Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 4 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Distractie cu contestatii

Distractie cu contestatii

• PP-DD si Fundatia Helvetica nu agreazã ideea candidaturii lui Vasile Pruteanu la sefia CJ • listele PER sînt si ele motiv de contestatie, nefiind pe placul peremistilor •

Partide politice, entitãti, persoane fizice, au avut dreptul de a contesta în termen de 48 de ore de la afisarea listelor cu candidatii la alegerile din 10 iunie, aceste documente. La Biroul Electoral Judetean Neamt s-au înregistrat pînã ieri dupã-amiazã 3 astfel de cazuri. Douã dintre ele atacã participarea uselistului Vasile Pruteanu (foto) la alegerile din 10 iunie pentru functia de presedinte al CJ, iar una, depusã de Partidul România Mare, este împotriva listei depusã de cãtre Ecologisti, peremistii sustinînd cã aceastã formatiune nu s-ar regãsi în tabelul celor care au dreptul sã depunã liste cu candidati.
Douã dintre contestatii s-au solutionat deja, Mihai Fãrcãsanu, de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu alegîndu-se cu o sentintã în baza cãreia i s-a comunicat de cãtre magistrati cã demersul lui nu a fost întemeiat. Cea de-a doua, a peremistilor, a intrat sub lupa magistratilor ieri la ora 14. „Contestatia PPDD a fost respinsã ca nefondatã, dar în cauzã a fost declarat recurs, astfel cã se vor pronunta magistratii din cadrul Curtii de Apel Bacãu. ÃŽn ce priveste contestatia depusã de PRM împotriva PER cauza s-a amînat pentru mîine (astãzi - n.r.) pentru a se solicita relatii la BEJ“, a declarat Carmen Ivascã, prim grefier în cadrul Tribunalului Neamt. Azi e rîndul primei contestatii înregistrate pentru cã la ora 9, reprezentantii Fundatiei Helvetica vor afla de la instantã dacã au avut motive sã depunã eforturi sau nu. Contestatia a suferit o amînare, pentru cã primul termen a fost pe 2 mai, cînd instanta de judecatã a stabilit ca urmãtoarea înfãtisare sã aibã loc pe 4 mai, ca urmare a cererii formulatã de cãtre apãrãtorul contestatorului. Simultan, Fundatia Helvetica trebuie sã-i prezinte lui Vasile Pruteanu duplicatul contestatiei si a înscrisurilor anexate. Tot pînã la termenul de azi trebuie sã se depunã în scris concluzii fatã de exceptia lipsei calitãtii procesuale active a contestatorului si sã se precizeze temeiul juridic al actiunii introduse. „Motivele de drept, care nu lasã loc la nici un dubiu sau interpretare sînt existenta dosarului înaintat de Agentia Nationalã de Integritate Parchetului de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu în care s-a probat în modul cel mai clar conflictul de interese si falsul în declaratii. Mai mult, contestarea referatului de specialitate, doveditor si incriminant al Agentiei Nationale de Integritate, de cãtre numitul candidat, la Curtea de Apel Bacãu, a fost respinsã prin sentintã civilã, dovedind temeinicia si justetea anchetei ANI“, precizeazã în contestatie, printre altele, cei de la Fundatia Helvetica.
Magistratilor li se cere prin respectiva contestatie sã se invalideze candidatura lui Vasile Pruteanu la presedintia CJ Neamt.

Articol afisat de 1835 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective