Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Aprilie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VIOL ÃŽN SPITAL?

VIOL ÃŽN SPITAL?

• o tînãrã din Sãbãoani, internatã de ÃŽnviere la Centrul de Primiri Urgente, a reclamat cã a fost violatã de un brancardier • infractiunea s-ar fi petrecut într-o rezervã folositã de personalul sanitar în timpul gãrzilor • edificatoare în acest caz pot fi imaginile surprinse de camerele de supraveghere • a fost demaratã o anchetã •

O tînãrã de 20 de ani, din Sãbãoani, cãreia i s-a fãcut rãu în noaptea în care romano-catolicii sãrbãtoreau ÃŽnvierea Domnului, sustine cã a trecut prin calvarul vietii sale dupã ce a ajuns la spital, unde, în loc sã fie îngrijitã, ar fi ajuns tinta poftelor unui brancardier. Din cîte se pare, sedatã încît sã nu mai stie ce e cu ea, Maria S. a fost violatã în repetate rînduri, într-o încãpere a Centrului de Primiri Urgente (CPU). Cazul a scandalizat personalul sanitar si a dus la o anchetã a Politiei. Iesitã din orice tipar si depãsind orice imaginatie, infractiunea, dacã este realã, îl are ca principal suspect pe un bãrbat de 53 de ani. Ieri, salariatii spitalului nu-si puteau imagina cã un angajat care mai avea putin pînã la pensie ar putea comite o asemenea faptã, mai ales cã era considerat un om la locul lui si pe care se putea baza la locul de muncã. „Incidentul a fost reclamat de o tînãrã, care s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgente, în noaptea de 7/8 aprilie, la ora 3 dimineata, dupã ce a petrecut noaptea ÃŽnvierii, din cîte am înteles, într-un local. Tînãra a stat la CPU aproximativ trei ore si jumãtate, fiind diagnosticatã cu spasmofilie, o urgentã minorã. Medicul de gardã i-a prescris si administrat tratamentul. Din cauzã cã la centru era extrem de aglomerat, fiind cîte doi pacienti în pat, inclusiv tãrgile erau ocupate, s-a convenit ca pacienta sã fie mutatã într-o rezervã, în care existã douã paturi, spatiu folosit de personalul medical în timpul gãrzilor. Este prematur sã mã pronunt asupra acestui caz, deoarece investigatiile sînt în plinã desfãsurare de cãtre Politie si Parchet. Din relatiile pe care deja le-am luat în ancheta noastrã internã, lucrurile sînt într-o fazã în care trebuie sã confirmãm si noi aceastã acuzatie pe care o face victima. Nu putem nici confirma nici infirma, în acest moment, ceea ce va urma“, a precizat managerul Spitalului Roman, medicul Mircea Coadã.

Trei ore si jumãtate de filmãri

Acesta a mai precizat faptul cã în derularea anchetei un rol deosebit de important l-au avut camerele de supraveghere de la CPU, care au surprins firul desfãsurãrii evenimentelor. Astfel, cele peste trei ore în care tînãra a primit îngrijirile necesare sînt surprinse pe imaginile înregistrate si stocate în baza de date. „Pe imaginile înregistrate se vãd imaginile derulate în intervalul orar de trei ore si jumãtate. Acestea urmeazã sã fie analizate si nu pot da un verdict deocamdatã. Ar fi neprincipial si ar însemna sã nu respect prezumtia de nevinovãtie. Pacienta respectivã a fost dusã în acea camerã folositã de personalul medical, tocmai în ideea de a nu fi înghesuitã cu ceilalti pacienti din salonul principal. Nu pot face ipoteze de acest gen, dacã brancardierul a stat mai mult sau mai putin, cert este cã mai multe persoane, inclusiv asistentii medicali au intrat în acea camerã, pentru a supraveghea perfuzia. Cert este cã pacienta a iesit de mai multe ori din camerã, adresîndu-se personalului dacã mai tine perfuzia sau nu si nu a fost reclamat nici un incident de natura unui viol. Probele biologice prelevate de medicul ginecolog nu confirmã o agresiune sexualã sau prezenta de lichid seminal. Acest aspect nu eliminã, însã, suspiciunea de viol“, a mai afirmat medicul Mircea Coadã. Acesta a mai spus cã în situatia în care se va confirma violul angajatul riscã sã fie dat afarã, iar dacã infractiunea nu subzistã, cea care a fãcut acuzele va trebui sã rãspundã pentru cã unitatea sanitarã a fost tîrîtã într-un caz de care vorbeste deja toatã tara.

Ce spun anchetatorii

Tînãra a depus o plîngere la Politia Roman, duminicã dimineata, 8 aprilie, dupã ce a pãrãsit spitalul. Mai multe semne de întrebare planeazã asupra cazului de fatã, respectiv de ce tînãra ar fi adormit în timp ce a primit tratamentul, asa cum aceasta ar fi reclamat sau de ce nu s-a plîns imediat medicului de gardã vizavi de „avansurile“ pe care i le-ar fi fãcut angajatul spitalului. Politistii au demarat o anchetã pentru a stabili cu exactitate împrejurãrile în care s-a petrecut evenimentul, urmînd sã stabilieascã dacã este vorba sau nu despre un viol. „Am fost sesizati de o tînãrã care sustinea cã, în timp ce se afla internatã în Centrul de Primiri Urgente de la Spitalul Roman, ar fi fost abuzatã sexual de un brancardier. ÃŽn cauzã se efectueazã cercetãri sub aspectul infractiunii de viol. Deocamdatã nu pot spune mai multe amãnunte din anchetã“, a declarat Cristian Malei, adjunctul comandantului Politiei Roman. Avînd în vedere plîngerea victimei si primele date culese, oamenii legii iau în calcul inclusiv varianta ca tinerei sã-i fi fost administratã o substantã care a adormit-o, pentru ca agresorul sã-si poatã face de cap. Politistii au dispus recoltarea a numeroase probe care vor fi supuse expertizelor. Ieri, pînã la ora închiderii editiei, împotriva principalului suspect nu fusese luatã mãsura retinerii preventive.

Articol afisat de 3019 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective