Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un jaf la 3 zile,furturi, 14 pe zi

Un jaf la 3 zile,furturi, 14 pe zi

• numãrul infractiunilor de tîlhãrie si furt a crescut substantial în primul trimestru al acestui an • au fost înregistrate 2.012 cazuri de furt si 37 de tîlhãrii • recent, un cioban a fost bãtut si tîlhãrit de doi minori, în vîrstã de 11, respectiv 16 ani • o bãtrînã a deschis usa cui nu trebuia si i-au fost sustrasi 5.000 de euro si 200 de milioane vechi •

În Neamt, în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat 14 furturi pe zi si o tîlhãrie la trei zile. Comparativ cu perioada similarã din 2011, numãrul infractiunilor de acest gen a crescut substantial. Astfel, în primele trei luni ale anului trecut s-au înregistrat 1.085 de furturi si 31 de tîlhãrii, iar în 2.012 furturile au atins cota 1.273, iar jafurile 37. În anii amintiti cele mai multe furturi au fost cele din locuinte, iar la cele din societãti s-a înregistrat o scãdere cu 31 de fapte. Din cele 1.273 de furturi comise în acest an, 296 au fost din locuinte, 153 din firme si 115 din auto. Tîlhãriile au fost în numãr de 37, cu 6 mai multe decît anul trecut, în primul trimestru. Din cele 37 de tîlhãrii, 5 au fost prin smulgere de obiecte. Îmbucurãtor este cã nici anul trecut si nici în acest an nu s-au înregistrat jafuri urmate de moartea victimei. Cît priveste faptul cã aceste fapte au crescut, politistii spun cã ele se datoreazã contextului economic si social. Acest lucru este demonstrat atît de modul în care sînt comise hotiile si tîlhãriile, dar si de prejudiciul creat. În majoritatea cazurilor este vorba de furturi de subzistentã. Hotii sparg locuinte si autovehicule, bunurile sustrase nefiind de valoare mare. De asemenea, prejudiciile create în urma tîlhãriilor sînt de cele mai multe ori neînsemnate.

Doi mucosi au atacat un bãtrîn de 80 de ani

Printre ultimele cazuri de jaf îl putem enumera pe cel petrecut joi, 26 aprilie, la Dumbrava Rosie. Ioan A., de 80 de ani, a reclamat cã, în jurul orei 15.30, în timp ce se deplasa cu o turmã de oi spre stîna din zona fostului poligon de tir, pe cîmpul situat în apropierea Cartierului Speranta, a fost deposedat de 160 lei de cãtre mai multe persoane necunoscute. Politistii chemati la fata locului au stabilit cã octogenarul a fost lovit cu o cãrãmidã peste mîna stîngã si cu un obiect contondent în cap. Dupã ce a cãzut, victima a fost buzunãritã de cei doi infractori, acestia sustrãgîndu-i din buzunar suma de 160 lei. Fãptasii sînt B.P., de 11 ani si P.V., de 16 ani, ambii din Piatra Neamt, prejudiciul nefiind recuperat, întrucît tîlharii cheltuiserã toti banii. Sãptãmîna trecutã, politistii au rezolvat o altã tîlhãrie, comisã în data de 24 aprilie de cãtre lui D. I., de 17 ani, din Bacãu. Acesta a atacat o pietreancã, de 67 de ani, din Piatra Neamt, cãreia i-a smuls de la gît un lãntisor din aur, în valoare de 400 de lei. În acelasi dosar mai sînt cercetati, pentru tãinuire, Dumitru R., de 19 ani si Emanuel L., de 19 ani, ambii din Bacãu. Din cercetãri a reiesit cã cei doi au beneficiat de banii rezultati din valorificarea aurului sustras.

Jaf de sute de milioane de lei

ÃŽn ultima perioadã s-au înregistrat mai multe fapte de furt, cu un mod de operare deosebit. Este vorba de acei infractori care, sub pretextul cã sînt angajati ai unor institutii sau firme, bat la usile nemtenilor. Odatã ajunsi în locuintã, hotii actioneazã si sustrag bunuri de valoare. Asa s-a întîmplat în urmã cu cîteva sãptãmîni, cînd o bãtrînã, de 79 de ani, din Piatra Neamt, a plãtit cu vîrf si îndesat imprudenta de a primi în casã o persoanã necunoscutã. Aceasta, în cîrdãsie cu o alta, i-a sustras 5.000 de euro si 20.000 de lei, economiile de-o viatã ale Paraschivei M. Furtul a fost comis în plinã zi. O tînãrã, de circa 35 de ani, a sunat la usa apartamentului bãtrînei, situat pe strada Mihai Eminescu. „Din spusele mamei, tînãra era îmbrãcatã bine, cu hainã din piele, iar pe umãr avea o geantã modernã cu cataramã. S-a recomandat a fi angajatã a primãriei si a spus cã împarte ajutoare. Mama a primit-o pe hol, însã escroaca a insistat sã meargã în bucãtãrie. Odatã ajunsã aici, tînãra i-a cerut mamei sã închidã usa, sub pretextul cã era curent“, a declarat fiul victimei. Cît cele douã au stat de vorbã în bucãtãrie, adicã aproximativ un sfert de orã, usa de la intrarea în locuintã a rãmas deschisã. ÃŽn aceste conditii, complicea tinerei a intrat în apartament si s-a oprit în sufragerie. A cãutat prin încãpere si într-un dulap a gãsit o cutie în care se aflau cei peste 400 de milioane de lei vechi. Fãptasul a ascuns cutia goalã sub o cuverturã de pe canapea, dupã care a plecat, fiind urmatã la scurt timp de partenera de escrocherii. Ca ghinionul sã fie maxim, dupã doar cîteva minute, la locuinta bãtrînei a ajuns fiul acesteia.

Articol afisat de 1668 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective