au ratat înscrierea initialã la unitatea de care tin. ÃŽn urmãtoarele douã zile se vor afisa listele cu copiii admisi si centralizarea privind locurile disponibile din fiecare scoalã, iar la ISJ rezumatul locurilor libere pe judet. Ultima strigare pentru intrarea în clasele pregãtitoare si I va fi între 2-9 mai. Este intervalul în care scolile din altã circumscriptie care initial au refuzat unii copii îi vor primi pe micuti. De pe 11 mai, timp de o sãptãmînã, cazul fiecãrui copil care n-a fost primit în clasa unde trebuie sã ajungã va fi analizat în particular si solutionat. Pe 21 mai, la scoli se vor afisa listele definitive cu boboceii din toamna acestui an.

Articol afisat de 1573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective