Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Trafic de sex si de arme

Trafic de sex si de arme

• un nemtean este implicat în scandalul sexual al „mireselor“ • acesta se ocupa de cazarea fetelor în Germania • victimele erau momite cu mãritisul de proxeneti • într-un alt caz, politistii au gãsit la locuinta unui bãrbat douã pusti letale si o arbaletã, cu munitia aferentã • armele fuseserã sustrase din locuinta unui italian si se cereau pe ele cîte 2.000 de euro •

Un bãrbat de 38 de ani, din Botesti, este cãutat de politistii din întreaga Europã, pentru implicarea într-un caz de trafic de carne vie, pus la cale de o retea din zona Sucevei. Indivizii amãgeau tinere cã doresc sã se cãsãtoreascã cu ele, pînã ce reuseau sã le ducã peste hotare, unde le obligau sã se prostitueze în folosul lor. Reteaua a fost destructuratã zilele trecute, însã cercetãrile continuã, o parte a suspectilor reusind sã scape de fortele de ordine. Printre acestia se numãrã si nemteanul Constantin D., care avea ca îndatorire sã se ocupe de cazarea fetelor pe parcursul sederii lor în Germania. Anchetatorii au concluzionat cã principalii capi ai rãutãtilor sînt un tînãr din Suceava si unul din Ipotesti, acuzati cã, într-un interval de doi ani, au sedus patru tinere, din care trei minore, cãrora le-au dat de înteles cã le vor lua de sotii. „Principalii suspecti sînt Gheorghe F., de 35 de ani, din Suceava si Cristian I., de 34 de ani, din Ipotesti. Acestia au racolat trei minore din Suceava si o altã tînãrã din Iasi în scopul exploatãrii sexuale. Zilele trecute au avut loc sapte perchezitii, în dosar începîndu-se urmãrirea penalã fatã de nouã persoane acuzate cã au fãcut parte din retea“, au comunicat anchetatorii.

Prostitutie prin Suceava si apoi în strãinãtate

Faptele au fost comise în perioada 2009-2011, mai întîi victimele fiind silite sã se prostitueze în hoteluri si pensiuni din zona Sucevei, dupã care suspectii le-au predat pe cele patru victime altor indivizi, Gheorghe P., Ciprian M. si Cãtãlin M., din comuna Dornesti, care le-au dus în bordeluri din Germania. Pentru aceasta, Gheorghe P., prin intermediul unui consãtean de-al sãu, George Z., a intrat în legãturã cu un tînãr din Fãlticeni, Valentin L., de 24 de ani, care, în schimbul a 100 de euro de fiecare fatã, le-a falsificat documentele de identitate, modificînd anul nasterii astfel încît sã parã majore. În Germania, victimele minore au fost tinute în apartamentul lui Constantin D., din Botesti, dupã care au fost plasate în diferite bordeluri din localitatea Sidelfingen, unde au si fost depistate de autoritãtile germane si repatriate. Dupã ce politistii le-au dat peste cap afacerea, cei trei suspecti din Dornesti au fugit în Spania. Ajunsi la Roquetas de Mar, si-au continuat afacerea de proxenetism, dupã ce au primit de la tînãrul din Ipotesti o altã victimã, din judetul Iasi. Cei nouã suspecti sînt acuzati de trafic de minori, proxenetism, asociere pentru sãvîrsirea de infractiuni si fals material în înscrisuri oficiale. În urma descinderilor au fost ridicate în vederea cercetãrilor 3 laptop-uri, un calculator, 10 hard disk-uri, 8 telefoane mobile, 8 carduri de memorie, 2.000 euro, precum si mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Arme furate în Italia, scoase la mezat în Dumbrava Rosie

Un bãrbat, de 42 de ani, din Dumbrava Rosie, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabandã. Ilie Balint a ajuns în aceastã posturã dupã ce politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au obtinut, în urmã cu cîteva zile, o informatie conform cãreia ar cãuta cumpãrãtori pentru arme si munitie aferentã. Pretul cerut, pentru fiecare armã, era de 2.000 de euro. Pe baza acestor date, ieri dimineatã, politistii au descins la domiciliul acestuia si au gãsit trei arme letale, din care douã de calibru 16 mm si una de 12 mm, o arbaletã cu 5 sãgeti si 69 de cartuse de diferite calibre. Sãteanul nu a putut prezenta documente legale pentru arme, drept pentru care acestea au fost ridicate în vederea continuãrii cercetãrilor si pentru stabilirea provenientei. Douã arme au fost gãsite ascunse lîngã niste butoaie, iar cea de-a treia în acoperisul casei. Anchetatorii spun cã Balint nu se aflã la primul contact cu legea, el avînd antecedente penale, respectiv condamãri pentru furt atît în România, cît si în Italia. Politistii spun cã el fãcea naveta România - Italia, unde ar fi sãvîrsit furturi din locuinte. Asa ar fi ajuns sã sustragã si cele trei arme pe care le-a introdus ilegal în România si pe care încerca sã le comercializeze în schimbul sumei de 2.000 de euro/bucata. Asearã, la închiderea editiei, audierile erau în plinã desfãsurare si urma ca în functie de cele constatate sã se stabileascã dacã se impune sau nu mãsura retinerii si solicitarea arestãrii preventive.

Articol afisat de 2061 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective