Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Legea picnicului, încã o belea pentru primari

• ca sã facã un grãtar, oamenii vor trebui sã meargã în spatii special amenajate • pentru asta, primarii trebuie sã asigure surse de apã si locuri pentru dus • în primã fazã, comisarii Gãrzii de Mediu vor trebui sã identifice, împreunã cu alesii locali, spatiile care se preteazã la astfel de activitãti •

Week-end-ul acesta va fi unul dintre ultimele în care nemtenii vor putea încinge grãtare pe unde vor, întrucît foarte curînd va intra în vigoare asa numita Lege a picnicului, care va interzice iesirile la iarbã verde oriunde vezi cu ochii. Dupã promulgarea fãcutã de presedintele Traian Bãsescu, legea va fi publicatã în Monitorul Oficial si apoi, într-un termen fixat odatã cu aparitia ei, va intra în vigoare. Existenta unui astfel de cadru legislativ va aduce noutãti majore în ceea ce priveste protectia mediului înconjurãtor, dar si a grijilor autoritãtilor fatã de unele dintre spatiile verzi care vor fi identificate ca putînd fi folosite ca destinatii de relaxare. „Asteptãm cu mare interes aceastã lege, pentru cã va trebui sã avem ample campanii de verificare si control în toate zonele din apropierea orasului, unde oamenii obisnuiesc sã iasã la iarbã verde. Din ce stim acum, înainte de a vedea legea în Monitorul Oficial, va trebui sã identificãm trei categorii de zone unde sã aibã loc activitãti de relaxare, pe unele fiind permis sã se încingã grãtarele, pe altele doar sederea. Dar necunoscînd criteriile în baza cãrora se va face clasificarea, mai multe amãnunte nu pot oferi. Stiu sigur cã amenajãrile pe acele spatii vor fi fãcute de cãtre primãrii. Si textul promulgat spune cã vor trebui asigurate surse de apã, locuri de fãcut dus, toalete, pubele pentru depozitat deseurile. Vor fi multe lucruri de pus la punct. ÃŽn caz contrar vom ajunge sã aplicãm amenzi usturãtoare, întrucît cei care vor face grãtare în afara locurilor special amenajate vor fi sanctionati cu amenzi usturãtoare“, a declarat Neculai Buscã, prim comisar al Comisariatului Judetean Neamt al Gãrzii Nationale de Mediu.
La începutul acestei sãptãmîni, senatorii din Comisia pentru administratie publicã au aprobat propunerea legislativã prin care este reglementatã activitatea de picnic, desfãsuratã pe domeniul public sau privat al statului si al unitãtilor administrativ-teritoriale.
Prin aceastã schimbare se doreste prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populatiei, generat de „practicarea inadecvatã a activitãtilor de picnic“. Amenzile cuprinse între o sutã si cincizeci de mii de lei vor fi date de reprezentantii Gãrzii Nationale de Mediu, autoritãtile administratiei publice locale si de personalul împuternicit al Ministerului Administratiei si Internelor.

Articol afisat de 1359 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective