Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

112 posturi titularizabile în judet

• numãrul de candidati este de 879 • examenul se va da pe 2 august

ÃŽngrãmãdealã si în acest an, la posturile titularizabile din judet. Sînt 112 posturi care îsi pot primi ocupanti pe perioadã nedeterminatã, iar pentru acestea s-au înscris 879 de oameni. Per ansamblu, în aplicatia deschisã de Ministerul Educatiei s-au introdus de cãtre ISJ Neamt 1.455 de posturi, dar cele care rãmîn ca diferentã dupã excluderea posturilor titularizabile reprezintã catedre incomplete, posturi date pentru continuitate si cele pentru suplinire. Dupã cum a declarat profesor Luminita Vîrlan, inspector scolar general, dintre posturile titularizabile, 70 sînt în mediul urban si 42 în rural. „Deja 222 de posturi au fost ocupate, prin suplinire. Avem 552 de catedre incomplete, reprezentînd de la douã pînã la 10-11 ore, si dintre candidatii înscrisi pentru concurs, 52 sînt absolventi de studii superioare în acest an“, a declarat inspectorul scolar Luminita Vîrlan.
Inspectorul scolar Cristi Secarã a precizat cã examenul de titularizare se va da în acest an în 18 centre din judet. Desi initial se stabiliserã 19 centre de examen, în tot atîtea unitãti de învãtãmînt, pentru cã la Pildesti nu s-a înscris nimeni se va renunta la evaluare. Ca de obicei, cea mai mare cãutare o au posturile de învãtãtori. Pentru o astfel de catedrã s-au înscris 123 de candidati, care vor sustine probã la limba si literatura românã. Aglomeratie va fi si pentru obtinerea orelor de educatie fizicã si sport, unde s-au depus 99 de dosare. 71 de educatoare vor si ele sã se titularizeze, lucru vrut si de 57 de profesori de matematicã, 56 de francezã, 47 de englezã si 44 de limba si literatura românã. S-a înscris cîte un candidat la discipline precum agriculturã, horticulturã, comert, constructii, economie, muzicã, electronicã etc. Noutatea adusã de actuala lege a educatiei si care se aplicã pentru prima datã în acest an dupã o perioadã în care nu s-a mai practicat este sustinerea probei la clasã. „A mai existat aceastã probã de concurs în scoli prin 2000-2001. Noua lege a educatiei prevede introducerea acestei probe care trebuie sã fie sustinutã pînã la terminarea cursurilor din acest an scolar. Fiecare cadru didactic care vrea sã intre în examen va fi asistat la sustinerea unei ore la clasã, de 2 colegi de aceeasi specialitate, dar care sînt titulari si au gradul didactic I“, a declarat Cristi Secarã. Nota de la proba de la clasã va reprezenta un sfert din nota finalã, de la examenul de titularizare. Teoretic, cam toti candidatii vor obtine nota maximã, ceea ce va face ca anul acesta, la titularizare sã nu mai existe note de 1 sau de 2.

Articol afisat de 1629 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective