Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 18 Aprilie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bogata si frumoasa Românie, dar...

Am colindat multe tãri ale Europei si nu numai, am fost plãcut impresionat de unele si mai putin impresionat de altele, dar am constatat cã mintile si puterea creatoare a fiecãrei natii si-a pus amprenta specificã asupra fiecãrui popor! Creatorul le-a înzestrat pe fiecare cu anumite bogãtii si cu o anumitã stare spiritualã. Dacã mergi în Italia, vezi realizãrile lor în domeniul artei, filozofiei, muzicii, chiar dacã influenta spiritului grec se poate observa în ceea ce au lãsat posteritãtii. ÃŽn Spania însã, tiparul Evului Mediu a iesit din obisnuitul constructiilor clasice prin opera lui Gaudi. Germania a trecut prin perioade mai putin plãcute, dar gratie unor cetãteni cu har s-au instaurat ordinea, disciplina si în mod deosebit constiinta muncii, iar spiritual a înflorit si s-a îmbogãtit, lãsînd opere nemuritoare cu putere de a directiona si alte popoare. Nici noi, românii nu am dus lipsã de oameni si minti luminate ce si-au demonstrat virtutile creatoare, spiritul patriotic si mobilizarea celor multi spre binele natiunii atît de încercatã de „bunii“ nostri vecini. Avem o tarã frumoasã cum putine sînt în Europa si, mai mult decît atît, este si bogatã. Analizînd elementul de bazã a existentei noastre, pãmîntul atît de roditor, capabil sã asigure hrana unei populatii de patru ori mai mare decît populatia tãrii, multi români nu realizeazã sau nu vor sã aprecieze prin atitudinea lor, aceastã bogãtie. Astãzi, în România totul este lãsat la libera alegere a unor oameni, de altfel de lãudat, dar insuficienti ca numãr pentru a fi capabili de a asigura nevoile neamului! Natia este invadatã de tot felul de magazine, cu produse „îmbibate“ de E-uri, cu scopul mai mult sau mai putin disimulat de a reduce populatia tãrii. Sînt revelatoare spusele secretarului de stat Henry Kissinger - „Depopularea ar trebui sã fie cea mai mare prioritate a politicii externe fatã de lumea a treia, pentru cã economia SUA va necesita cantitãti tot mai mari de minerale din strãinãtate, în special din tãrile mai putin dezvoltate. Puterea este cel mai puternic afrodisiac. Populatia în vîrstã este consumatoare inutilã? Populatia lumii trebuie redusã cu 50%“. Sper cã nu numai eu mã minunez în fata acestor afirmatii si mã întreb dacã domnul de mai sus are asemenea gînduri si faptul cã si domnia sa este în vîrstã, nu ar fi bine sã începem cu el? Problema agriculturii este o temã deosebit de importantã pentru orice natie si sper cã oamenii de specialitate în frunte cu Academia de Stiinte sã-si mai lase scaunele „cãldute“, cu salarii ce sfideazã suferinta celor multi si sã-si afirme mult mai hotãrît atitudinea de redresare a acestui domeniu. Este inadmisibil ca, avînd un patrimoniu de invidiat, cu calitatea pãmîntului si un bazin hidrografic ce reprezintã 30% din apele Europei, sã nu avem o agriculturã independentã de capriciile vremii, iar natia sã fie îndestulatã prin muncã si initiativã cu bani din contributia celor multi (adicã de la buget). Mã întreb: oare ne împiedicã cineva?

„Vom ajunge strãini, sclavi în propria tarã, dacã nu cumva chiar sîntem“

Fondurile europene sînt bine venite, dar ca sã stai cu mîna întinsã si sã nu ai initiative necesare poporului din care faci parte, gîndul mã duce la dirijorii din interior, a unor malefici sau de tipul celor din afarã (UE, FMI) ce ne mentin în aceastã stare pentru a avea piatã de desfacere. Vom ajunge strãini, sclavi în propria tarã, dacã nu cumva chiar sîntem, iar munca celor multi si bogãtiile, resursele românilor vor pleca în afara tãrii (sînt înmagazinate în bãnci strãine). De ce trebuie sã fim la discretia strãinilor care, în lãcomia lor, utilizeazã tot felul de substante chimice si metode de maturizare ce prejudiciazã sãnãtatea românilor. România, stat european, înconjurat din toate pãrtile de state slave, cu exceptia unui rãtãcit prin Europa, a rezistat de-a lungul a peste douã milenii nãvãlirilor barbare (tãtari, turci, rusi, nemti), toti „flãmînzi“ de resursele tãrii noastre. Cei enumerati mai sus au folosit forta fizicã, iar azi ne confruntãm cu invadatori mult mai cinici ce utilizeazã metode mai perfide, de tipul înfometãrii, salarii mici, diminuare a pensiilor, reducerea paturilor din spitale, diminuarea sau suprimarea ajutoarelor sociale etc. Mijloacele de informare ne bombardeazã cu imaginile unor reprezentanti de tipul lui Jeffrey Franks (individ cu pantofii rupti în talpã) cu geanta lui în care stau ascunse „indicatiile“ de a mai privatiza cutare sau cutare obiectiv, pe nimica toatã - dacã se poate! Trist e cã reprezentantii nostri, alesi de noi, vînd tara bucatã cu bucatã, ca si cum un Nãstase, Ciorbea, Radu, Isãrescu, Tãriceanu, Boc, Ungureanu sau Bãsescu ar fi proprietarii de drept ai acestei tãri! Poporul este ca si inexistent! Acesti reprezentanti ai FMI ne îmbie cu asa-zisi bani ce se tipãresc în SUA (Rezerva Federalã privatizatã din 1913) si mã întreb: acesti bani au acoperire valoricã? Informîndu-mã, am aflat cã în lume au fost si sînt tãri ce s-au desprins de dictatura institutiilor financiare ce dominã lumea, precum Argentina, Venezuela, Columbia, Brazilia, Rusia. Exemplul cel mai pregnant îl reprezintã Brazilia, al cãrei presedinte, atasat de popor si pentru popor, numit Lula, a demonstrat lumii cã Unirea Cetãtenilor îndepãrteazã orice impunere din afara tãrii. Dacã guvernul bãncii române ar fi un adevãrat român, ar emite moneda, investitiile ar începe, locurile de muncã ar da de lucru românilor, dînd posibilitatea acestei generatii sã participe la reconstructia societãtii românesti distrusã, atît cît mai era, la indicatiile celor de afarã si executate cu mult zel de reprezentantii alesi de noi. Sînt sigur cã veti comenta si pe bunã dreptate, va apãrea inflatie. Da, dar aceasta se va ameliora în urmãtorii ani, prin munca celor multi si harnici. Comentariile vor continua cu situatia din învãtãmînt.

Articol afisat de 1337 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dr. Octavian HUIANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective