Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 3 Aprilie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cine miscã, miscã mort, la uslasi

Cine miscã, miscã mort, la uslasi

• Viorel Chirilã a fost demis din functia de presedinte al Biroului Municipal Piatra Neamt • acest lucru l-a aflat de la Monitorul • decizia a fost luatã de Biroul Permanent Central • „Puteau sã mã cheme si sã-mi spunã, asa ar fi fost colegial si normal“ a declarat Chirilã • presedintele PNL Neamt, Dorinel Ursãrescu, spune cã Chirilã a plãtit pentru decizia de a candida în afara USL“ • „executii“ similare au avut loc la PC, unde Tofan a fost exclus din partid, dar si la Borca, unde organizatia PSD a plecat în masã la UNPR •

„Nimeni nu miscã în front si nu comenteazã“ sau „Cine miscã, miscã mort“ par a fi dictoanele care guverneazã USL-ul, iar exemple în acest sens sînt mai mult decît suficiente. Prima care a „cãzut“ a fost conducerea filialei nemtene a Partidului Conservator. Suspectat cã ar fi livrat presei numele candidatului la Primãria Piatra Neamt si pentru cã s-a exprimat public cã nu-l sustine pe acesta, Florinel Tofan a dispãrut din schemã. Centrul, prin vocea senatorului Nistor, coordonator de zonã, a decis sã-l excludã pe Tofan cu tot cu echipa sa. O altã poveste cu uslasi si puternic miros de dictaturã a avut loc sãptãmîna trecutã la Borca, cînd întreaga organizatie a PSD a trecut la UNPR. Gurile rele spun cã si cîtiva liberali ar fi fãcut aceeasi miscare. Motivul: social democratii au refuzat sã-l primeascã în partid pe actualul primar, Vasile Aleca (PDL) si sã-l sustinã pentru o nouã candidaturã. Pentru a potoli spiritele, la Borca s-a deplasat inclusiv senatorul Ioan Chelaru. Acesta le-ar fi spus colegilor de la PSD cã dacã nu le convine varianta Aleca pot sã pãrãseascã partidul, iar oamenii s-au conformat si au plecat.
Cã USL-ul se conduce de pe pozitie de fortã o demonstreazã o decizie recentã, care de aceastã datã apartine liberalilor. Se poate spune cã Vasile Drãgusanu, candidatul USL la Primãria Piatra Neamt a fãcut o a doua victimã, dupã excluderea lui Tofan. Viorel Chirilã, presedintele Organizatiei Municipale Piatra Neamt, a fost exclus din functie. „Biroul Permanent Central a decis demiterea lui Viorel Chirilã din functia de presedinte al organizatiei municipale. Mãsura a fost luatã ca urmare a deciziei de a candida în afara USL. ÃŽn locul domnului Chirilã a fost numit Andrei Ignat“, a declarat Dorinel Ursãrescu, presedintele PNL Neamt. Viorel Chirilã a aflat de decizia luatã la Bucuresti de la reporterii Monitorul. Mai în glumã, mai în serios, liberalul a întrebat dacã nu cumva a si fost exclus din PNL. „Puteau sã mã cheme si sã-mi spunã si mie, asa ar fi fost colegial si normal. Asa se lucreazã în partide, din pãcate. Conform statutului, nu Biroul Permanent Central ar fi trebuit sã ia aceastã decizie, ci membrii Delegatiei Permanente de la nivelul judetului Neamt. Eu oricum aveam de gînd sã merg pe drumul meu, pentru cã vedem cu totii se întîmplã cu partidele în ziua de astãzi. ÃŽmi pare rãu de colegii mei, de ceea ce am construit împreunã la PNL de-a lungul timpului“, a declarat Viorel Chirilã. ÃŽntrebat dacã nu considerã mãsura luatã prea durã, liberalul a declarat: „Ca sã fiu sincer, ei cautã cu disperare sã pãstreze reteaua electoralã pe care am fãcut-o eu. Majoritatea celor care formeazã aceastã retea au venit datoritã mie, nu datoritã lui Andrei Ignat sau a lui Dorinel Ursãrescu“.
Întrebat dacã acum va pãrãsi partidul pentru a candida din pozitia de independent la Primãria Piatra Neamt, Chirilã a spus cã va lua o decizie în perioada urmãtoare si cã stie foarte bine ce are de fãcut. Reamintim cã Biroul Municipal a solicitat Bucurestiului sã accepte candidatura lui Viorel Chirilã în afara USL, sub sigla PNL. Acelasi birou a mai luat decizia de a nu-l sustine pe Cãtãlin Drãgusanu, candidatul propus de PC sã candideze la Primãria Piatra Neamt, sub sigla USL. Ce-o mai fi, vom vedea în viitorul apropiat.

Articol afisat de 2306 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective