Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mai marii Sãnãtãtii, iar vînd „pielea“ spitalului din Bicaz

Cu toate cã Spitalul Bicaz încã mai existã în scriptele oficiale, (ordonanta de guvern care-l defiinteazã întîrziind sã aparã), autoritãtile judetene se pregãtesc sã dea startul centrului de sãnãtate multifunctional, fiind un fel de vînzare a pielii ursului din pãdure. Se strîng deja actele necesare dosarului, astfel încît acest centru sã poatã fi deschis a doua zi dupã emiterea ordonantei. Seful Casei de Asigurãri de Sãnãtate, împreunã cu primarul Bicazului, Constantin Catrinoiu, pregãteau joi, 15 martie, spatiul viitorului centru. „Am venit sã discut cu domnul primar si sã adunãm toate actele necesare, astfel încît, imediat cum apare ordonanta sã si dãm drumul acestui centru multifunctional. De asemenea, am vizitat spatiul în care va functiona si stabilim de comun acord unde ar mai fi nevoie de igienizãri, ce mai trebuie fãcut, ce mai trebuie construit etc. Sperãm sã aparã cît mai repede acea ordonantã prin care se desfiinteazã spitalul, pentru cã altfel nu putem face nimic. ÃŽn zonã este mare nevoie de o astfel de structurã medicalã si ar fi de mare folos si Spitalului Judetean. Din cîte am înteles nu va mai dura mult pînã ce proiectul de lege va fi aprobat“, a declarat Valericã Frãtilã, seful CJAS. Centrul de sãnãtate de la Bicaz va avea statut de sectie externã a spitalului si va avea în componentã pe lîngã o camerã de primiri urgente mai multe cabinete medicale de specialitate unde pacientii vor putea fi consultati gratuit. Deocamdatã, chiar dacã se va deschide, centrul va functiona cu banii actuali ai Spitalului Judetean, urmînd ca ulterior sã se încerce o suplimentare de buget. Centrul de sãnãtate de la Bicaz a fost cerut de autoritãtile nemtene împreunã cu conducerea SJU încã de anul trecut, de prin septembrie. Atunci cereau un centru multifunctional cu 14 paturi. Pentru cã au fãcut cererea fãrã sã stie ce conditii trebuie sã îndeplineascã, ministerul a refuzat solicitarea, si mai ales paturile. Autoritãtile nu aveau atunci hotãrîre de consiliu local pentru desfiintarea Spitalului Bicaz. Ulterior, dupã obtinerea acestui document, s-a mai fãcut o încercare la Bucuresti, dar oficialii din minister au zis pas din nou, tot pentru lipsa unor acte.
În speranta cã a treia oarã va fi cu mai mult noroc, mai marii Sãnãtãtii din Neamt se pregãtesc de start, asteptînd intrarea în cursã. Dacã n-or fi uitat ceva, din nou!

Articol afisat de 1368 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective