Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Aprilie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Buget mai mare pentru compensate în aprilie

• luna trecutã bugetul a fost de circa 65 de miliarde de lei vechi •

O nouã lunã înseamnã pentru zecile de mii de nemteni ce suferã de afectiuni cronice drumuri la medicii de familie ori specialisti pentru obtinerea retetelor gratuite sau compensate si apoi drumul cãtre farmacii. Avînd în vedere cã în lunile anterioare fondurile alocate farmaciilor se epuizau rapid, în doar cîteva zile, oamenii si-au învãtat lectiile si preferã sã meargã încã din primele zile ale fiecãrei luni la farmacii ca sã fie siguri cã mai apucã sã-si ia tratamentele, de cele mai multe ori vitale. Asa s-a întîmplat si luna aceasta, cînd în doar o singurã zi, pe 1 aprilie, farmaciile au eliberat medicamente gratuite si compensate în valoare totalã de aproape douã miliarde de lei vechi. Suma este foarte mare, mai ales dacã tinem cont de faptul cã prima zi a lunii a fost într-o duminicã, cînd numãrul pacientilor este oricum mult mai scãzut ca urmare a faptului cã medicii de familie sînt liberi.
Cu toate cã suma este mare, reprezentantii Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt sustin cã luna aceasta ar trebui sã nu fie nici un fel de probleme în asigurarea tratamentelor lunare pentru bolile cronice sau acute deoarece bugetul alocat este mai mare decît luna trecutã. „Pentru aprilie s-a alocat un buget îndestulãtor, chiar putin mai mare decît cel care a fost luna trecutã si cred cã acesta va acoperi cea mai mare parte a nevoilor pacientilor din judet“, a declarat Valericã Frãtilã, presedintele CJAS Neamt. ÃŽn luna martie, Casa a alocat un buget pentru retete gratuite si compensate în valoare de 65 de miliarde de lei vechi, iar luna aceasta bugetul este cu cîteva sute de milioane de lei mai mare. Acesti bani sînt destinati pentru medicatia pacientilor cu afectiuni cronice, a celor care suferã de boli acute, dar si pentru pensionarii cu venituri mai mici de 7 milioane de lei vechi. Chiar dacã banii dati pentru medicamentele cu sau fãrã contributie par foarte multi, nemtenii au bãtut recordurile luna trecutã cînd au luat medicamente de peste 75 de miliarde de lei vechi, cu peste 10 miliarde peste plafonul alocat. A fost cel mai mare consum din ultimii 2-3 ani, fapt care i-a cam speriat pe reprezentantii Casei de Asigurãri. Ei pun totusi aceste consumuri mari pe seama numãrului foarte mare de bolnavi, de la o lunã la alta în crestere, pe scumpirea medicamentelor, dar si pe seama faptului cã bolnavii iau tot mai multe pastile.

Articol afisat de 1184 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective