Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DIRECTORI MAZILITI

DIRECTORI MAZILITI

• sefii deconcentratelor din judet asteaptã de azi pe mîine sã fie schimbati • ieri, liderii USL Neamt era la discutii, la Bucuresti • si în Prefecturã bate vînt de schimbare • se pare cã viitorul prefect va fi Dan Vasile Constantin • si în Sãnãtate umblã zvonuri de noi sefi • liderii USL Neamt spun cã nu se doreste o „uselizare“ a institutiilor publice si cã cei care sînt competenti vor rãmîne în functii •

Cãderea Guvernului Ungureanu si numirea ca premier a lui Victor Ponta clatinã serios scaunele sefilor de deconcentrate, estimãrile la nivel national arãtînd cã vor fi schimbati circa 2.000 de angajati cu functii înalte. Zvonuri de „tãieri de capete“ au apãrut si în Neamt, iar sefii deconcentratelor se asteptau sã pice odatã cu numirea unui nou cabinet. ÃŽn Prefectura Neamt schimbarea este asteptatã ca pe un lucru firesc, sustine prefectul Mihai Archip, iar primul nume vehiculat pentru a-l înlocui este cel al lui Dan Vasile Constantin. „Nu e normal sã îsi punã prefect Guvernul actual? Si pe mine m-a pus în functie un Guvern si e firesc ca atunci cînd apare altul sã fiu schimbat. Habar n-am cît voi mai rãmîne în functie. Sînt convins cã voi fi înlocuit“, a declarat Archip. Si dacã uselistii vor gãsi un înlocuitor pentru Archip, automat vor gãsi unul si pentru subprefectul Vasile Sendrea. Ieri, reprezentantii USL Neamt erau la Bucuresti, la o întîlnire cu superiorii. Acolo aveau sã se poarte discutiile despre reorganizãrile din teritoriu, la nivelul institutiilor deconcentrate. Miza acestor întîlniri va fi împãrtirea institutiilor în mod echitabil între partidele ce alcãtuiesc noua aliantã politicã. Tocmai de aceea la bursa zvonurilor existã mai multe nume vehiculate pentru aceeasi institutie, deoarece nu se stie exact cui va reveni din punct de vedere politic.

„Cine este competent va rãmîne indiferent de culoarea politicã“

Cei doi lideri ai USL Neamt, Dorinel Ursãrescu si Ioan Chelaru, spun cã în nici un caz nu se doreste o „uselizare“ a institutiilor publice si cã cei competenti vor rãmîne în functii. „Nu ne-am gîndit încã la prefecti, însã în sedinta Comitetului Executiv de astãzi premierul a folosit urmãtoarea expresie, pe care vã rog sã o consemnati: «Nu voi putea lucra cu actualii prefecti. Dupã ce va deveni functional acest guvern probabil o sã se facã o schimbare de prefecti în toatã tara». ÃŽn al doilea rînd, vreau sã precizez cã USL nu va politiza în nici un caz insitutiile deconcentrate. Cine este competent va rãmîne. Nu se va pune problema «uselizãrii» deconcentratelor. Vom discuta de functii sustinute politic doar la nivelul secretarilor de stat si la prefecti“, a declarat senatorul Ioan Chelaru. Dorinel Ursãrescu se afla ieri la Bucuresti, unde urma sã aibã o discutie cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Liberalul nemtean a precizat cã primii care vor pãrãsi functiile vor fi cei care au fãcut partizanat politic. „Urmeazã sã mã vãd cu presedintele Crin Antonescu, pentru a face o radiografie a judetului, a problemelor, dar si a prioritãtilor. Cu sigurantã va fi schimbat si prefectul, însã acest lucru este apanajul domnului prim ministru, a ministrului administratiei. Cu totii ne dorim un prefect echidistant care sã asigure o campanie electoralã corectã si alegeri corecte. La Neamt, asa cum am mai spus, este o situatie particularã, unde institutiile statului nu numai cã au fost politizate, dar multe au fost chiar angrenate în lupta politicã. Astfel de lucruri nu trebuie sã se mai întîmple. Vor fi schimbãri si în Neamt, însã acestea se vor face respectînd legea. Nu vrem sã se repete în nici un caz ce a fãcut PDL în 2009. Vor fi concursuri pentru ocuparea posturilor, iar cei care vor pãrãsi primii functiile vor fi cei care au fãcut partizanat politic“, a declarat Ursãrescu.

Sãnãtatea fierbe

Sãnãtatea este un domeniu sensibil ce poate aduce voturi, dar care poate duce si la cãderea unor candidati. Marele avantaj al acestuia este cã, în ciuda sãrãciei aparente, aici se învîrt sume mari, motiv pentru care toate institutiile aflate în subordine prezintã interes politic. Casa de Asigurãri de Sãnãtate este printre instutiile ce controleazã cel mai mare buget anual, motiv pentru care sefia acesteia a fost destul de disputatã. Din 2009 sefia este asiguratã de Valericã Frãtilã, numit de cãtre PDL. Acum se vehiculeazã mai multe nume care i-ar putea lua locul, unul fiind al Danielei Soroceanu, care a mai condus aceastã institutie, iar celãlalt al medicului Ioan Lazãr, si acesta avînd în CV functia de presedinte al acestei institutii. „Desi s-a anuntat cã nu se vor schimba decît secretarii de stat, eu am convingerea cã vor fi schimbati si sefii deconcentratelor, lucru firesc de altfel. Oricine este la putere îsi doreste proprii oameni în teritoriu“, a declarat Valericã Frãtilã. Si sefia Directiei de Sãnãtate Publicã se pare cã va fi modificatã, unul dintre numele luate în discutie fiind al doctorului Cãtãlin Herghelegiu. Seful Spitalului Neamt ar putea scãpa totusi de schimbare deoarece el este sustinut de Consiliul Judetean, iar aceastã institutie nu este atinsã de vîntul schimbãrilor, seful ei fiind ales prin vot.

Articol afisat de 3412 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective