Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se încheie înscrierea prichindeilor în clasa I

Astãzi se încheie prima etapã de înscrieri în clasa I si clasa pregãtitoare, urmînd ca Inspectoratul Scolar sã facã o sintezã a întregului proces desfãsurat în perioada 5-16 martie. În aceastã etapã s-au primit cereri din partea pãrintilor la scoala de circumscriptie, adicã cea mai aproape de domiciliu, acolo unde locul copilului este garantat. Cea de-a doua etapã de înscrieri va debuta luni, 19 martie. În prima zi a etapei secunde de înscriere va avea loc afisarea în unitãtile de învãtãmînt si pe site-ul Inspectoratului Scolar a locurilor rãmase libere pentru copiii care vin din alte circumscriptii scolare. La toamnã, aproape 7.000 de prescolari din judet, conform datelor de la recensãmîntul copilasilor, fãcut în luna ianuarie, vor fi împãrtiti între clasa pregãtitoare si clasa I.

Toate scolile asteaptã de luni noi dosare

Pînã la a se introduce aceastã nouã modalitate de înscriere, care a dat pentru început ocazia scolilor sã primeascã dosare de înscriere doar de la pãrintii copiilor cu domiciliul în apropiere, adultii puteau duce micutii si în alte unitãti de învãtãmînt, la care nu erau arondati. ÃŽn goana dupã copii, scolile fãceau înscrieri cu cîteva luni înainte de termenul stabilit prin calendar, iar atunci cînd se puteau anunta înscrisii, dosarele primeau numere de înregistrare la vedere. De data aceasta, se regãsesc pe lista înscrisilor doar copii arondati fiecãrei scoli. Permutãrile au fost posibile doar în cazul în care pãrintii si-au fãcut mutatie la alte adrese sau le-au fost luati copiii în spatiu de rude sau prieteni. La Scoala Elena Cuza, de luni se mai asteaptã vreo 35-40 de dosare de înscriere. Sînt locurile disponibile pentru clasa pregãtitoare si clasa întîi, care pot fi ocupate de copii care locuiesc în alte zone ale orasului. ÃŽn cazul în care nu se vor ocupa toate, ele vor fi scoase „la mezat“ încã o datã pentru copiii din zona arondatã si apoi pentru cei care nu vor reusi pînã spre varã sã se înscrie din varii motive. „Din calculele noastre, cred cã vom mai cere sã înfiintãm o clasã din toamnã. Sîntem la finalul primei etape de înscriere si avem primite circa 100 de dosare pentru ambele niveluri de învãtãmînt. Cu încã vreo 35 am completa oferta educationalã“, a declarat directorul Scolii Elena Cuza, profesor Anton Gheorghiu. La Scoala nr. 2 Piatra Neamt ar mai fi loc de circa 25 de dosare. Prima etapã s-a desfãsurat fãrã incidente, chiar dacã au mai fost pãrinti din alte circumscriptii care ar fi vrut sã lase dosarele la aceastã unitate, dar li s-au prezentat prevederile legale si au înteles cã ori asteaptã a doua etapã de înscriere, care îi priveste în mod direct, ori trebuie sã meargã la scoala de circumscriptie. „Conform planului de scolarizare, în toamnã vom avea 4 clase întîi si 3 pregãtitoare. Sînt plãcut surprinsã cã aceastã etapã de înscriere a decurs decent si pãrintii s-au declarat întelegãtori“, a declarat profesor Ermilia Chirutã, director al Scolii nr. 2 Piatra Neamt.

Articol afisat de 1099 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective